‘Twitter heeft TweetDeck overgenomen’

15 reacties

Precies twee weken geleden meldden we dat Twitter mogelijk interesse zou hebben in een overname van TweetDeck. Volgens TechCrunch is de deal inmiddels rond. TweetDeck is volgens de bron van TechCrunch overgenomen voor een bedrag tussen de veertig en vijftig miljoen dollar.

Eerder konden we alleen maar gissen naar de reden waarom Twitter interesse zou hebben in het bedrijf. Volgens TechCrunch is dat nu duidelijk. Alle bronnen die zij de laatste maanden hebben gesproken, wijzen erop dat UberMedia ook interesse had in TweetDeck. Dat bedrijf zou te machtig worden door een overname van TweetDeck. UberMedia heeft UberSocial, EchoFon en meerdere kleine bedrijven in handen.

Eind vorige maand is TweetDeck voor de iPhone nog volledig vernieuwd. Wat er met de applicatie gaat gebeuren valt nog te bezien. Het is ook afwachten tot de overname officieel bevestigd of ontkend wordt. Misschien dat er tegen die tijd meer informatie losgelaten wordt.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Usain

  UberTwitter moet je even veranderen naar UberSocial…

 • Profielfoto
  iDaan98

  Echefon? Volgensmij toch echt EchoFon.:)

 • Profielfoto
  Rick Stevenhaagen

  Usain en iDaan98, Bedankt voor het meedenken.

 • Profielfoto
  Ramac

  bevestigt?
  ontkent?

  ’t kofschip….

 • Profielfoto
  Ramac

  Ohja, OT;
  Twitter heeft toch ook al Tweetie gekocht?
  Ben benieuwd wat ze hiermee gaan doen…

 • Profielfoto
  Usain

  @Ramac lol leef jij onder een steen. de huidige twitter for iphone is gewoon tweetie 2.

 • Profielfoto
  Ramac

  @Usain

  I know, I know;)
  En Tweetie is Twitter for Mac geworden.

  Ik vraag me alleen af wat twitter met 2 clients wil gaan doen?

 • Profielfoto
  Afroman

  Nou, hoe meer keus hoe beter toch?

 • Profielfoto
  JoelCoster

  nouja, we merken er toch niks van, als ze van t logo nou een vliegend schaap zouden maken: http://www.youtube.com/watch?v=teZbdtP9LMc

 • Profielfoto
  Olieboer

  @ ikikjoel:
  Wat heb jij met die suffie vliegende schapen?

 • Profielfoto
  JoelCoster

  @olieboer is weer es wat anders he

 • Profielfoto
  spacefreek

  @ikikjoel, ga dit ook even kijken, vind je vast ook helemaal geweldig :sarcastic:
  http://www.youtube.com/watch?v=p5PiXt6INSM

 • Profielfoto
  Quokka_61

  Tot twee keer toe ‘overname op TweetDeck’. Je zult vast een overname van TweetDeck bedoelen…

 • Profielfoto
  kerelvent

  Sinds Tweetie is overgenomen door Twitter, is het echt achteruit gehold. Het was een prachtige app op zowel de iPhone als de Mac, nu gebruik ik beiden liever niet meer. Ze zijn te ver gegaan met het uitproberen van incoherente gebruikersinterface. En die dickbar op de iPhone was helemaal een klap in het gezicht van je gebruikers.

  Nu maakt dit natuurlijk niet zo veel uit, want zo veel twitteraars, zo veel keuzes. Maar dan moet dat wel mogelijk blijven. Een tijdje terug liet Twitter doorschemeren dat ze het eigenlijk wel mooi vinden geweest met al die 3rd party Twitter clients. Men schijnt een meer uniforme ervaring te willen. Voor de twitter-leek ofzo. Dat terwijl Twitter geworden is tot wat het nu is door de grote schare gebruikers van die 3rd party clients. Mensen die precies weten wat ze doen en niet bepaald digibeet zijn.

  Dat Twitter aan de weg wil timmeren, prima. Zolang ze de API maar gewoon toegankelijk houden voor elke ontwikkelaar die z’n eigen draai wil geven aan de Twitter-ervaring. Al is die Twitter’s eigen t.co URL shortener al een flinke stap in de verkeerde richting.

 • Profielfoto
  Flippo

  Helaas, deck.ly was best fijn..