Lieve Steve, en iWeb dan?

Door: Yoeri - 64 reacties

Nadat Steve Jobs iCloud aankondigde en duidelijk maakte dat MobileMe vanaf 30 juni 2012 definitief gaat verdwijnen waren veel iWeb-gebruikers bezorgd over hun geliefde applicatie. iWeb-websites kunnen namelijk gehost worden bij MobileMe en Steve vertelde tijdens de keynote niets over iWeb.

Een bezorgde MobileMe- en iWeb-gebruiker mailde Steve Jobs of iCloud ook websites gaat hosten.

Q: Dear Mr. Jobs,

Will I need to find an alternative website builder and someone to host my sites?

I have invested a lot of time and effort and the thought of re-training sucks more than mobileme ever did.

A: Yep.

Sent from my iPhone

Bij zulke mailtjes valt het natuurlijk altijd te betwijfelen of ze echt van Steve Jobs komen. MacRumors heeft de header van het bericht onderzocht en is er vrijwel zeker van dat het uit Cupertino komt.

Aangezien iWeb ook niet geüpdatet is met de introductie van iLife ’11 lijkt het erop dat Apple stopt met het ondersteunen van de eenvoudige websitebouwer. Het gebruik van de applicatie lijkt ook minder en minder te worden. Gebruik jij hem nog?

Reacties

64 reacties
 • Profielfoto
  djneo

  Nooit gebruikt ook

 • Profielfoto
  Zegveld

  Ik gebruik hem zeker. lekker makkelijk en snel.

 • Profielfoto
  Soap

  Ik vind het echt een geweldig makkelijk programma. Easy om een site te maken en zo gepiept zonder kennis van HTML en Java etc.

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Ik was van plan om deze zomer een website te maken met iWeb voor mijn fotografie… Op zoek naar een alternatief dan maar.

 • Profielfoto
  HuibP

  Ik heb het misschien één of twee keer geopend, maar vind het niet echt een handig programma..

 • Profielfoto
  MathiasB

  Ik heb iWeb nooit interessant gevonden…
  Zelf gebruik ik nu Espresso, maar daarvoor moet je natuurlijk zelf kunnen coden.

 • Profielfoto
  yoerio

  mn eerste site was met iweb. nu maak ik al mijn sites in html en css dus mij maakt het niet zoveel uit

 • Profielfoto
  Wyodor

  iWeb-websites kunnen namelijk gehost worden bij MobileMe

  iWeb websites kunnen ook elders gehost worden.

  Een hoop getraumatiseerde iWeb mensjes kunnen geen onderscheid maken tussen een programma op hun computer dat je tot in lengte van dagen kan blijven gebruiken en een dienst elders.

  Kijk voor de psychische ellende dat dit aanricht in het iWeb forum bij Apple.

  Misschien moet Apple eens overwegen niet iedereen toe te laten in de Store, alleen omdat ze de centen hebben.

  Het gebruik van de applicatie lijkt ook minder en minder te worden. Gebruik jij hem nog?

  Lijkt? Gebaseerd op wat? Ik gebruik het nog dagelijks. iWeb zelf is van een slaapverwekkende simpelheid. Maar met kennis van HTML, CSS, JavaScript, AJAX en DOM kan je allerlei toeters en bellen toevoegen.

  Maar die toeters en bellen zijn dan weer een brug te ver voor de knip en plak generatie.

  Hiero mijn toetsers en bellen : http://www.wyodor.net/mfi/

 • Profielfoto
  Bram van Dam

  Dit is dus echt een programma dat ik heel hard ga missen:(

 • Profielfoto
  Qmagic

  iWeb werkt prima zo, heeft een ftp ingebouwd, dus maakt niet uit waar je je site host. Met de huidige versie kunnen we nog jaren vooruit.

 • Profielfoto
  roger767

  sorry hoor maar het is veel voordeliger om je iweb site te hosten bij iedere andere provider dan bij mobile me. Dit is eerder een vooruitgang.

