BBC gaat verslaggeven via iPhone

Door: Rick Stevenhaagen - 4 reacties

Veel professionele fotografen dragen een compacte reservecamera bij zich. Mocht zich een moment voordoen dat zij geen beschikking hebben over een spiegelreflex dan kunnen zij belangrijke momenten alsnog vastleggen. Bij live videoreportages ligt dit anders. Aan de ene kant heeft het te maken met de kwaliteit van telefooncamera’s en aan de andere kant met het gebrek aan communicatiemiddelen.

Volgens Martin Turner, BBC’s head of news operations, zijn livereportages met telefoons als de iPhone nu wel degelijk klaar om gebruik van te maken. Volgens Turner zijn iPhones en andere apparaten kwalitatief goed genoeg geworden om live te verslaan totdat professionele apparatuur op de locatie is gearriveerd. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone of tablet, 3G of WiFi en een applicatie welke de data naar het tv-station stuurt.

De app wordt niet beschikbaar gemaakt voor het grote publiek, maar alleen onder de eigen verslaggevers verspreid. Het gaat om een bestaande app waar licenties van worden aangeschaft. Dergelijke apps kunnen wel aan alle burgers met smartphone verschaft worden, maar de BBC kiest daar vooralsnog niet voor. De discussie omtrent burger- vs. traditionele journalistiek laten we daarbij even voor wat het is.

Medewerkers van de BBC kunnen nog deze maand gebruik maken van de mogelijkheid mobiel verslag te geven.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  spacefreek

  Netjes, maar eigenlijk gewoon ’n soort privé Ustream..

 • Profielfoto
  taxandria

  Gisteren gebeld via facetime, werkt wel lekker, en aangezien een betere camera een van de geruchten is op de iphone 5/4S wordt dit alleen maar beter en beter!

 • Profielfoto
  McPherson
 • Profielfoto
  bjel

  .. alsmede de discussie over burger- versus professionele journalistiek.