Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Nieuws 6 mei 2011

Schiet als een pro met Camera+

Met apps als Hipstamatic en Swankolab maak je in no-time mooie retrofoto’s. Fotograferen met de iPhone is dan ook helemaal van nu. Fotograaf Joshua Brown laat zien dat je foto’s kunt maken die eruit zien alsof ze met spiegelreflexcamera’s zijn geschoten.

Brown heeft foto’s gemaakt van zijn reis in Italië. Hij was daar om foto’s te maken van een bruiloft, maar had geen zin om zijn zware camera de hele week mee te zeulen. Hij besloot aan de slag te gaan met zijn iPhone. Het resultaat mag er zijn en is hier te bekijken. De foto’s zijn ook verwerkt in een bestelbaar fotoboek.

De kiekjes zijn mede mogelijk gemaakt door de app Camera+. De fotograaf heeft ook verteld op welke manier hij de app heeft gebruikt. Dit plaatste hij op TUAW.

The best thing about the app is being able to control the exposure separately from the focus. Tap once to focus it, hit the little plus symbol to bring up the exposure control, then I usually tap on the brightest part of the screen to underexpose the overall image.

Then for a lot of them I used their new Clarity scene, which is kind of like HDR, but less fake looking.

Then finally, I finished most of them with the Contessa filter or the Sunkissed filter for color. Again, one of the best things about Camera+ is the ability to slide the amount of effect that you want. I find that most of the other photo apps are too heavy handed.

Anyway, thats about it. I had a great time shooting them. Using the iPhone really freed me up to enjoy myself and blend into my surroundings in a foreign country far better than a 5D with a big white 70-200 around my neck. Its not for everyone, but I was happy with the results.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schiet als een pro met Camera+
Sluiten