Bram van Dam
Bram van Dam Nieuws 28 juni 2011

iPad mee naar het front

Soldaten in Singapore krijgen waarschijnlijk een iPad 2 in hun standaard uitrusting. Het Ministerie van Defensie aldaar heeft besloten achtduizend rekruten uit te rusten met de tablet. In 2012 wil Singapore nog meer militairen uitrusten met de iPad. “Het leger van Singapore kan veel profijt hebben van de technologische mogelijkheden van het apparaat”, aldus Luitenant-Generaal Neo Kian Hong.

Volgens Hong gaan de militairen de iPad vooral gebruiken voor het over en weer zenden van informatie. “Met de iPad kunnen we foto’s en filmpjes maken en daarna verzenden naar LEARNet (een online platform voor militairen om informatie te verspreiden)”, vertelt Hong. “Ook kunnen militairen met de iPad groepsgesprekken houden en live berichten versturen.” LEARNet wordt op het moment al gebruikt door het leger van Singapore via laptops. Waarschijnlijk wil Singapore de laptops op den duur volledig vervangen voor iPads.

Vorig jaar meldde het Amerikaanse leger al onderzoek te doen naar het gebruik van smartphones en tablets, maar tot dusver heeft nog geen enkel leger een iPad 2 in de standaard uitrusting zitten. Wel heeft het Britse leger al een app om soldaten te toetsen en te trainen. Als je in aanmerking wil komen voor een iPad 2 moet je achttien jaar oud zijn, een tweejarige opleiding volgen, oh ja… en natuurlijk dienen in het leger van Singapore.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPad mee naar het front
Sluiten