Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Nieuws 18 mei 2011
Leestijd: 1 minuut

SID roemt schermen Apple

Apple is met twee awards beloond tijdens de SID Display Week 2011. De iPhone 4 is geprezen door de kwaliteit van het scherm, Display of the Year Gold Award. De iPad vanwege het inluiden van een nieuw tijdperk wat betreft tabletcomputers, Display Application of the Year Gold Award.

Terwijl Samsung hoog van de torens blaast met Super AMOLED en Super AMOLED Plus, gaat Apple er met de prijzen vandoor. De iPhone wordt geroemd om het Retinascherm, dat een nieuw referentiepunt is voor hedendaagse schermen. Dat komt door de hoge resolutie, beeldkwaliteit en de energiezuinigheid van het onderdeel. Aanpassingen aan technologie, waaronder IPS, hebben tevens gezorgd voor een hoog contrast en kleurechtheid ongeacht de kijkhoek.

Het scherm van de iPad heeft niet gewonnen dankzij een geweldig mooi scherm, maar vooral door de rol die het vervuld binnen de markt van tabletcomputers. Volgens SID heeft de iPad de manier veranderd waarop wij informatie creëren en consumeren. Daarnaast veranderde het aanraakscherm de beleving van games en wordt de iPad ingezet voor leerdoeleinden. Belangrijk bij het winnen van de prijs is ook de energiezuinigheid van het scherm.

Gezien reacties op diverse geruchten die wijzen op tabletschermen met een hoge resolutie, zien consumenten in de iPad 3 graag een Retinawaardig paneel gebruikt worden.
Hoe het ook zal zijn. De kans is groot dat er volgend jaar rond deze tijd meerdere tablets met dergelijke schermen in de winkels liggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
SID roemt schermen Apple
Sluiten