Statenweg
Statenweg Nieuws 29 juni 2011

Nederland drijft op de iPad

Nederland loopt voorop als het gaat om internetgebruik op de iPad. In ons land is 35% van het mobiele internetverkeer afkomstig van Apple’s tablet. Nergens anders in de wereld is dit percentage zo hoog.

Dit blijkt uit marktonderzoek van Comscore in opdracht van de zakenwebsite Z24. Voor het onderzoek werd het internetverkeer van 14 landen geanalyseerd. Daarbij werd gekeken naar al het verkeer dat niet afkomstig is van PC’s.

Na Nederland doen Canada (33,5%), Brazilie (31,8%) en Duitsland (29,4%) het ook niet slecht. Overigens is slechts 3% van het totale internetverkeer in Nederland afkomstig van mobiele apparaatjes, maar ook dat cijfer is relatief hoog in vergelijking met andere landen uit het onderzoek.

Tellen we het internetgebruik van de iPhone, iPod touch en iPad bij elkaar op, dan zien we dat de Apple-apparaatjes goed zijn voor 70% van het mobiele internetverkeer vanuit de polder. Alleen in Duitsland is dit percentage nog hoger (72,9%). De V.S. doen het beduidend slechter met slechts 53,1%.

Reageer op artikel:
Nederland drijft op de iPad
Sluiten