WhatsApp tijdelijk gratis

30 reacties

Het is de gruwel en schrik van elke telecomaanbieder; de app WhatsApp. Met dit vernuftige programma kun je via internet onderling chatten en mediabestanden versturen met je mobiele telefoon, vrij van kosten (de kosten voor je data-abonnement daargelaten natuurlijk).

WhatsApp was al heel goedkoop met een prijs van €0,79, maar de dienst is nu zelfs tijdelijk gratis. De laatste tijd is WhatsApp behoorlijk vaak in opspraak gekomen als het gaat om de dalende inkomsten van telecombedrijven. Als jij en je vrienden namelijk veel gebruik maken van WhatsApp, worden er logischerwijs veel minder smsjes verstuurd en belletjes gepleegd. Ergo: bedrijven als Vodafone en KPN lopen inkomsten mis. Gelukkig is onlangs gerechtelijk bepaald dat telecombedrijven niets in rekening mogen brengen voor diensten als WhatsApp.

Profiteer dus van de tijdelijke aanbieding en download WhatsApp hier in de iTunes Store.

Reacties

30 reacties
 • Profielfoto
  Oldekamp

  Las het al zonet, toch maar snel gebruik van maken; als het eenmaal op je account geregistreerd staat is het van jou, ongeacht of de app gratis of betaald is/was.;)

 • Profielfoto
  .Robin

  Misschien moeten telecombedrijven hun ogen eens gaan openen en gaan inzien dat 9 cent vragen voor 160 miezerige teken is ronduit belachelijk is. Schop het hele idee van bel en sms-bundels er uit en vervang alles voor dataverkeer, alles via VoIP, dingen als WhatsApp etc. En zorg gewoon dat je 30 euro p/m voor je databundel betaald. Zijn we allemaal van het gezeik af. Overigens vond ik het wel een lachtertje toen KPN met het idee kwam om per bericht op WhatsApp te gaan betalen… Wilden ze dan ook per bericht geld gaan vragen wat je op MSN, Twitter, Hyves, Facebook, ICQ, of wat dan ook wat vanaf je smartphone komt? Want zo ontwijk je tenslotte het eeuwen oude, lang niet meer relevante, achterlijke dure SMS’en.

  Ik zeg: DATAPLANNEN! Fuck off met je bel/sms-bundels.

 • Profielfoto
  Ree

  Maar let op; T-Mobile blokkeert WhatsApp inmiddels al.
  Zojuist een WhatsApp verzonden naar een op-T-Mobile-3G telefoon; bericht komt niet binnen. Zodra WiFi aan gaat; bericht komt binnen.

  Ook KPN en Vodafone gaan dit blokkeren (of blokkeren dit inmiddels al) over hun netwerk.

 • Profielfoto
  ---

  @Tuurlijk. Dat mogen ze niet eens.

 • Profielfoto
  .Robin

  Wat zwets jij nou weer? Ik WhatsApp vrijwel altijd buiten het bereik van m’n WiFi…

 • Profielfoto
  mymac

  @Ree bij mij niet hoor.

  Eens met .Robin, tijden veranderen en SMS’en doen we allang niet meer. Bellen dan nog wel, dus een bundel blijf je wel houden… Maar maak SMS’en onbeperkt, want een WhatsApp bericht is ook gratis. Daarnaast wordt er toch steeds minder geSMSt.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  SMS was in het begin gratis omdat het een soort van onderhoudsfunctie was voor het GSM netwerk (of zo..). Dat ze er de afgelopen tien jaar geld aan hebben verdient is eigenlijk al een schande. Ze hebben hun eigen graf gegraven door te stunten met de toestellen en te verdienen op de abonnementen. Dat is altijd al een krom verhaal geweest.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Dit artikel is momenteel niet beschikbaar op dit apparaat, maar kan beschikbaar zijn in de iTunes Store als u deze via de computer benaderd.

  Heb al vaker geprobeerd Whatsapp te downloaden, maar heb hem nog nooit kunnen vinden via de iPad. Niet bij de iPhone applicaties, niet bij de iPad applicaties en niet via de zoekmachine.
  .
  Meer mensen ervaring mee?