 • Profielfoto
  Nilles01

  Nu nog iWeb voor de iPad. Het patent was wel al ingediend.
  Foto’s van je camera via de usb op je iPad zetten en je website bijwerken zou ideaal zijn.

 • Profielfoto
  thunderbird

  Ik gebruik zelf geen iweb, maar ik begrijp totaal niet waar men zich druk om maakt. Ik weet dat iweb een ingebouwde FTP heeft, wat maakt het dan uit waar jij je website host?

  iweb werkt niet alleen met mobile me, zoek zelf een gratis webhost of koop zelf een domein met webhost. Dit kan al voor minder dan €25 per jaar.

  Ik gebruik zelf dreamweaver en photoshop om een site te bouwen, en dreamweaver heeft ook een ingebouwde ftp manager.

  Ik zie het probleem niet, gewoon lekker blijven gebruiken.

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  @Wyodor, je website is ook niet om aan te zien, juist vanwege dat iWeb. Het is leuk voor zulke website’s hoor, maar zelf wat coderen is vaak nog het best. Of een combinatie van wordpress en eigen aanpassingen.

  iWeb is ook nooit gemaakt voor de professional, maar gewoon als leuke toevoeging voor een huis-tuin-keuken website over de baby, of je hobby.

  iWeb is dus niet dood, het is de hosting zoals al gezegd is, gewoon een andere ftp server nemen dus.

 • Profielfoto
  BJVR

  Het is gewoon niet meer van deze tijd..

  Dus dat is wel te verwachten dat het weg zou vallen.

 • Profielfoto
  PvdO

  Ik kan niet coden, dus de site die ik in de lucht heb zijn met iWeb gemaakt. Ze zijn wel buiten MobileMe gehost dus dat is niet zo erg. Wel jammer dat er geen nieuwe versie komt die wat nieuwe standaarden met zich meebrengt.

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Misschien een tip, kijk eens naar Hype, is ook voor html 5!

 • Profielfoto
  thunderbird

  Er zijn ook buiten iweb andere programma’s die net zo simpel zijn, die nog geupdate worden. Ik heb geen ervaring met mac programma’s maar even rond snuffelen op de www en gij zult vinden.

 • Profielfoto
  jape

  Nu ik drie sites heb “gebouwd” in iWeb, en de
  layout een beetje herken, zie ik steeds meer sites
  op internet die uit iWeb komen…
  Zou toch een stomme zet zijn van Apple als
  ze helemaal geen alternatief gaan bieden.

  Ben benieuwd…

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Keuzes maken,… goed zo Apple!

  Je moet doen waar je goed in bent, en websites hosten lijkt me niet echt iets voor Apple.

 • Profielfoto
  Marius1976

  @Wyodor

  “Een hoop getraumatiseerde iWeb mensjes kunnen geen onderscheid maken tussen een programma op hun computer dat je tot in lengte van dagen kan blijven gebruiken en een dienst elders”

  Mensen die zulke zinnen bezigen zouden wat mij betreft meteen een ban van een jaar mogen krijgen.

  Je vergist je bovendien ook nog.

  Met oudere versies van iWeb kun je in principe alleen ‘handig’ publiceren op iDisk/Mobile Me. Je kunt (geloof ik) met oudere versies wel een site exporteren, maar dan moet je met elke wijziging opnieuw alles met FTP uploaden.

  Het gaat verder ook om het principe. Wellicht dat iemand ooit wel over de streep is getrokken vanwege onder meer deze mogelijkheid. Iemand steekt er geld in, en boem, Apple besluit éénzijdig deze mogelijkheid op te heffen.

  Als je straks met door eigen geld aangeschaft iWeb dus niet meer kan publiceren, dan is dat onderscheid door die mensen -waar je zo onvoorstelbaar respectloos over meent te mogen schrijven- er inderdaad niet.

