Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Nieuws 9 juni 2011
Leestijd: 1 minuut

Gratis upgrade Lion bij aankoop Mac

Het persbericht dat Apple afgelopen maandag heeft verspreid over OS X Lion, bevat goed nieuws voor mensen die niet tot juli willen wachten met het aanschaffen van een Mac. Als je op of na 6 juni een Mac aanschaft krijg je een gratis upgrade naar Lion. Macrumors ontdekte dit dinsdag al, maar het is zeker nog het vermelden waard.

Bij vorige updates van OS X en iLife betaalde je een kleine bijdrage voor een upgrade-DVD. Dat was vooral om verzend- en materiaalkosten te dekken. Nu Mac App Store deze kosten doet verdwijnen heeft Apple besloten om de upgrade gratis aan te bieden. Je moet de upgrade wel binnen dertig dagen na de release van Lion aanvragen. Voor het leeuwendeel van de OMT’ers zal deze eis geen probleem vormen.

Vlak voor grote softwarelanceringen daalt de afzet van hardware aanzienlijk, om later weer aan te trekken. Door deze actie hoopt Apple de verkoop van Macs stabiel te houden. Niet alleen Apple houdt dergelijke acties. Microsoft kondigde vorig jaar een gratis upgrade aan voor consumenten die Office 2008 for Mac hadden aangeschaft. Na de release kregen zij zonder extra kosten een licentie voor de 2011-versie van het kantoorpakket.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gratis upgrade Lion bij aankoop Mac
Sluiten