Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Nieuws 3 juni 2011

iPhone stralend middelpunt

Er zijn altijd al mensen geweest die zich zorgen maken over de straling van mobiele telefoons. Met enige regelmaat verschijnt er dan ook weer een nieuw onderzoek. De World Health Organization kwam eerder deze week naar buiten met zo’n onderzoek. CNN heeft daarop een lijst gepubliceerd van de Environmental Working Group.

De lijst geeft een overzicht van telefoons met daarbij de hoeveelheid straling die ze uitstoten. De iPhone 4 zit volgens de EWG in de middenmoot. De telefoon stoot 1,17 Watt per kilogram uit, waar de iPhone 3GS het slechter deed met 1,19 W/kg. Beide kunnen niet tippen aan de 3G, die met 1,03 W/kg beduidend vriendelijker is. Voor Jan Modaal is het niet makkelijk om te bepalen hoe schadelijk GSM-straling werkelijk is. De publicatie maakt het enigszins meetbaar.

Een telefoon mag niet meer dan 1,6 W/kg uitstoten om door de FCC-test te komen. De toestellen van Apple voldoen daar ruimschoots aan, maar kunnen lang niet tippen aan de meest ‘schone’ telefoon. Dat is de LG Quantum, die 0,35 W/kg uitstoot. De Motorola Bravo daarentegen, voldoet maar net aan de 1,6-norm.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone stralend middelpunt
Sluiten