‘Certificeren onderdelen iPad 3 begonnen’

4 reacties

Hoewel de iPad 2 pas een kleine drie maanden geleden gelanceerd werd, is Apple volgens Digitimes al druk bezig met voorbereidingen voor de iPad 3. Volgens bronnen is het bedrijf uit Cupertino namelijk bezig met het certificeren van componenten voor de nieuwe iPad. De productie van de backlight-modules en lightbars zou worden uitbesteed aan verschillende Taiwanese bedrijven. Het Taiwanese Chimei Innolux is naar verluidt ingeschakeld om de productie van de schermpanelen op zich te nemen.

Volgens de bronnen zal de iPad 3 dezelfde schermgrootte hebben als z’n voorgangers, namelijk 9,7 inch. Het gerucht dat de nieuwe iPad uitgerust zou zijn met AMOLED-schermen wordt door ingewijden de kop ingedrukt. Volgens de bronnen heeft Apple wel een bezoek gebracht aan Samsung voor deze nieuwe schermen, maar is het onwaarschijnlijk dat AMOLED al in de volgende iPad verschijnt.

De iPad 3 laat overigens nog wel even op zich wachten, de iPad zou pas in 2012 in de winkels liggen. Hiermee lijkt een jaarlijkse vernieuwingscyclus van de iPad-familie ook in de toekomst aangehouden te worden. Het is volgens Taiwanese bedrijven niet ondenkbaar dat de iPad 2 als budgetmodel naast de iPad 3 te koop zal blijven. Op deze wijze zou Apple de concurrentiestrijd aan willen gaan met andere tabletontwikkelaars.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  JBStudio

  Persoonlijk vind ik het niet sterk als er 2 producten in 1 jaar worden gereleased…… Ik denk dat iOS 5 het grote verschil op dit moment kan maken qua concurentie, laat de iPad 3 volgend jaar maar komen!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Maar dan ook met retina scherm?!

 • Profielfoto
  Monsta

  @MacAanZee Waarom zou je een 2000+ x 1500+ resolutie willen draaien? Zodat je alles wat nu op het internet staat tot +/- 50% lagere kwaliteit kan bekijken? Of hopen dat websites al het grafische materiaal met een dubbel zo hoge kwaliteit gaan gebruiken zodat je dubbel zo lang mag wachten met je 3g of wifi verbinding? Natuurlijk is Retina toekomst muziek, ook met CSS3 en SVG layout elementen in het achterhoofd, maar op dit moment zijn er meer nadelen dan voordelen.

 • Profielfoto
  Maikelw

  En toch wil ook ik het er in hebben, Monsta:)