Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 21 juni 2011
Leestijd: 1 minuut

Apple niet back to black met MacBook Air

Wie toe is aan een nieuwe MacBook Air en de geruchtensites in de gaten houdt zal op dit moment met trillende vinger boven de bestelknop hangen. Het heeft er alle schijn van dat een nieuwe generatie van Apple’s superdunne laptop aanstaande is. De afgelopen dagen zijn er twee nieuwe berichten opgedoken, respectievelijk over de binnenkant en de buitenkant van de nieuwe MacBook Air.

Maandag verscheen het bericht dat Apple van plan is de nieuwe Air te voorzien van een zwarte poedercoating. Inmiddels is dit gerucht weer tegengesproken via een e-mail die verstuurd zou zijn door een anonieme medewerker van Apple. Deze wist te melden dat inderdaad geëxperimenteerd is met zwarte behuizingen voor de MacBook Air en Pro, maar zonder bevredigend resultaat. Vettigheid van handen zou de gladde zwarte behuizing vies en vlekkerig maken. Om die reden zou Steve Jobs persoonlijk het plan om zeep geholpen hebben.

Aan de buitenkant hoeven we dus weinig nieuws te verwachten. Binnenin lijkt er echter wél iets spannends te gaan gebeuren. Intel heeft namelijk een nieuwe generatie ULV (Ultra Low Voltage) Sandy Bridges processors aangekondigd, bedoeld voor ultralichte laptops. Het gaat om een 1,8 Ghz i7 chip en een 1,7 Ghz i5 en i7 processor. Deze processors kunnen ‘geturbo’t’ (overclocked) worden waardoor ze nog een slordige Ghz extra snelheid krijgen. Algemeen wordt aangenomen dat deze chips gebruikt zullen worden voor de volgende generatie MacBook Air.

Verwacht wordt dat met de verkoop van de nieuwe MacBook Air gewacht wordt tot Mac OS X Lion uitkomt, volgende maand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple niet back to black met MacBook Air
Sluiten