Statenweg
Statenweg Geruchten 22 juni 2011
Leestijd: 1 minuut

Gerucht: nieuwe iPhone met A5-chip in september

Tijdens de WWDC begin deze maand werd iOS 5 uitvoerig aan het publiek getoond. Een overzicht van de nieuwe functies die het besturingssysteem voor de iPhone en iPad te bieden heeft vind je hier. Qua aankondigingen van nieuwe hardware bleef het echter stil. Anders dan voorgaande jaren, werd geen nieuwe iPhone geïntroduceerd.

Bloomberg meldt vandaag dat we deze herfst alsnog een nieuw model iPhone kunnen verwachten. Bronnen hebben het persbureau ingefluisterd dat de opvolger van de iPhone 4 uitgerust zal worden met de snelle A5-processor, die momenteel te vinden is in de iPad 2. Ook zou de camera met 8-megapixels stukken beter worden. Momenteel moet de iPhone 4 het doen met een 5-megapixel camera.

Het uiterlijk van het nieuwe toestel zou sterke gelijkenissen vertonen met de iPhone 4. Dit spreekt eerdere berichten tegen dat de nieuwe iPhone juist een radicaal ander design zal krijgen. De lancering zou in september plaatsvinden, tegelijk met iOS 5. Apple wilde de lancering van de nieuwe iPhone en iOS 5 naar verluidt samen laten vallen.

Bloomberg gaat nog een stapje verder door te beweren dat Apple met een low-end iPhone komt die tegen een lagere prijs verkocht zal worden om nieuwe klanten te trekken in opkomende landen. Ook de iPad wordt niet overgeslagen door Bloomberg. Apple zou volgens het bericht werken aan een iPad met een hogere schermresolutie dan het huidige model.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gerucht: nieuwe iPhone met A5-chip in september
Sluiten