Apple in RvB Bluetooth Special Interest Group

Door: Rick Stevenhaagen - 8 reacties

Apple treedt toe tot de Raad van Bestuur van de Bluetooth Special Interest Group. Het bedrijf uit Cupertino is de Bluetooth-technologie al jarenlang trouw, maar maakt niet gebruik van alle mogelijkheden die het biedt. De functionaliteit in iOS, is zeer beperkt te noemen.

Technologiebedrijf Nordic stapt ook in. De Bluetooth Group ziet kansen om in de toekomst meer verschillende apparaten aan elkaar te koppelen. Mobiele telefoons, laptops, tablets, tv’s, huishoudelijke apparaten en auto’s kunnen in theorie als een soort tussenstation dienen om elkaars componenten draadloos met elkaar te laten praten.

Die onderlinge communicatie tussen componenten van verschillende apparaten kan heel veel moois opleveren. Een voorbeeld is dat een Bluetooth harde schijf kan praten met een tablet of televisie, zodat deze weinig eigen opslagruimte nodig hebben en toch draadloos gebruik kunnen maken van een schijf met een grote opslagcapaciteit. Je begrijpt het wel, de mogelijkheden zijn ongekend en de visie van Apple zal een eventueel eindproduct alles behalve slechter maken. Wij van OMT verlangen alvast naar de blauwe maandag waarop dit soort mogelijkheden werkelijkheid worden.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Thijmen96

  Lijkt me wel cool, maar is denk ik voorlopig nog toekomstmuziek…

 • Profielfoto
  Chillie

  BLuetooth hardeschrijf? Are you serious? Dat gaat hem nooit worden… ik snap dat het een voorbeeld is, maar toch. Transfer rates moeten echt 1000x sneller voordat zoiets realiteit gaat worden.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Maar een beetje in stilte gehuld, we zitten inmiddels aan de Bluetooth 3.0. Dan kun je op korte afstand 480 Mbits halen.

  Eigenlijk was dat wel het vermelden waard in het artikel…:smile:

 • Profielfoto
  luipaard-tijger

  @sunkeeper: volgens het artikel blijft je Bluetooth een trage verbinding met laag verbruik, die na confirmatie omgezet wordt omgezet in een verbinding met 802.11 techniek (wifi) met max 480 Mbits (zoals de nieuwe TC icm de laatste macs)

  Ik heb een stil vermoeden dat airdrop op deze technologie gebaseerd is:nerd:

 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  Bluetooth vind ik echt zo nutteloos, afgezien de muis dan…..

 • Profielfoto
  roelpol

  Ik begrijp het hele ding van bluetooth niet, kan je niet alles beter doen met 802.11 technologie. Ik denk aan communicatie tussen computer en telefoon, tussen telefoons onderling, zelfs een muis… Kan toch sneller gaan dan bluetooth.

 • Profielfoto
  Nickalicious

  Is WiFi niet veel praktischer of is Bluetooth (3.0) inmiddels WiFi gepasseerd?

 • Profielfoto
  mobigo

  Mijn ervaring van BT en Apple is zwaar k*t. De BT van de Macbook (2007) valt vanaf het begin al continue uit en de communicatie tussen de nieuwe 27″ iMac en iPhone4 is ook al geen gelukkig huwelijk. Wat zijn jullie ervaringen?