iCloud neemt robuuste vormen aan

Door: Michiel de Vries - 10 reacties

Op de vooravond van de WWDC draait de geruchtenmolen op volle toeren. Hoewel, echte geruchten zijn het niet meer. Vooral de streamingdienst van Apple, iCloud, lijkt nu echt vaste vormen aan te nemen. De belangrijkste details rondom de service zijn inmiddels uitgelekt.

De LA Times brengt de details naar buiten over de dienst die we op zich al wisten. iCloud is dus een dienst waarbij de gebruiker media op kan slaan in de ‘cloud’ en deze kan benaderen op een iOS-device naar keuze, of via de webbrowser. Apple geeft een probeerversie voor diegene die zijn muziek bij iTunes vandaan haalt en volgens de krant moet de dienst uiteindelijk ongeveer 25 dollar per jaar gaan kosten.

De deals met de muzieklabels zijn zo goed als rond, maar het was nog even wachten op Universal. Deze heeft inmiddels ook een handtekening onder een contract met Apple gezet en dat betekent dat de vier grote labels inmiddels allemaal in zee zijn gegaan met Apple. De verdeling van de inkomsten is als volgt; 58% gaat naar de labels, 12% naar de uitgevers en Apple steekt de gebruikelijke 30% in de achterkant van de spijkerbroek. Dit wist CNet te melden.

Houd rekening met het feit dat dit geruchten zijn en pas feiten worden op het moment dat ze daadwerkelijk door Apple worden bevestigt op 6 juni. OMT is van de partij.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  yoerio

  best handig dit rijtje

 • Profielfoto
  Jojo890

  25 dollar is ongeveer 17 euro, mooi prijsje:)

 • Profielfoto
  Needler

  Dit is toch wel jammer. Ik had gehoopt op een streaming service. Dat je voor 10 euro per maand onbeperkt alle muziek uit de iTunes Store kon streamen. Zoals Spotify bijvoorbeeld doet. Alleen mijn eigen muziek online zetten hebben ik vrij weinig aan, aangezien ik thuis al een netwerk gedeeld heb.

 • Profielfoto
  rdesign

  Apple geeft een probeerversie voor diegene die zijn muziek bij iTunes vandaan haalt

  Wat wordt hier precies mee bedoelt?

  25 euro per jaar is ook niks! Ben benieuwd hoeveel ruimte je dan krijgt.

 • Profielfoto
  sturb

  25 dolllar is 25 euro bij Apple….

 • Profielfoto
  spacefreek

  25 dolllar is 25 euro bij Apple….

  Eigenlijk niet, 25 dollar is flink wat minder euro’s bij Apple, maar door de belastingen die er in Nederland nog bijkomen (en niet in Amerika) schiet de prijs weer richting hetzelfde aantal.. Dus niet totaal Apple de schuld geven (al kunnen ze hun aandeel hierin ook nog wel ietwat soepeler maken)

 • Profielfoto
  mattietissen

  Doe dan het iCloud icon als uitgelichte afbeelding.:confused:

 • Profielfoto
  marvand

  de LA times heeft het artikel al weer aangepast met nieuwe percentages:

  The agreements, finalized this week, call for Apple to share 70% of any revenue from iCloud’s music service with record labels, as well as 12% with music publishers holding the songwriting rights. Apple is expected to keep the remaining 18%, said people knowledgeable with the terms

 • Profielfoto
  THX-1138

  hmmm.. Het geldt alleen voor de muziek die je bij Appel koopt. Als je ’t op een andere manier verkregen hebt, heb je dus eigenlijk niet zo veel aan iCloud..h

 • Profielfoto
  The JM

  So, 25 dollar per jaar. Dat is goedkoop!