 • Profielfoto
  thejazz

  Ik ben altijd rapidweaver blijven gebruiken. Dat programma mist wat vrijheid vergeleken met iWeb maar zit beter in elkaar.

 • Profielfoto
  TandMac

  Het is een programma dat ik dagelijks gebruik. Omwille van zijn éénvoud, naadloze aansluiting bij iPhoto en iMovie, éénvoud qua uploaden naar o.a. Mobile Me.

  Ik heb met dit programma verschillende sites gemaakt die ik host en quasi dagelijks onderhoud op mijn Mobile Me account.
  Het is m.i. ongehoord dat mijn provider (Apple in dit geval) zonder meer na jaren van betaling deze dienst opdoekt.

  Eigenlijk kan ik er niet mee lachen, ik vraag me zelfs af of ze hier zomaar ongestraft kunnen mee wegkomen. Het is al de tweede keer dat dan al mijn websites dien te herhuisvesten omdat de heren in de USA er bijzonder los overgaan.

  I ‘m not amused!!
  Erik.

 • Profielfoto
  nicolaas61

  volgens mij zag ik het ooit in mn dock staan en heb ik het meteen uit beeld gehaald

 • Profielfoto
  knekkie

  iWeb zelf is niet gecanceld toch. Ls ik het goed bergijp alleen de upload ondersteuning naar server ruimte bij apple zelf. Dat is geen ramp. Ik heb gewoon eigen ruimte waar ik mijn iweb site de ruimte geef.
  .
  Ik wil niet opscheppen maar die van mij ziet er biet standaard iweb uit. En oogt niet heel erg onprofessioneel. HTML5 ondersteuning is welkom in de volgende versie zoals da mogelijk is met hype. Nu heb ik een versie met flash en een versie non flash. Het is gewoon even buiten de hokjes denken en je kan met iweb erg coole dingen maken.
  .
  http://kasuja.nl/ voor de flash versie waar iweb alleen een knip en plak app was.
  .
  En de geheel in iweb gemaakte kijk je hier.
  http://kasuja.nl/Animation&/Design/Home_nonflash.html

 • Profielfoto
  Wienne

  Geen ramp?

  Maak dat de honderden, duizenden iWeb gebruikers wijs.
  Mensen zoals mijn echtgenote die volop gebruik maken van iWeb voor hun hobby en daarover te communiceren met de wereld.
  De integratie van MobileMe nu en .Mac indertijd is één van de hoofdredenen om gebruikt te maken van iWeb. Geen miserie met code, wat knip en plakwerk en je hebt een professioneel ogende site.

  Verhuizen? Dan zit je weer met FTP toestanden die mislopen en bovendien moeten jullie mij eens wijsmaken welke hostingsites dezelfde ondersteuning bieden als MobileMe? ondersteuning van zaken zoals de tellers, de galerijen (zowel iWeb als iPhoto als iDisk, want daarover is het ook verdacht stil), countdown clock, de kalender, de antwoordmogelijkheid op de blogpagina’s, enz….

  Natuurlijk komt dan hier weer de arrogantie van de would-be profs dan weer de kop opsteken, die vanuit hun ivoren toren lekker nog eens kunnen neerkijken op de duizenden mensen die de tijd noch de motivatie hebben om zich te verdiepen in allerlei, voor hun abstracte talen en wat weet ik nog meer. Waar hebben we dat nog gehoord?

  Ik ben al pakweg 20 jaar enthousiast Apple gebruiker, maar hun track-record met hun on-line diensten is allesbehalve iets om trots op te zijn. Om de zo veel jaar gooien ze het roer om en zetten ze eerdere gebruikers in de kou. Eerst was er .Mac, dan .Me en als dat dan na een desastreuze start eindelijk eventjes deftig draait, dumpen ze gelijk weer de boel om het halfbakken iCloud te lanceren, onderweg nog eens duizenden gebruikers in de kou zettend.

