Veelal oude geruchten over nieuwe iPhone

Macotakara heeft alle recente geruchten rondom de iPhone aan elkaar geknoopt. De Japanse Applenieuwssite spreekt onder meer over een camera met acht miljoen pixels en ook de simkaartloze iPhone is volgens de site weer terug van weggeweest. Apple’s nieuwste spraakgereedschap ligt – volgens de bron – eind juli of begin augustus in de winkel.

De geruchten zijn gebaseerd op een anonieme bron die ook praat over mogelijke implementatie van de ARM Cortex-A9 processor in de nieuwe iPhone. Dat gedeelte van het gerucht ligt erg voor de hand. De iPad 2 bevat namelijk een A5-chip, waar een Cortex-A9 zit ingebouwd. De oudere Apple A4 zit in de eerste iPad en iPhone 4. Het lijkt ons daarom het meest waarschijnlijk dat de nieuwe iPhone een A5 en dus Cortex-A9 met twee cores zal bevatten, al zou het alleen al onder het mom van kostenbesparing zijn. Door massaproductie van de iPad 2 kost een A5 waarschijnlijk niet veel meer dan een A4-chip.

Andere geruchten die Macotakara heeft aangewakkerd zijn de plaatsverandering van de LED-flitser, het haast ongewijzigde design, compatibiliteit met wereldwijd alle GSM-netwerken en de release van een iPhone 6 met dunner Sharp-scherm in de lente van 2012.

Reageer op artikel:
Veelal oude geruchten over nieuwe iPhone
Sluiten