MacBook Air uitgesteld tot release Lion?

Door: Rick Stevenhaagen - 23 reacties

AppleInsider beweert dat het management van Apple erg te spreken is over de voordelen die Lion biedt ten opzichte van Snow Leopard. Deze wegen zelfs zo zwaar dat Apple wacht met het lanceren van nieuwe hardware totdat het besturingssysteem klaar is.

Volgens eerdere berichten staat de huidige MacBook Air-lijn op het punt om vervangen te worden. De nieuwe Macbook Airs moeten vermoedelijk even hun adem inhouden. Apple wil de consument voorzien van “de meest recente en beste Apple ervaring”. iCloud maakt ook onderdeel uit van deze ervaring.

Naar verluidt worden ook de Mac Mini en het komende Cinema Display uitgesteld tot Lion. Dezelfde strategie volgt Apple met iOS 5. Voordat het mobiele besturingssysteem uitkomt, wordt er geen nieuwe iPod Touch of iPhone gelanceerd. OS X Lion wordt volgende maand verwacht en iOS 5 in het najaar.

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  Macosxachist

  15 juni… Oh nee, eind juni… Wacht ff, juli wordt het.

  Dat krijg je als je elk vaag gerucht klakkeloos overneemt.

 • Profielfoto
  Dwee8le

  Naar verluidt worden ook de Mac mini en het komende Cinema Display uitgesteld tot Lion.

  Ik kan deze gedachtengang wel volgen. Ik ook wil een MBA 11″ en wel gisteren! Maar eerst een nieuw apparaat met een OS leveren en dan een week of 3 a 4 later alweer een nieuw OS (dat je dan wel gratis kan krijgen). Het kost de gebruiker toch weer tijd en moeite om een nieuw OS te installeren en dat is niet Apple: “it works straight out of the box!”.

  Ik snap alleen niet waarom een Cinema Display ook wordt uitgesteld. Iemand een idee?

 • Profielfoto
  strigoi

  Het lijkt met dat het Apple Cinema Display ook minstens één Thunderbolt poort moet hebben aan de achterzijde. Anders kan je niet op een MacBook Pro (straks vast ook de MacBook Air en normale MacBook) met Thunderbolt apparatuur werken als deze aangesloten is op een ACD.

 • Profielfoto
  nebilem

  Ik vraag me af wat een scherm met Lion te maken heeft. Maar goed.

 • Profielfoto
  NTG

  Ik hoop dat er 3G in zit… niet dat het gaat gebeuren, maar toch.

 • Profielfoto
  CorMac

  Dat er maar eens feiten komen ipv geruchten… en nog het liefst over de Mini.

 • Profielfoto
  fr3z

  Hopen dat ze ook met een 21″ Apple LED Cinema Display komen.

 • Profielfoto
  Dwee8le

  Het lijkt met dat het Apple Cinema Display ook minstens één Thunderbolt poort moet hebben aan de achterzijde.

  Thunderbolt was ik inderdaad even vergeten, maar ik vind niet dat dat iets te maken hoeft te hebben met OS X Lion. Ik denk dat ze er trouwens 2 poortjes inbouwen voor daisy chain. Want op zich werkt de huidige poort op de CD al voor het aansluiten van een computer.

 • Profielfoto
  GPS

  Zijn er al geruchten over een nieuwe airport extreme, wellicht logisch icm the cloud.

 • Profielfoto
  Chantal C.

  Ik wil mijn MBP (mid-2009) vervangen door een MBA. Nog even extra geduld dus…

 • Profielfoto
  Absrnd

  Ik heb geduld, kan ik meer sparen voor de nieuwe aankoop

 • Profielfoto
  CMD-Z

  @ chantal, verkoop je je MBP dan ;-)?

 • Profielfoto
  Xcode

  Er zit een denkfout in in ieder geval dit bericht. Als Apple wacht op Lion, wat mij een logische keuze lijkt, dan is het niet juist om te zeggen dat Apple wacht op Lion vanwege o.a. iCloud. Aangezien beide een verschillende introductiedatum hebben. Dus het is het een of het ander. In het geval van de introductie van iCloud zal Lion al beschikbaar zijn.

