Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Nieuws 29 juni 2011

Apple geeft uitleg over functionaliteit Final Cut Pro X

Ondanks veel teleurgestelde reacties van professionele gebruikers en een beoordeling van twee sterren in de Mac App Store, staat Apple nog steeds vierkant achter Final Cut Pro X. Het bedrijf heeft de PR-afdeling aan het werk gezet en lanceerde vandaag een nieuwe website met veelgestelde vragen. De site is onderverdeeld in verschillende onderwerpen, waar je kunt lezen over problemen die gebruikers ervaren rondom de (missende) functies in het softwarepakket.

Op het internet staan veel klachten van gebruikers van Final Cut Pro X. Sommige mensen noemen het een pakket voor consumenten, anderen betitelen het als iMovie Pro of slechts een upgrade van dat consumentenprogramma. Met de nieuwe website hoopt Apple de gemoederen te bedaren. De antwoorden op de veel gestelde vragen komen rechtstreeks van medewerkers van Apple.

De antwoorden op de website komen telkens op de volgende drie opties neer:

  • Functie wordt niet (meer) ondersteund
  • Functie wordt later ingebouwd
  • Er wordt beschreven hoe je de functie moet gebruiken in Final Cut Pro X

Ondertussen probeert concurrent Adobe een slaatje te slaan uit de negatieve publiciteit rond Apple’s nieuwe product. Zij brengen hun Premiere Pro extra onder de aandacht, onder meer door aanbevelingen van professionals uit de branche.

Reageer op artikel:
Apple geeft uitleg over functionaliteit Final Cut Pro X
Sluiten