Apple: tablets zullen PC-markt overtreffen

Door: Statenweg - 13 reacties

Analist Bill Shope van Goldman Sachs had onlangs een bijeenkomst met een aantal hoge piefen bij Apple om te spreken over hun verwachtingen voor de nabije toekomst. Tijdens dit gesprek klonken optimistische geluiden. Apple bleek hoge verwachtingen te hebben van de vraag naar iPads en iPhones op de lange termijn. COO Tim Cook ging zelfs zo ver in zijn voorspelling, dat hij denkt dat tablets (lees: iPads) de PC-markt zullen overtreffen binnen nu en een paar jaar.

Als we kijken naar Apple, dan zien we dat het bedrijf nu al meer iPads verkoopt dan Macs. En hoewel de verkoop van PC’s daalt, zit de verkoop van tablets nog altijd in de lift. Bill verwacht dat Apple 8,1 miljoen iPads zal verkopen de komende maanden. Dat zou een stijging van 72% betekenen ten opzichte van een jaar eerder. Aanstaande maandag zal iOS 5 onthuld worden aan het publiek, waarmee de iPad en iPhone klaar zullen zijn voor de toekomst.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  spacefreek

  Als we kijken naar Apple, dan zien we dat het bedrijf nu al meer iPads verkoopt dan Macs

  Wow:eek:

 • Profielfoto
  Jan van der Meulen

  Als we kijken naar Apple, dan zien we dat het bedrijf korte termijn denken voorlopig (te) hoog heeft staan. Dat is leuk voor de gadget-hunters die hun collega’s de VOLGENDE gadget kunnen tonen, maar is op termijn een dead end.

  Ik geef Apple uiteraard de ruimte. Dat is ook nodig, want ze zijn nog niet toe aan quantum-computing, laat staan quantum computers.
  (wikipedia-achtige uitleg: quantum-computers kunnen tussen de binaire 0-1-code ook TUSSEN 0 en 1 lezen/begrijpen/programmeren).

  Dat haalt een iPad uiteraard NOOIT en ik hoop dat Schiller daar oog voor houdt/heeft.

 • Profielfoto
  J-vision

  @Jan van der Meulen,

  Dat is natuurlijk makkelijk gezegd maar als het goed is ben jij niet op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen het bedrijf Apple. Je kunt dus niet precies weten of zij al bezig zijn met de volgende generatie computers die krachtig genoeg zijn om vele berekeningen tegelijkertijd uit te voeren. Dan is het nog de vraag wanneer deze techniek toepasbaar wordt binnen de consumentenmarkt en welke hardware dit nodig zal hebben ? Wordt het je PDA of een personal robot om maar wat te noemen. De analyse van Cook zal wel gebaseerd zijn op de kennis van hun nieuwe iOS en toekomstige verbeteringen en ontwikkelingen. Dan nog belangrijk: Ooit was de eerste consumentendesktop een begin van een ontwikkeling die ons nu de iPad heeft gebracht.

 • Profielfoto
  J-vision

  @Jan van der Meulen. Als het goed is ben jij niet op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in en rondom Apple en zijn hardware/software. Je weet dus ook nog niet of zij al bezig zijn met de techniek of een soort gelijke die in staat is vele berekeningen tegelijkertijd te doen. De analyse van Cook zal wel gebaseerd zijn op zijn kennis van nieuwe ontwikkelingen van het iOS en OS waar Apple mee bezig is. Belangrijk is om niet te vergeten dat ooit de eerste consumentendesktop de ontwikkeling heeft gestart dat ons nu de tablet heeft gebracht. Wie had ooit gedacht dat je een systeem kon bedienen door middel van vinger bewegingen op een scherm op een apparaat dat de dikte heeft van een pen…

 • Profielfoto
  Maikelw

  Apple is een computerbedrijf met name voor de consumentenmarkt. Hebben die een quantum computer nodig thuis?

 • Profielfoto
  spacefreek

  Als we kijken naar Apple, dan zien we dat het bedrijf korte termijn denken voorlopig (te) hoog heeft staan. Dat is leuk voor de gadget-hunters die hun collega\’s de VOLGENDE gadget kunnen tonen, maar is op termijn een dead end.

  Ik geef Apple uiteraard de ruimte. Dat is ook nodig, want ze zijn nog niet toe aan quantum-computing, laat staan quantum computers.
  (wikipedia-achtige uitleg: quantum-computers kunnen tussen de binaire 0-1-code ook TUSSEN 0 en 1 lezen/begrijpen/programmeren).

  Dat haalt een iPad uiteraard NOOIT en ik hoop dat Schiller daar oog voor houdt/heeft.

  Je hoort nooit iets over quantum computing, er verschijnt vandaag 1 artikel (http://www.nu.nl/gadgets/2531238/microsoft-en-tu-delft-werken-computer.html) & ’t wordt alweer ongefundeerd in de reacties gegooid, want waarom zou een iPad dat niet kunnen? Als een computer het wel zou kunnen?

 • Profielfoto
  CorMac

  Hij weet er nogal een getal op te plakken, die Bill.

 • Profielfoto
  tarun

  Reden dat er op termijn meer tablets dan PC’s zullen zijn: veel mensen gebruiken hun PC nu al als een tablet. Ze willen gewoon niet meer dan wat mailen, surfen en een spelletje spelen.

 • Profielfoto
  Damio

  COO = CEO?
  :P

 • Profielfoto
  Swisi

  Twee jaar geleden waren netbooks dé toekomst, nu zijn het weer tablets. Ik heb hier zelf een iPad liggen… voor alle duidelijkheid.

 • Profielfoto
  knekkie

  Geen idee wat een ipad met quantum computing power zou moeten op ios.

 • Profielfoto
  peterwillemsen

  Geen idee wat een ipad met quantum computing power zou moeten op ios.

  Oh ik kan wel wat bedenken hoor: Garageband met 1000 tracks in plaats van 8, games die qua graphics niet te onderscheiden zijn van films, iMovie met 2160p…
  Heerlijk die fantasie!:lol:

 • Profielfoto
  Foxke

  COO = CEO?
  :P

  COO = Chief Operations Officer

  Apple is een computerbedrijf met name voor de consumentenmarkt. Hebben die een quantum computer nodig thuis?

  Tja, vroeger dachten ze ook nooit meer dan 640k geheugen nodig te hebben;)