Spotify vanaf nu te syncen met iPod

12 reacties

Het zal ze in Cupertino nog niet dun door de broek lopen, maar ze zullen op zijn minst hebben opgekeken wanneer ze bij Apple hoorden dat de streaming muziekservice Spotify vanaf nu ook te synchroniseren is met de iPod. De dienst is nu dus een geschikt alternatief voor iTunes.

Via de sectie “Devices” is het nu mogelijk om je playlist te syncen met elke iPod Classic, Nano of Shuffle. Je kunt verschillende playlists downloaden en deze direct op je iPod laden, zodat je vanaf nu overal van Spotify kunt genieten. Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar voor Spotify. Muziekliefhebbers kunnen gratis van de dienst gebruik maken, maar om van de volledige ervaring gebruik te maken zul je moeten betalen, tot een maximum van €10,- per maand.

Mensen die niet gebruik maken van de Premium-versie van de dienst, kunnen ook nummers kopen. Spotify heeft hiervoor verschillende deals die neerkomen op ongeveer een euro per nummer. Niet duurder dan iTunes dus. Daarnaast is het vanaf nu ook mogelijk om de playlists in je Spotify-app voor de iPhone draadloos te syncen. Ga naar onze Amerikaanse collega’s van Engadget voor het persbericht en meer informatie. Mocht je meer willen weten, dan biedt de introductievideo hieronder misschien uitkomst.

https://www.youtube.com/watch?v=TFM6WQrJlVI&feature=player_embedded

Wat denk jij, is Spotify inmiddels een beter alternatief voor iTunes?

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  Erg goed natuurlijk. Alleen je huurt nog steeds muziek(minimaal 10 euro per maand zoals aangegeven) en je kan je iPods er niet mee updaten.

  Maar verder is dit natuurlijk een hele goede ontwikkeling, maar ik geloof dat de meeste gebruikers het bij iTunes zullen houden.

 • Profielfoto
  Buzz

  Afroman: Heb je het berichtje wel gelezen en het filmpje wel bekeken? Het gaat er dus om dat je nu via Spotify dus ook muziek makkelijker kan *kopen*, met een hele playlist tegelijk. Je bent dan net als met iTunes in het bezit van de muziekbestanden (in dit geval MP3s), en die kan je vervolgens op je iPod beluisteren.

  Ik heb trouwens mijn Spotify abonnement onlangs weer opgezegd, omdat er regelmatig ook weer muziek waar ik naar wilde luisteren uit hun database verdween. Ook vind ik het teleurstellend dat er nog geen Spotify iPad app is.

 • Profielfoto
  Afroman

  Sorry, je hebt helemaal gelijk!

 • Profielfoto
  Knurfty

  @Afroman, naast huren kan je ook gewoon kopen:

  Spotify is also introducing its own music store, or “download service”, in which users can buy a range of MP3 “bundles” at 10 songs for roughly 8 pounds. Or 100 songs for 50 pounds. (Roughly the equivalent of $13 and $82, respectively.)

  Bron

  Spotify download prices for its nine million users of the free service (not premium subscribers) breaks down as follows:
  10 tracks for €9.99 or €1.00 per track (£7.99 or just under 80p per track)
  15 tracks for €12.99 or €0.87 per track (£9.99 / 67p)
  40 tracks for €30.00 or €0.75 per track (£25 / 63p)
  100 tracks for €60.00 or €0.60 per track (£50 / 50p)

  Bron

 • Profielfoto
  Aidovive

  Mensen met een iPod Touch of iPhone konden dit al. Maar het is nu dus ook mogelijk zonder App. Er zijn wel aanpassingen gedaan. Zo kun je nu dus hele playlists tegelijk kopen.

 • Profielfoto
  CMD-Z

  maar als ik het goed begrijp moet je dus om muziek op je ipod vanuit spotify te zetten de nummers, naast de 10 euro per maand, eerst ‘kopen’ ?

 • Profielfoto
  Melgior

  @CMD-Z: nee, er zijn twee mogelijkheden:
  – Je koopt een nummer en je kunt dat op je iPod zetten. Dit kan ook met een gratis account
  – Met het duurste betaalde account kun je via een app voor je iPhone of iPod touch via internet alle Spotify muziek luisteren (of toevoegen aan een offline playlist) zolang je abonnement duurt.

 • Profielfoto
  jf

  Ik heb trouwens mijn Spotify abonnement onlangs weer opgezegd, omdat er regelmatig ook weer muziek waar ik naar wilde luisteren uit hun database verdween.

  Dat hoorde ik laatst ook van een vriend (hij kon het me zelfs laten zien). Nu kun je dat nummer dan natuurlijk ook op een andere manier aanschaffen, maar het lijkt me wel irritant.

 • Profielfoto
  Siri

  Ach, ben ik dan de enige die zijn muziek download? :sealed:

 • Profielfoto
  wwgnr

  Ik vind het enige nadeel van spotify dat ik, omdat ze veel hebben, een beetje verdwaald raak. In iTunes heb je aanbevelingen in de store en genius lijsten, dat mis ik een beetje in spotify.

 • Profielfoto
  Aidovive

  Ik gebruik Spotify voornamelijk omdat ik een Sonos-systeem heb, en het gewoon makkelijk vind. Het is ook leuk om te zoeken binnen Spotify. Nieuwe albums worden automatisch toegevoegd etc. Wanneer Apple komt met een iTunes abonnement (en Sonos gaat dat ondersteunen) stap ik vrijwel zeker over naar Apple.

 • Profielfoto
  Basnop

  Ik snap het niet. Kan ik nou mijn iPod Classic syncen (met een premium account) of moet ik dan nog eerst tracks (betaald) downloaden waarna ik ze op e iPod classic zet?