  Wienne

 • Profielfoto
  TandMac

  @ Wienne
  100% gelijk heb je.

 • Profielfoto
  ro_me

  Je kunt dadelijk wel mail, agenda ect. gratis gebruiken (gratis in iCload) en met die 79 euro (wat MM koste) op zoek naar een andere host voor je site. iWeb zelf blijf je gewoon kunnen gebruiken. Lijkt me geen slechte deel.

  Mooie site btw Knekkie!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  @Wyodor, je website is ook niet om aan te zien, juist vanwege dat iWeb….

  Hij is niet zo mooi nee.:lol:
  Dat heeft echter niets met iWeb te maken.

  Het is gewoon niet meer van deze tijd..

  Die opmerking heb ik eerder gehoord (ook van jou denk ik?).
  Maar dat gaat nergens over.
  iWeb is ontzettend van deze tijd en er is héél veel leuks mee te maken.

 • Profielfoto
  fzelders

  Vraagje: Waarom maakt iedereen zich druk om iWeb en niet om WebGallery?

 • Profielfoto
  Wyodor

  @KarelWillem

  Slechte smaak en iWeb gaan goed samen.

  Kan je trouwens van deze iWeb site het origineel vinden?

  http://www.wyodor.net/mfi/cafenoir/

 • Profielfoto
  eventjes

  Gratis je iWeb hosten. Neem een Dropbox-account (niks 80 Euri) en sleur je iWeb-map van je iDisk en pleur ‘m in de Pulicmap van Dropbox. Et voila, it works.

 • Profielfoto
  wab

  iWeb is echt niet meer van deze tijd. Waar is de HTML5 ondersteuning? iPhone en iPad compatibiliteit?

  iWeb is handig voor een basis site maar iedereen met een iWeb site moet ook beseffen dat zijn site er vandaag achterhaald uitziet.

  Genoeg alternatieven voor iWeb op de Mac. Rapidweaver is een goede wysiwyg bouwer en wordt tenminste regelmatig voorzien van updates en heeft support van vele third party dev’s.

 • Profielfoto
  maconly

  iweb gebruikte ik nooit was te afwijkend en heel veel kon je er niet mee.

  Apple neemt wel heel erg gemakkelijk afscheid van iweb en mobile me , ik begrijp dat steve er hoofdpijn van kreeg maar dat kreeg ik als betalende gebruiker ook ik zit nu alweer 2 uur naar een idisk sync te kijken.

  Nog bedankt dat ik m’n 9 maanden teveel betaalde abbonementsgeld terug heb gekregen. NOT

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Als je iWeb gebruik(e) kan ik je RapidWeaver van harte aanraden. Het programma borduurt eigenlijk op hetzelfde voort, is even gebruiksvriendelijk, maar is veel uitgebreider en is niet provider-gebonden.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …maar iedereen met een iWeb site moet ook beseffen dat zijn site er vandaag achterhaald uitziet…

  Dat is zo ontzettend onzin, dat het bijna weer leuk wordt.:lol:
  .
  En waar gaat dit nu eigenlijk over?
  iCloud gaat geen websites hosten. Oh, eh…. en??
  Ik heb nog nooit een iWeb site op MobileMe gehad, en zal dat ook nooit willen.
  .
  Dus op naar een alternatieve bewaarplek, die er gelukkig volop (veelal gratis) zijn.

 • Profielfoto
  Richard74

  iWeb-websites kunnen namelijk gehost worden bij MobileMe

  iWeb websites kunnen ook elders gehost worden.

  Een hoop getraumatiseerde iWeb mensjes kunnen geen onderscheid maken tussen een programma op hun computer dat je tot in lengte van dagen kan blijven gebruiken en een dienst elders.

  Kijk voor de psychische ellende dat dit aanricht in het iWeb forum bij Apple.

  Misschien moet Apple eens overwegen niet iedereen toe te laten in de Store, alleen omdat ze de centen hebben.

  Het gebruik van de applicatie lijkt ook minder en minder te worden. Gebruik jij hem nog?

  Lijkt? Gebaseerd op wat? Ik gebruik het nog dagelijks. iWeb zelf is van een slaapverwekkende simpelheid. Maar met kennis van HTML, CSS, JavaScript, AJAX en DOM kan je allerlei toeters en bellen toevoegen.

  Maar die toeters en bellen zijn dan weer een brug te ver voor de knip en plak generatie.

  Hiero mijn toetsers en bellen : http://www.wyodor.net/mfi/

  Nou fantastisch hoor jongen. Je gebruikt een heel irritant toontje in je post en je hebt een ruksite. Super voor je!

 • Profielfoto
  Richard74

  iWeb-websites kunnen namelijk gehost worden bij MobileMe

  iWeb websites kunnen ook elders gehost worden.

  Een hoop getraumatiseerde iWeb mensjes kunnen geen onderscheid maken tussen een programma op hun computer dat je tot in lengte van dagen kan blijven gebruiken en een dienst elders.

  Kijk voor de psychische ellende dat dit aanricht in het iWeb forum bij Apple.

  Misschien moet Apple eens overwegen niet iedereen toe te laten in de Store, alleen omdat ze de centen hebben.

  Het gebruik van de applicatie lijkt ook minder en minder te worden. Gebruik jij hem nog?

  Lijkt? Gebaseerd op wat? Ik gebruik het nog dagelijks. iWeb zelf is van een slaapverwekkende simpelheid. Maar met kennis van HTML, CSS, JavaScript, AJAX en DOM kan je allerlei toeters en bellen toevoegen.

  Maar die toeters en bellen zijn dan weer een brug te ver voor de knip en plak generatie.

  Hiero mijn toetsers en bellen : http://www.wyodor.net/mfi/

  Fantastisch hoor jongen! Zo’n irritant afzeiktoontje gebruiken en je post en dan kom je op de proppen met een ruksite. super voor je man!

 • Profielfoto
  levidhuyvetter

  Gebruik toch gewoon het webinfovenster in safari;)

  daar heb ik vandaag deze in gemaakt :

  is wel nog niet klaar he moet de onderkant ook nog onder handen nemen.

 • Profielfoto
  Jojo890

  Volgens mij allemaal fake.

 • Profielfoto
  levidhuyvetter

  fake ? m’n facebook makeover?

  nee hoor

 • Profielfoto
  JH90

  Lol, wist niet dat Steve vanuit zijn mailtjes linkte naar OMT;)

 • Profielfoto
  Fireman

  iWeb. prima om simpel iets weer te geven op het www.

  Welk alternatief op de Mac hebben we dan?

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik wou niemand kleineren of tegen de schenen trappen met mijn eerdere post. Voor mij persoonlijk is het geen ramp. Maar dat kan voor iedereen nogal verschillen merk ik.
  .
  Excuus als het zo over kwam.
  .
  Persoonlijk gebruik ik iWeb als gereedschap om mijn webdesigns op simpele wijze tot leven te wekken waar het voor velen onder ons een totaal oplossing is. ik ontwerp alles in pixelmator en illustrator en vervolgens knip en plak ik dat in iWeb waar ik er interactie aan toevoeg. Als er dingen geanimeerd moeten worden dan is dat veelal in animate pro of in motion als er eenvoudig 3D aan te pas moet komen.
  .
  iWeb is voor iedereen van andere waarde. Ik zou zonder iweb hele andere sites gemaakt hebben of gefrustreerd in een hoekje beland zijn omdat ik niet altijd uit het ingewikkelde programmeer werk kom.
  .
  Ik hoop daarom ook dat iweb blijft bestaan en de ontwikkeling er van door gaat. Gelukkig zijn er alternatieven zoals rappidweaver en je kan hype ook al een heel eind als totaal oplossing gebruiken maar die apps zijn veel minder laagdrempelig.
  .
  De link met opslag op servers van apple daar zijn tal van eenvoudige oplossingen voor. Via de FTP functie in iWeb heb je in feite toegang tot ruimte die je elders gratis zou kunnen regelen zoals bij dropbox.
  .
  In de help video’s van apple staat hoe je je site kan uploaden naar een andere online locatie dan die van apple.