 • Profielfoto
  .Robin

  @Maddox: De hele telecomwereld is ze scheef als een hoepel. Echt, het gaat nergens over. SMS is zwaar overpirced, bellen kost geen reet terwijl het net zo ‘hard’ aan de telecommasten knabbelt. ’t Is dat elke telefoon ’t nog niet ondersteund, dat WhatsApp en Skype (o.i.d) anders zouden pure dataplannen echt een uitkomst zijn.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Klopt, ben ik helemaal met je eens! Waar ze in Amerika oneindig gratis met elkaar kunnen bellen en sms-en, moeten wij telkens weer meer betalen. Daarbij is Nederland echt een speldenknop dus over netwerk (onderhoud) kosten mogen ze niet klagen.
  .
  Het nadeel is dat de providers worden uitgeknepen door de staat. Door ze belachelijke bedragen te laten bieden voor datanetwerken, moeten wij uiteindelijk de rekening betalen.

 • Profielfoto
  iJasper

  Uhh, via iTunes zegt ‘ie dat ‘ie niet beschikbaar is in de NLse store. En via de iPad vind ik ‘m niet.

 • Profielfoto
  Ree

  Wat zwets jij nou weer? Ik WhatsApp vrijwel altijd buiten het bereik van m\’n WiFi…

  Tja, ik ken de definitie van zwetsen niet, maar ik heb het idee dat “proefondervindelijk bewijzen” en “zwetsen” niet gelijk zijn en dus, nee, ik zwets niet.
  Tot 3 maal toe; wifi uit, whatsapp aan, bericht naar die foon sturen, niets ontvangen. Na een willekeurige hoeveelheid tijd wifi aan; berichten komen direct binnen.

 • Profielfoto
  iJasper

  Hoe zit het trouwens met Ben; blokkeert deze ook WhatsApp over het eigen netwerk? Nu ik dat niet weet, weet ik ook niet of ik wel een iPhone wil aanschaffen.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Ik denk dat je conclusie misschien wat voorbarig is aangezien we allemaal over 3G kunnen What’s Appen..;)

 • Profielfoto
  Ree

  Kan wel zijn, maar waarom ik (wij) dan niet?

 • Profielfoto
  .Robin

  Wat zwets jij nou weer? Ik WhatsApp vrijwel altijd buiten het bereik van m\\\’n WiFi…

  Tja, ik ken de definitie van zwetsen niet, maar ik heb het idee dat “proefondervindelijk bewijzen” en “zwetsen” niet gelijk zijn en dus, nee, ik zwets niet.
  Tot 3 maal toe; wifi uit, whatsapp aan, bericht naar die foon sturen, niets ontvangen. Na een willekeurige hoeveelheid tijd wifi aan; berichten komen direct binnen.

  Zwetsen is onzin praten. Toch vind ik het remarkabel dat jij alleen met dit probleem kampt. :’)

 • Profielfoto
  Ree

  oke…. het is wat genuanceerder. Danzij al jullie tegengas ben ik verder gaan onderzoeken en wat blijkt; Ik kan keurig op mijn iPhone over 3G een what’s app ontvangen terwijl de app uit staat; een Push Notificatie wordt afgeleverd. (normale werking dus)
  Maar wat blijkt; mijn collega krijgt die push-berichten dus niet over 3G, enkel over WiFi. Met whatsapp in de voorgrond werkt alles prima. (EN ja, push notificatie staat allemaal hetzelfde als op de mijne….)

  Heel gek dus.

  Update: Hij heeft whatsapp verwijderd en opnieuw gedownload; probleem opgelost.

 • Profielfoto
  .Robin

  Dank u.:)

 • Profielfoto
  klonic

  @maikelw klopt whatsapp is niet beschikbaar voor de iPad, zie ook de whatsapp website;)

 • Profielfoto
  WvB22

  De telecomproviders moeten hun verdienmodel gewoon aanpassen. Een bericht van whatsapp (alleen tekst) is qua dataverkeer echt miniem. En belast dus nauwelijks het netwerk. Volgens de telecom mensen wilden ze chat diensten als WhatsApp helemaal niet blokkeren maar was het probleem dat er excessief gebruik gemaakt werd van data en dat dat het netwerk niet aan kon. Op zich grote onzin lijkt mij want een berichtje van WhatsApp belast het netwerk niet.

