Apple niet back to black met MacBook Air

Door: Koen van Tongeren - 8 reacties

Wie toe is aan een nieuwe MacBook Air en de geruchtensites in de gaten houdt zal op dit moment met trillende vinger boven de bestelknop hangen. Het heeft er alle schijn van dat een nieuwe generatie van Apple’s superdunne laptop aanstaande is. De afgelopen dagen zijn er twee nieuwe berichten opgedoken, respectievelijk over de binnenkant en de buitenkant van de nieuwe MacBook Air.

Maandag verscheen het bericht dat Apple van plan is de nieuwe Air te voorzien van een zwarte poedercoating. Inmiddels is dit gerucht weer tegengesproken via een e-mail die verstuurd zou zijn door een anonieme medewerker van Apple. Deze wist te melden dat inderdaad geƫxperimenteerd is met zwarte behuizingen voor de MacBook Air en Pro, maar zonder bevredigend resultaat. Vettigheid van handen zou de gladde zwarte behuizing vies en vlekkerig maken. Om die reden zou Steve Jobs persoonlijk het plan om zeep geholpen hebben.

Aan de buitenkant hoeven we dus weinig nieuws te verwachten. Binnenin lijkt er echter wĆ©l iets spannends te gaan gebeuren. Intel heeft namelijk een nieuwe generatie ULV (Ultra Low Voltage) Sandy Bridges processors aangekondigd, bedoeld voor ultralichte laptops.Ā Het gaat om een 1,8 Ghz i7 chip en eenĀ 1,7 Ghz i5 en i7 processor. Deze processors kunnen ‘geturbo’t’ (overclocked) worden waardoor ze nog een slordige Ghz extra snelheid krijgen. Algemeen wordt aangenomen dat deze chips gebruikt zullen worden voor de volgende generatie MacBook Air.

Verwacht wordt dat met de verkoop van de nieuwe MacBook Air gewacht wordt tot Mac OS X Lion uitkomt, volgende maand.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Jojo890

  Ik vind zwart niet mooi voor een macbook, hoe het nu is vind ik het super. Het aluminium is momenteel echt niet te verslaan voor zwart ofzo, of ze moeten weer met een super idee komen natuurlijk:D

 • Profielfoto
  nebilem

  Heeft er iemand toevallig ergens gelezen dat er ook een verlicht toetsenbord in komt? Dat is voor mij namelijk doorslaggevend.

 • Profielfoto
  roelpol

  Ik zag een zwart model wel zitten moet ik zeggen, maar dan eerder als keuze ofzo (hoe het nu is of in het zwart)…

 • Profielfoto
  S1t1e1f1a1n1

  “Het heeft er alle schijn van dat een nieuwe generatie van Appleā€™s superdunne laptop aanstaande is.” Aanstaande wat??? Onderaan staat dat gewacht wordt tot Lion… Hoelang moeten we hier nu nog ongeveer op wachten dan??

 • Profielfoto
  thegame1512

  tot juli dus.

  Ik ben vooralsnog supergelukkig met mijn late 2010 model 13” 4GB. Qua snelheid heb ik echt niet meer nodig. Doe dan ook geen photoshop en heb tot nu toe 1 imovie ding gemaakt.

  Voor office/internet/ school is het de perfecte laptop.

 • Profielfoto
  J-vision

  Doe er mij maar een met verlicht toetsenbord en dan krachtig genoeg om de nieuwe final cut pro te draaien en ik dump me Macbook Pro ervoor:D

 • Profielfoto
  wimbers

  mooi he, blijven wensen..

  naast al die normaal reeds beschreven wensen zoals een verlicht toetsenbord, meer poorten, zwart, etc, zou ik wel een MBA willen met een scherm zonder rand (of een minimale rand).
  ik vind op de huidige modellen de rand disproportioneel dik om het scherm heen.
  een rand van een paar millimieter zoals op de nieuwe generatie samsung TVĀ“s geeft ook meteen de optie o of de behuizing nog slanker te maken, of het scherm te vergroten met behoud van de huidige buitenmaten

 • Profielfoto
  Lowtemp

  Ik word zo gelukkig als de air volgende maand komt!
  Ik wacht er met smart op!