 • Profielfoto
  maikel22

  Ik heb erg veel ervaring met iWeb en heb daarmee http://www.duoplant.nl gemaakt voor een klant. Het jammere van ALLE iWeb-websites is, dat de HTML en CSS opbouw heel erg inefficiënt in elkaar steken. Dat kan ook bijna niet anders. Het Duoplant logo is bijvoorbeeld op elke pagina een ander plaatje, omdat ik het simpelweg gekopieerd en geplakt heb. Ook worden er teveel -tags als nodig is aangemaakt.
  Je bent ook beperkt in de tag van elke pagina en hoe de links er uit zien. (www.blabla.nl/Over%20ons.html ipv http://www.blabla.nl/over-ons). Toch vind ik iWeb-websites mooier dan de meeste amateur-websites. (sorry voor de maker (uit mijn eigen dorp!!) maar dit is niet om aan te zien: http://home.planet.nl/~bro01142/index2.html)

 • Profielfoto
  B..

  Zelf een website maken met HTML en CSS zoals je dat doet met iWeb is echt geen kunst aan. Jezelf verdiepen in hoe je iets opbouwt in HTML en opmaakt in CSS is leuk en goed om het te snappen.

  Alle huidige iWeb gebruikers, lees dit boek en knutsel lekker zelf!

  Murphy, Persson, HTML and CSS Web Standards Solutions, 2008, 1e druk, friends of ED, ISBN-13: 978-1430216063

 • Profielfoto
  Fireman

  Is engels. Ik hou van simpel;)

 • Profielfoto
  Little Idiot

  Bij iedere provider krijg je webruimte, bijna niemand gebruikt die. Daar kan je makkelijk een iweb site op kwijt. Iweb is handig als je niks van sites weet en zelf wat wil maken. Dat ziet er dan meestal beter uit dan alle rotzooi die je op het web vindt. Ftp kan je je kleine zusje van vijf nog leren….

 • Profielfoto
  iFlorens

  Heb er weleens mee gespeelt, best leuk programma, heb het alleen niet nodig ATM, als ik ooit een website zou maken zou im dat zeker met iweb doen. Toch jammer

 • Profielfoto
  TandMac

  Het punt is dus niet of wat je gemaakt hebt al dan niet ‘mooi’ is, het gaat er vooral over dat men zonder pardon (voor de tweede keer al) de deur dicht gooit voor vele duizenden gebruikers, mensen die vaak nog mond aan mond reclame makers zijn voor een bedrijf dat hen nu voor een voldongen feit stelt en hun ijskoud laat vallen.
  Het minste wat men kan doen is de bestaande (door hun klanten duur betaalde) url’s behouden of minstens doorlinken. Zonder het door ons betaalde Mobile Me stonden ze nu niet aan hun Cloud service.
  Ik zou het eens willen zien wat het zou geven als bv Volvo voortaan dieselrijders géén service meer zou willen verlenen…

  Mooi of niet , who cares.
  http://web.me.com/vancraen/100+_2011/Welkom.html
  http://web.me.com/vancraen/SuisseSkate/Deelnemers.html

 • Profielfoto
  Eprom

  Wat een onzin argumenten hier zeg. ” ik gebruik het nooit, dus het is een waardeloos programma”? Ik gebruik nooit Dreamweaver, stop daar dus ook maar de ontwikkeling van.
  Ik vind Flux bv. een fantastisch programma, maar zou het jammer vinden als iWeb zou verdwijnen.