 • Profielfoto
  MichMich

  Pfff…. de geruchten hier worden onderhand een beetje sneu… Kom maar door met die geruchtenfilter. Of zet het tenminste groot in de header: “[GERUCHT] MacBook Air uitgesteld tot release Lion”

 • Profielfoto
  sanderploegsma

  Zou de nieuwe cinema display net zo idioot duur zijn als de vorige? Hopelijk niet..

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Haha dat is precies wat ik zei bij het vorige gerucht…..

 • Profielfoto
  Edwin

  Hopen dat ze ook met een 21″ Apple LED Cinema Display komen.

  Ook ik zit daar op te wachten, die 27″ is mij gewoon te groot en de resolutie té hoog.

 • Profielfoto
  Japsuh

  Waarom zou er eigenlijke een nieuwe Cinema Display moeten komen? Doorgaans gaan die toch wel langer dan 1,5 jaar mee?

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Dat bedoelen ze niet , ze bedoelen eerder een 21″ versie van de Cinema Display
  Ook moeten beide schermen thunderbolt ready zijn

  Voor de rest is de huidige cinema display nog zeker OK

 • Profielfoto
  liudger

  Ik denk dat de nieuwe cinema displays een externe videokaart gaan hebben. Dit om een macbook air thuis sneller te kunnen laten werken. En hier is dus die thunderbolt voor nodig. En dit laat meteen dan ook de kracht zien van thunderbolt.

  Als ze dit niet gaan doen dan weet ik echt niet of thunderbolt het gaat redden. Ook voor ander computer zou die extra grafische kaart voordelen kunnen bieden. Denk maar aan extra rekenkracht voor OpenCL applicaties. En je iPhone of iPad zal er op den duur ook gebruik van kunnen maken. Er waren al patenten voor iPhone met thundebolt adapter. Dan heb je een echte spel computer:)

 • Profielfoto
  strigoi

  Ik denk dat de nieuwe cinema displays een externe videokaart gaan hebben. Dit om een macbook air thuis sneller te kunnen laten werken. En hier is dus die thunderbolt voor nodig. En dit laat meteen dan ook de kracht zien van thunderbolt.

  Als ze dit niet gaan doen dan weet ik echt niet of thunderbolt het gaat redden. Ook voor ander computer zou die extra grafische kaart voordelen kunnen bieden. Denk maar aan extra rekenkracht voor OpenCL applicaties. En je iPhone of iPad zal er op den duur ook gebruik van kunnen maken. Er waren al patenten voor iPhone met thundebolt adapter. Dan heb je een echte spel computer:)

  Ja en dan moeten ze ook nog een losse CPU, HDD, RAM, Optische BR Drive allemaal op de losse Thunderbolt poorten zetten zodat de MacBook Air meer rekenkracht krijgt… Oh wacht ik heb het! Als Apple dit nou eens zou doen: In plaats van een losse kast met losse onderdelen alles gewoon in het scherm bouwen?

  Sorry, maar ik zie Apple echt niet een losse videokaart leveren bij een Apple Cinema Display, koop dan gewoon de iMac. Of als je meer draagbare rekenkracht nodig hebt een MacBook Pro.

 • Profielfoto
  cids

  Ja precies… stop er ook nog een CPU bij en een extra HD dan heb je een iMac… Thunderbolt gaat het redden maar is met name in eerste instantie voor professioneel audio en video gebruik…

 • Profielfoto
  liudger

  Sony heeft nu net uitgebracht waar ik het over had. Trouwens een videokaart is wat anders dan een hele computer. Je kan direct een videokaart aansluiten op thunderbold. Dit komt omdat het pci protocol ondersteund. Je hebt dus geen extra hardware nodig(moederbord geheugen etc). Dit maakt het een stuk goedkoper om zo’n externe kaart te gaan uitbrengen. Als apple een goed deal kan sluiten met AMD dan is zo’n extra kaart in een apple beeldscherm niet eens zo gek.

  Ja precies… stop er ook nog een CPU bij en een extra HD dan heb je een iMac… Thunderbolt gaat het redden maar is met name in eerste instantie voor professioneel audio en video gebruik…