Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Nieuws 21 juni 2011

Beveiligingsprobleem Dropbox opent deuren voor iCloud

Zondag was het even schrikken voor mensen met een Dropboxaccount. Alle klanten hadden gisteren te maken met een gevalletje open deur. Een gebruiker die zijn wachtwoord per ongeluk verkeerd intikte, maar wel toegang kreeg tot zijn account, heeft dit ontdekt. Vier uur later is het probleem volgens Dropbox bekend geworden en vijf minuten later was het opgelost.

Dropbox is een online opslagdienst die bestanden automatisch synchroniseert. De dienst heeft een client voor Mac, Windows en Linux en is daarnaast op verschillende smartphones te installeren. Een ware concurrent voor iCloud, maar na verschillende beveiligings– en privacyproblemen zal de gebruiker zich voortaan wel twee keer bedenken voor hij zijn bestanden met Dropbox deelt.

Toch zit zelfs in de lekkerste appeltaart wel een pit, maar zijn de recente gevallen niet dusdanig dat gebruikers uitkijken naar een alternatief? Met iCloud in de pijpleiding heeft Apple de mogelijkheid om klanten van Dropbox af te snoepen. Voor nu zullen gebruikers dus vooral op moet passen, zodat in de herfst, wanneer het appeltje rijp is, iCloud volop getest kan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beveiligingsprobleem Dropbox opent deuren voor iCloud
Sluiten