Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Nieuws 30 juni 2011

iPad lichtpunt voor slechtziend meisje

Steve Jobs heeft het met de iPad nooit op deze manier bedoeld, maar voor een 9-jarig Australisch albinomeisje is de tablet een ware lifechanger gebleken. Holly Bligh heeft door albinisme een beperkt zicht. Alle leeswaar moet voor haar vergroot worden. Dat kan fysiek, door een vergrootglas of met andere hulpmiddelen.

Lezen met een vergrootglas of telescopische bril is voor niemand een pretje. Zeker niet voor kinders die ook nog eens hip voor de dag willen komen. De zooming pinch was voor Holly dan ook een ware eye-opener, waardoor ze niet alleen beter, maar ook langer achter elkaar kan lezen. De iPad helpt Holly zelfs zo goed, dat haar moeder een e-mail naar Steve Jobs stuurde om hem te bedanken.

In de e-mail schrijft Fiona Bligh dat alle kinderen het gaaf vinden dat Holly nu een iPad kan gebruiken om beter te kunnen lezen. “Holly schaamde zich in het verleden vanwege haar hulpmiddelen, maar de iPad daarentegen, is een modieuze verschijning”.

Steve Jobs reageerde en bedankte haar voor het delen van de ‘experience’. Afsluitend vroeg hij een foto van het meisje en of het verhaal voorgelezen mocht worden op een bijeenkomst van de top 100 belangrijkste Apple medewerkers.

De iPad kan bij beperkingen op verschillende manieren worden ingezet. Een overzicht van andere mogelijkheden is hier te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPad lichtpunt voor slechtziend meisje
Sluiten