  Ik ben het er wel mee eens dat het dataverkeer eerlijker belast moet worden. Onbeperkte databundels voor een vaste prijs zijn moeilijk vol te houden. Daarom moet er weer ouderwets per kb afgerekend worden. Maar wel voor een eerlijke prijs! Als je ongeveer 1 a 2 GB per maand verstookt moet je op zo’n 10 euro uit komen. Ongeveer net zo veel als je nu voor een bundel betaalt.

  Vertook je echter veel meer data dan gaat het je flink geld kosten. Gebruik je mobiel internet alleen om af en toe wat op te zoeken en je Facebook up to date te houden en een berichtje via WhatsApp te sturen dan kom je waarschijnlijk dik onder die 2 GB uit. En betaal je dus ook minder.

  Gebruikers die de hele dag op YouTube zitten of hun laptop tetheren zijn dan dus veel duurder uit. Maar er wordt tenminste niets geblokkeerd. Mensen die mobiel internet alleen gebruiken voor kleine zaken en het netwerk niet belasten zijn straks veel minder geld kwijt. Eerlijker kan je het niet maken. Je betaalt alleen voor wat je gebruikt.

 • Profielfoto
  Helmert

  wat is het verschil tussen mailen en whatsapp?

 • Profielfoto
  Cenobyte

  @Helmert: feitelijk weinig. In beide gevallen verstuur je tekst. Het is alleen de manier waarop de berichten worden verzonden/ontvangen dat verschilt. Whatsapp gaat blijkbaar via GSM nummers, mail gaat via e-mailadres.

 • Profielfoto
  adamvansanten

  @Ree: ik denk dat er dan toch eerder iets mis is met jouw telefoon dan dat T-Mobile WhatsApp blokkeert. Sowieso heb ik (net als alle anderen hier) nergens last van en heb ik 2 minuten geleden nog gewoon berichtjes via 3G verstuurd en ontvangen. Ook zou T-Mobile in één keer minimaal hun halve klantenbestand kwijt zijn als ze dit zouden doen, dus ik denk dat het niet zal gebeuren ;).

 • Profielfoto
  Stoklos

  @adamvansanten Ree heeft z’n ongelijk al toegegeven enkele reacties boven die van jou.

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Het verhaal van KPN houdt van geen kanten water, maar is enkel een direct gevolg van een amateuristische bedrijfsstrategie. Want was het niet Whatsapp geweest, dan zou Skype oid wel de boosdoener zijn geweest.

  Gewoon naar gebruik bandbreedte berekenen, zoals ISP’s dat ook doen, en voor de rest geen genazel over het dataverkeer inhoudelijk, dat gaat die lui geen f*ck aan.

  Wat WvB22 al aangeeft, dat beetje data van Whatsapp.. Smerig eigenlijk hoe een KNP ons dan probeert voor te liegen met een verhaal dat op voorhand al doorzichtig genoeg is voor zelfs de grootste leek op Internet gebied.

  Misselijk word ik van dit soort ‘white collar criminals’ en hun BS verhalen.

 • Profielfoto
  CorMac

  Uhh, via iTunes zegt \’ie dat \’ie niet beschikbaar is in de NLse store. En via de iPad vind ik \’m niet.

  via iTunes op de Mac vind ik hem wel en heb ik hem ook gedownload, maar op de iPad vind ie hem bij mij ook niet

 • Profielfoto
  bassbug

  Ik vind sowieso Whatsapp traag.
  Ik stuur via 3G en wifi en ik zie zelden meteen twee vinkjes.

 • Profielfoto
  sanius

  Onemorething is wel erg langzaam met dit bericht.
  Wist overigens niet dat de iOS variant geld kost. Gelukkig is daar Android.

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Getver! Ik had speciaal krediet gekocht om ‘m te kopen deze week. Ik heb hem sinds eergisteren gekocht en nu is hij tijdelijk gratis.

 • Profielfoto
  iStevie

  Ik vind sowieso Whatsapp traag.
  Ik stuur via 3G en wifi en ik zie zelden meteen twee vinkjes.

  Traag daar merk ik niks van,
  ter info:

  2de vinkje komt er wel pas, als het bericht succesvol is afgeleverd bij de ontvanger!

  (1ste vinkje als het afgeleverd is op de server van WhatsApp)