Statenweg
Statenweg Nieuws 1 juni 2011

Gerucht: Mac OS X Lion wordt een koopje

Bronnen hebben Appleinsider ingefluisterd dat Mac OS X Lion wel eens erg aantrekkelijk geprijsd zou kunnen worden om gebruikers snel te laten overstappen. Dezelfde strategie werd succesvol toegepast bij Mac OS X Snow Leopard. Deze voorloper van Lion kostte slechts €29,- maar werd daarentegen beschouwd als een kleine upgrade.

Een aantrekkelijke prijs zou ook het resultaat kunnen zijn van de keus om Mac OS X Lion te distribueren via de Mac App Store. Hierdoor zullen de kosten voor verpakking en transport wegvallen. Gebruikers kunnen het OS direct aanschaffen, downloaden en installeren zodra deze beschikbaar komt.

Tevens meldt Appleinsider dat (delen van) de nieuwe clouddienst iCloud mogelijk gratis zijn voor mensen die overstappen op Mac OS X Lion. Het is echter niet waarschijnlijk dat ook voor de mogelijkheid om muziek te streamen vanuit de cloud niets extra’s betaald hoeft te worden. De kostbare licenties van de platenmaatschappijen laten dat niet toe.

Apple kondigde gisteren via een persbericht aan dat aankomende maandag Mac OS X Lion, iOS 5 en iCloud aan het publiek zal worden getoond. Deze stap was opmerkelijk, omdat Apple productaankondigingen doorgaans stil houdt tot aan de presentatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gerucht: Mac OS X Lion wordt een koopje
Sluiten