Apple officieel eigenaar van iCloud.com

Door: Yoeri - 8 reacties

Apple is vanaf nu officieel eigenaar van de domeinnaam iCloud.com. Een maand geleden ging al het gerucht dat Apple de domeinnaam overgenomen heeft voor $4.5 miljoen. De vorige eigenaar van het domein, Xcerion, bleef houder tot vandaag. Nadat Apple bekend maakte dat iCloud maandag gepresenteerd wordt heeft het de houdergegevens veranderd.

Het adres verwijst nog steeds naar de dienst CloudMe, waar Xcerion eigenaar van is. Ook iCloud.org verwijst nog naar CloudMe, maar ook deze is in het bezit van Apple.

iCloud is naar alle waarschijnlijkheid een online service waarmee media gestreamd kan worden naar alle apparaten in huis. Aanstaande maandag wordt de nieuwe dienst aan de wereld getoond.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  MB12

  iCloud.org? Wordt het open source ofzo?

 • Profielfoto
  MichMich

  De A record van het domein heeft een TTL van een uur. Ze kunnen hem dus een uurtje van te voren omzetten… benieuwd wanneer dit gaat gebeuren… En waarnaartoe …;)

 • Profielfoto
  Лукас

  CloudMe heeft inmiddels wel een hoop gratis reclame gehad. En 4,5 miljoen in de bank. En ik denk dat ik hun service ook nog eens ga gebruiken ook. :thumbsup:

 • Profielfoto
  ernst.

  Nou fijn,maar ik ga sowieso geen gegevens aan Apple’s nieuwe MobileMe variant toevertrouwen hoe mooi Steve Jobs het ook weet te verpakken. Ik deponeer alles wel op mijn eigen server die ik in eigen beheer heb en waarvan ik tenminste weet dat ik de enige ben die er toegang op heeft.:)

 • Profielfoto
  mvip

  @MichMich, normaal klopt dat ja. Het kan nu net zo goed zijn dat apple in de index.htm / .htacces heeft staan dat ‘ie doorstuurt naar cloudme.com. Dan kunnen ze het binnen een seconde aanpassen.

 • Profielfoto
  knekkie

  Me.com
  iCloud.com
  .
  Lijken mij twee totaal verschillende diensten.
  Zal mobile Me straks gewoon naast iCloud voort bestaan en is iCloud een extra dienst waarvoor betaald moet worden?
  .
  Is iCloud een online iOS? Daar lijkt het wel op als je het persbericht snel leest.

  Apple will unveil its next generation software – Lion, the eighth major release of Mac OS® X; iOS 5, the next version of Apple’s advanced mobile operating system which powers the iPad®, iPhone® and iPod touch®; and iCloud®, Apple’s upcoming cloud services offering.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  ORG klinkt inderdaad nogal GRATIS. Wie weet gaatSteve Jobs aan charity doen op z’n oude dag. Fijn die iCloud. Graag met de iPhone 5 want daar zit ik het meest op te wachten!!!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  iCloud wordt gratis en MobileMe blijft een betaalde dienst met meer mogelijkheden en grotere storage.