Betalen door fotograferen van creditcard

Door: Rick Stevenhaagen - 2 reacties

Apps die Card.io inbouwen, geven jou de mogelijkheid om betalingen te verrichten door een foto te maken van een creditcard. De Card.io betalingsmodule scant de gegevens en bereidt de betaling voor. Je hoeft alleen maar akkoord te geven. Al wordt de CVC-code in de demo niet gescand, dus deze zal je zelf moeten invoeren.

De SDK is al beschikbaar voor iOS developers, terwijl die voor Android nog in de steigers staat. Maar hoe zit het eigenlijk met het App Store reglement? Blijkbaar omzeil je de App Store door gebruik te maken van Card.io. Waarom zou je anders een kredietkaart in moeten voeren?

Volgens het nieuwste reglement van Apple’s App Store mag een ontwikkelaar geen ‘buy’-knop of link naar eigen betalingssite in de app plaatsen. Heeft Card.io daar rekening mee gehouden of worden apps die deze functionaliteit inbouwen, uit de Store geweerd?

De ontwikkeling op zichzelf is niet slecht. Card.io zegt geen creditcardgegevens op te slaan en dus zul je jouw kaart elke keer opnieuw moeten fotograferen. Dat heeft als voordeel dat de gegevens niet in een centrale database worden opgeslagen, waar jij geen invloed hebt op de beveiliging. Dat voordeel wordt nu amper benut, aangezien iOS al een ingebouwd betalingssysteem heeft en Android ook. Het zou wel mooi zijn als de module native wordt ingebouwd in iOS en Android, zodat je bij het activeren van een telefoon de optie voor Card.io krijgt. Op die manier zullen mensen veel minder geneigd zijn hun gegevens op te laten slaan in een database van de technologiereuzen.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  johnkeates

  De APK is al beschikbaar voor iOS developers, terwijl die voor Android nog in de steigers staat.

  APK? iOS? In een zin? WTF! Hallo daar bij OMT, wat heeft een Androind PacKage met iOS te maken?

 • Profielfoto
  Dagaloni

  APK dat is toch een keuring voor je auto?:grin: