Anth
Anth Geruchten 1 juni 2011

‘Certificeren onderdelen iPad 3 begonnen’

Hoewel de iPad 2 pas een kleine drie maanden geleden gelanceerd werd, is Apple volgens Digitimes al druk bezig met voorbereidingen voor de iPad 3. Volgens bronnen is het bedrijf uit Cupertino namelijk bezig met het certificeren van componenten voor de nieuwe iPad. De productie van de backlight-modules en lightbars zou worden uitbesteed aan verschillende Taiwanese bedrijven. Het Taiwanese Chimei Innolux is naar verluidt ingeschakeld om de productie van de schermpanelen op zich te nemen.

Volgens de bronnen zal de iPad 3 dezelfde schermgrootte hebben als z’n voorgangers, namelijk 9,7 inch. Het gerucht dat de nieuwe iPad uitgerust zou zijn met AMOLED-schermen wordt door ingewijden de kop ingedrukt. Volgens de bronnen heeft Apple wel een bezoek gebracht aan Samsung voor deze nieuwe schermen, maar is het onwaarschijnlijk dat AMOLED al in de volgende iPad verschijnt.

De iPad 3 laat overigens nog wel even op zich wachten, de iPad zou pas in 2012 in de winkels liggen. Hiermee lijkt een jaarlijkse vernieuwingscyclus van de iPad-familie ook in de toekomst aangehouden te worden. Het is volgens Taiwanese bedrijven niet ondenkbaar dat de iPad 2 als budgetmodel naast de iPad 3 te koop zal blijven. Op deze wijze zou Apple de concurrentiestrijd aan willen gaan met andere tabletontwikkelaars.

Reageer op artikel:
‘Certificeren onderdelen iPad 3 begonnen’
Sluiten