 • Profielfoto
  Marius1976

  @Little Idiot

  De meeste FTP servers gooien hun time/date stamp op files die je via FTP upload. Daarna kun je dus geen ‘synchronisation’ meer doen op basis van tijd/datum, en zul je dus ELKE KEER als je iets aan je site verandert, de complete site weer moeten uploaden.

  Dat is waanzin.

  Leuk al die pogingen van iedereen om de beslissing van Apple te bagatelliseren maar ik ben er persoonlijk wel een beetje klaar mee.

  Ik heb een klein kapitaal aan software titels (waaronder een aantal nogal prijzige paketten) waardoor ik helaas moeilijk terug kan switchen. Maar het kleine beetje sympathie dat ik nog voor dit k*t bedrijf had, is met deze beslissing ook definitief verdwenen.

 • Profielfoto
  BJVR

  Ooo en nu hoop ik dat Marius1976 niet ook een groot fan is van iDVD want dat gaat net zo goed verdwijnen in de toekomst.

 • Profielfoto
  Froggle

  iWeb? Was dat niet die hostingservice uit Groningen? Oh nee, dat was iWebhosting.;)

 • Profielfoto
  Marius1976

  @BJVR
  Wat een domme opmerking. Lees eerst de reacties en de reden van mijn kritiek!!!

  Dan zal je zien dat het mij om een cruciale functionaliteit gaat die Apple hier eenzijdig opheft. IDVD kan je gewoon blijven gebruiken zonder dat daar iets aan veranderd. De meeste versies van iweb niet!

 • Profielfoto
  Erwal

  iWeb was simpel en daarmee doeltreffend, RapidWeaver het betere alternatief als je van simpel houdt. Hosting kan inderdaad overal, je moet alleen je sites even naar een nieuwe plek uploaden. Fluitje van een cent. Mijn kinderen (12 en 14) gebruikten iWeb en RapidWeaver 5 als ze even snel een site in elkaar willen zetten. iWeb blijft gewoon een prima tool voor thuisgebruik.:thumbsup:

  Zelf zijn we voor de zaak vorig jaar overgestapt op WordPress, bevalt meer dan prima. In ons geval was dat een template via Themeforest aanschaffen voor € 23, install-script bij de provider draaien, WordPress updaten, enkele plugins downloaden, template customizen, content er op en gaan.

 • Profielfoto
  ghaghamashibaba

  Ik heb iWeb 3 jaar gebruikt voor mijn website, maar toen ik gisteren dit bericht heb gelezen ben ik een alternatief gaan zoeken en heb ik Rapidweaver aangekocht (Mac App Store) en ik moet zeggen dat het vlot werkt ongeveer het zelfde als iWeb maar met meer mogelijkheden

 • Profielfoto
  asnoep

  Helaas heb ik op al mijn kaartjes flyers, en talloze contacten de websitenaam van mac.com, later veranderd in het dreinerige me.com gebruikt met de bijpassende mac.com email. Vraag ik mij af of je die webadresnamen nog mag gebruiken…:)

 • Profielfoto
  Hansi2124

  Ik gebruik iWeb ook al jaren, na eerst met zelf-aangeleerde html-kennis een eigen site te hebben opgezet. HTML is echter voor mij in de loop der jaren te complex geworden om er gezellig mee aan de gang te gaan. Het makkelijke van iWeb is het pleur- en sleurwerk, alleen uploaden wat veranderd is en een kind kan de was doen.
  .
  Wat ik nu mis is ondersteuning van HTML5 en dat images niet verkleind worden in bestandsgrootte als ze kleiner gemaakt worden in iWeb zelf (langere laadtijd). Je moet dat altijd eerst handmatig doen.
  .
  Maar verder kan iWeb m.i. nog lange tijd door met hoe het nu als pakket kan worden gekocht in de iLife bundel.

 • Profielfoto
  MDF

  Ik gebruik nog steeds iWeb voor websites.
  En een geweldig programma. Site ook laten testen door W3C XHTML 1.0 en de golden award test gekregen. Code van iWeb wordt dus wel zeer goed geschreven ook al lijkt alles zo simpel.

