Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 10 mei 2011

Overname Skype door Microsoft (update)

Microsoft heeft Skype overgenomen voor een bedrag van 8,5 miljard dollar. Het bedrijf uit Redmond ziet Windows Phone en Xbox LIVE als belangrijke platformen, waar Skype-ondersteuning voor moet komen. Microsoft-CEO Steve Ballmer beschrijft de aankoop als “noodzakelijk”.

Microsoft wilt duidelijk tegenwicht bieden aan diensten als FaceTime van Apple en Google Talk van Google. Net als Skype is het bij deze diensten mogelijk om gratis te communiceren met medegebruikers. Microsoft heeft nog geen bel- en videodienst. Het bedrijf hoopt de overname nog dit jaar af te ronden.

Sinds de oprichting in 2003 heeft Skype ruim 663 miljoen gebruikers. Het bedrijf werd in 2005 voor 2,6 miljard dollar door eBay aangekocht, maar deze partij verkocht het grootste gedeelte van Skype aan onafhankelijke investeerders.

Behalve de overname is er ook nieuws speciaal voor Mac-gebruikers. Skype heeft zeer recentelijk een update (versie 5.1.0.935) voor Skype for Mac uitgebracht. Deze update repareert een bug die het voor hackers mogelijk maakte om computers via Skype over te nemen.

Oorspronkelijk meldde OMT geruchten over een mogelijke overname. Inmiddels is de overname door Microsoft bevestigd. Hierop is het artikel aangepast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Overname Skype door Microsoft (update)
Sluiten