Yoeri
Yoeri Geruchten 22 juni 2011

Clean install Lion vereist Snow Leopard-cd

Phil Schiller maakte op het WWDC bekend dat Lion alleen verkrijgbaar is vanuit de Mac App Store. Dit betekent dus dat je geen schijfje krijgt welke in sommige gevallen erg belangrijk blijkt te zijn. Het leek erop dat als je harde schijf crasht of als je een clean install wilt doen je in de aap gelogeerd bent.

Als je harde schijf crasht kan je het besturingssysteem niet opnieuw downloaden. Hiervoor is er een recovery partition gemaakt waarmee je je computer kan herstellen.

Steve Jobs heeft op een mailtje van een gebruiker gereageerd die graag wou weten hoe hij een clean install kan doen met OS X Lion. Jobs zegt dat je eerst Snow Leopard schoon moet installeren en dan via de App Store Lion moet installeren. Het lijkt er dus op dat Snow Leopard nog lange tijd verkrijgbaar zal zijn.

Q: Steve,

I’m really exited about Lion, but I’m a bit anxious about the absence of any physical media in the event of a crash where I need to do a clean install. Will Lion still provide a way to make a bootable image in the event that I need to start from scratch?

A: You can clean install Snow Leopard first.

Sent from my iPhone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Clean install Lion vereist Snow Leopard-cd
Sluiten