  Mijn iWeb sites heb ik op Dropbox staan. Werkt voor mij lekker handig, ik kan er overal aan en heb steeds de actuele versie om aan verder te werken. enige voorwaarde is een computer met iWeb ter beschikking hebben. Mijn sites worden gehost bij One.com en werken snel en zonder problemen.

  Dus als Mobile.me uit de lucht gaat, maakt dit voor mij geen verschil.
  Misschien jammer dat iWeb door Apple dan niet meer wordt ge-updated…

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Oh oh oh… wat heeft iedereen de klok weer horen luiden…. Dezelfde grapjassen als die van de Flash discussies mag ik hopen? Anders daalt het niveau van OMT met de dag dieper. Wat een onzin staat hierboven zeg. Complete onzin!!!

 • Profielfoto
  mac-hans

  Ik ook gebruik iWeb om mijn websites te maken, dit is echt poepen zonder drukken. Ik heb gewoon geen tijd om een nieuw software pakket te leren. Wat ik het leuke aan iWeb vind is de eenvoud en de mogelijkheid om met een totaal lege pagina te beginnen. Met behulp van de snippets voeg je heel simpel allerlei code toe. Mensen die zeggen dat ze kunnen zien dat een website met iWeb gemaakt is, weten niet waarover ze praten en hebben het programma waarschijnlijk nooit gebruikt of er alleen een beetje aan geroken. Wat het HTML5 aspect betreft, dit is heel goed in iWeb te integreren, ik heb via de Apple Store Hype gekocht, iWeb en Hype werken nog niet naadloos samen, maar met een paar trukjes lukt dit wel.
  Ik bedank Wyodor hiervoor. Ik ben nu in iWeb mijn website een nieuw uiterlijk aan het geven en gebruik nu HTML5 code als snippet om de videos te plaatsen, werkt perfect. Niks mis met iWeb, het enige wat ontbreekt is SEO, ik heb dit in het verleden nooit gedaan, maar ben dit nu wel van plan te gaan doen met iWeb SEO van Rage. ThaiflowerArt is mijn belangrijkste website die nu aan een update toe is.

 • Profielfoto
  knekkie

  Hopelijk zet apple iWeb gewoon voort met hedendaagse technologie en HTML5 als toekomst tech. Het zou zonde zijn als iWeb als tool verdwijnt. Daar is geen reden voor als alleen de online opslag lijkt te verdwijnen.
  .
  Al heb ik twijfels of de online hoasting echt gaat stoppen. Ik kan op mijn iPad met iOS 5 namelijk ruimte bij kopen wat de 5GB gratis opslag betreft. Alles is nog gedeactiveerd dus meer indo is er niet. Maar het lijkt me een slechte zaak als apple het huidige mobile me niet in zijn geheel laat voort bestaan in een nieuw jasje.
  .
  Als je dingen schrapt moet er wel een alternatief voor tegen over staan ander lopen klanten weg naar de alternatieven.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Ik heb net mijn iweb site opnieuw gebouwd met Sandvox 2. Dit omdat in juni de apple webhosting ophoudt en iweb niet verder ontwikkeld wordt.
  Ik moet zeggen dat ik er erg tevreden over ben. Het is net zo makkelijk als iWeb om een website te maken (geen programmeren dus; site aanmaken obv template). Je kan overigens ook vanuit Sandvox 2 naar MobileMe uploaden ! Maar ook via FTP naar je eigen hostingprovider.
  Verder ook mijn hosting bij Apple naar KPN overgebracht (dit account had ik al maar gebruikte ik alleen voor mijn domeinnaam en een verwijzing naar de apple hosting). Alles werkt nu.
  Het resultaat: http://www.protrack.nl
  Ik ben een tevreden mens….nu nog 3 sites te gaan.