Mac Pro en Mac mini begin augustus?

Door: Rick Stevenhaagen - 7 reacties

Volgens Brian Tong van CNet komen er eind juli of in de eerste week van augustus nieuwe Mac Pro’s en Mac mini’s met Sandy Bridge Processor en Thunderbolt. Hij verspreidde dat bericht gisteren via zijn Twitteraccount. Eerder dit jaar voorspelde Tong de releasedatum van de iMacs. Zijn informatie bleek te kloppen.

Tong geeft aan dat een release in de eerste week van augustus het meest waarschijnlijk is. Op Sandy Bridge en Thunderbolt na, zijn er volgens hem nog geen details over de machines bekend.

De Mac Pro werd vorig jaar aan het einde van juli vernieuwd en was volgens Apple vijftig procent sneller dan zijn voorganger. De laatste Mac mini kwam een maand eerder uit, in juni. Nieuwe Macbook Airs worden volgende maand ook verwacht. Waarschijnlijk zijn op de MacBook na, alle machines van Apple vanaf begin augustus verkrijgbaar met Sandy Bridge processor en Thunderbolt.

Vorige week ging het gerucht dat Apple wacht met het uitbrengen van nieuwe Macs totdat Lion uitkomt. Het bedrijf wil klanten de volledige ‘Mac experience’ bieden en daarom staan de nieuwste Macs nog even in de wachtrij.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Welloe

  Gerucht nummero 123829075123451345123.

 • Profielfoto
  Demon Hunter

  Geschikte CPU’s voor de Mac Pro’s komen op zijn vroegst eind 2011… De enige Xeon Sandy Bridge CPU’s die nu beschikbaar zijn kunnen niet in een Dual CPU set-up draaien, dus die zal Apple niet gebruiken.

 • Profielfoto
  knekkie

  Het is elk jaar weer heel logisch als je het bekijkt vanuit voorraad beheer perspectief. Back to school acties bevorderen de leegloop van voorraden.
  .
  Als die op zijn kan je zonder overstock te hebben nieuwe lijnen introduceren die goed voorradig zijn tegen de feest dagen. Als je je timing goed doet voelt niemand zich bekocht en heeft iedereen op het moment dat een nieuwe mac nodig was gebruik kunnen maken van de lopende acties.

 • Profielfoto
  Pim.vd.Kleijn

  @Demon Hunter
  Apple heeft in het verleden en recentelijk zelf nog (chipset in de iMac 2011) al eerder materiaal van Intel gekregen dan concurrenten.

  Ben benieuwd of Apple de Mac Pro heeft omgetoverd tot een rack mountable chassis. Als ze dat gedaan hebben hoop ik dat het niet ten koste gaat van de uitbreidingsmogelijkheden..

 • Profielfoto
  1234

  een 19′ rack?? hoop het niet… daar stappen kleine dynamsiche bedrijven juist steeds meer vanaf

 • Profielfoto
  Macosxachist

  Zullen we gelijk de vervolggeruchten maar plaatsen? Het wordt half augustus… nee, eind augustus. Of wacht, toch september.

  Zo, hebben we dat maar weer gehad.

 • Profielfoto
  Jaydude

  Het wordt steeds onwaarschijnlijker dat een telefoonfabrikant professionele werkstations gaat maken…

  Al 3 iPads sinds de laatste MacPro…