Schiet als een pro met Camera+

25 reacties

Met apps als Hipstamatic en Swankolab maak je in no-time mooie retrofoto’s. Fotograferen met de iPhone is dan ook helemaal van nu. Fotograaf Joshua Brown laat zien dat je foto’s kunt maken die eruit zien alsof ze met spiegelreflexcamera’s zijn geschoten.

Brown heeft foto’s gemaakt van zijn reis in Italië. Hij was daar om foto’s te maken van een bruiloft, maar had geen zin om zijn zware camera de hele week mee te zeulen. Hij besloot aan de slag te gaan met zijn iPhone. Het resultaat mag er zijn en is hier te bekijken. De foto’s zijn ook verwerkt in een bestelbaar fotoboek.

De kiekjes zijn mede mogelijk gemaakt door de app Camera+. De fotograaf heeft ook verteld op welke manier hij de app heeft gebruikt. Dit plaatste hij op TUAW.

The best thing about the app is being able to control the exposure separately from the focus. Tap once to focus it, hit the little plus symbol to bring up the exposure control, then I usually tap on the brightest part of the screen to underexpose the overall image.

Then for a lot of them I used their new Clarity scene, which is kind of like HDR, but less fake looking.

Then finally, I finished most of them with the Contessa filter or the Sunkissed filter for color. Again, one of the best things about Camera+ is the ability to slide the amount of effect that you want. I find that most of the other photo apps are too heavy handed.

Anyway, thats about it. I had a great time shooting them. Using the iPhone really freed me up to enjoy myself and blend into my surroundings in a foreign country far better than a 5D with a big white 70-200 around my neck. Its not for everyone, but I was happy with the results.

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  mattietissen

  waarom kopieren die nieuwe redacteuren alles van websites als: TUAW.com, 9to5mac.com, macrumors.com???

 • Profielfoto
  Knurfty

  Omdat mijn RSS-reader stuk is :sarcastic:

  Desalniettemin mooi dat er aandacht gegeven wordt aan deze mooie app.

 • Profielfoto
  Orson

  Waarom moeten sommige mensen altijd zagen over artikels die ook op andere sites staan. Dat boeit niet!! Wij lezen het graag op onze favoriete onemorething;)

 • Profielfoto
  timmiex

  het is toch sowieso fijn dat het voor je word vertaald:P

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Er zit ook een vreselijk goede lens+camera in de iPhone 4.
  Deze foto heb ik zelf al eens gemaakt:

 • Profielfoto
  Afroman

  Cool wat ermee geschoten kan worden. Ik maak er ook een sport van. Maar van een droeftoeter zeg. Ik word moe van mijn Mark II met 70-200mm. Pussy.

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Ik gebruik de app al sinds ik mijn iPhone heb (Augustus 2010)
  Ik gebruik ‘m niet zo vaak maar de vele leuke effecten maken van de app wel een van de leukere photoapps.
  .
  Maar om nou te zeggen dat je moe wordt van je DSLr?:slant: Niets kan op tegen mijn spiegelreflex hoor… Zelfs niet een ‘leuke app’ op een tja… telefoon, zeg maar.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  De vergelijking met een DSR is echt misplaatst. Appels en peren verhaal.

 • Profielfoto
  Afroman

  Exact Maddox, exact!

 • Profielfoto
  Pokerface

  Dat fotoboek is echt fantastisch! Ik heb geen iPhone, maar het kriebelt wel…

 • Profielfoto
  MacTS

  Met deze serie is maar weer eens bewezen dat het de kwaliteit van de fotograaf is die de foto’s ‘maakt’, niet de apparatuur. Met ieder apparaat valt binnen zijn eigen grenzen/beperkingen de juiste opnames te maken.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  De foto’s zijn apart, maar zien er erg onwerkelijk uit. Ik denk dat er na het fotograferen nog veel aan geknutseld is, dat kan niet anders.

 • Profielfoto
  bram91

  Ik stoor me zo ontzettend aan mensen die echt bij elk artikel zeuren over dat het gekopieerd zou zijn en dergelijke. Natuurlijk is dat zo! Dat is bij elke Nederlandse Apple site zo. Als je het nieuws als eerste wilt lezen, struin dan maar lekker het hele internet af elke dag!

  Maar zeur alsjeblieft niet continu hier. Daar erger ik me zo aan.
  Sinds de nieuwe redacteuren wordt er meer nieuws geplaatst als eerst, wat ik alleen maar kan toejuichen!

  Ga zo door One More Thing!

 • Profielfoto
  McNismo

  Degene die een iPhone-camera met een DSLR vergelijkt, is echt niet goed snik!
  Tuurlijk, de fotograaf maakt de foto, maar deze vergelijking gaat nooit niet op.

 • Profielfoto
  McNismo

  Moet natuurlijk “maar deze vergelijking gaat nooit op.” zijn!!
  Sorry

 • Profielfoto
  brambrambram

  Natuurlijk is het juist om de ene camera met de andere te vergelijken. Of het nou een (D)SLR, Rangefinder, Compact, Medium Format of iPhone camera is.

  “The Best Camera Is The One That’s With You” dit gaat altijd op. Daarnaast ben ik recent het werk tegengekomen van Benjamin Lowy. Die het zelf beter uit kan leggen:

  “For years, I have worked with bulky digital cameras, always mindful of the technical maneuvers from setting the shutter speed and aperture to editing and toning on a computer screen. In the last few years I have discovered that my iPhone has allowed me to capture scenes without feeling that I am once again on the job. To “point and shoot” has been a liberating experience. It has allowed me to rediscover the excitement of seeing imperfections and happy accidents rendered through the lens of my handheld device. I am able to create imagery, edit, and transmit all the images straight to this blog, creating a modern and efficient workflow for the most inefficient of pursuits – self expression.

  – Benjamin Lowy” http://benlowy.tumblr.com/page/2

  Dit is geen lullo die in de achtertuin of op vakantie wat foto’s maakt. Deze man is professioneel fotograaf en recent in Libië geweest en zat recent weer in Haïti. Dit soort apps helpen mensen als hij die lichtjaren vooruit zijn met fotografie.

  Dat de iPhone kwalitatief inferieur is aan een moderne DSLR lijkt mij vanzelfsprekend.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Mc Nismo: inderdaad een kwalitatieve vergelijking tussen iPhone camera en DSLR is nooit te maken. Zelf fotografeer ik met een Nikon DSRL, daar kan geen camera tegenop. Als ik geen zin heb om m’n grote Nikon mee te nemen heb ik de kleine Nikon S8000, die hele goede 14Mp foto’s maakt. Dat is ook al veel beter dan de iPhone camera. Wat niet uitsluit dat je met een iPhone leuke foto’s kunt maken. Als je maar veel licht hebt, de iPhone stilhoudt en de foto’s niet teveel uitvergroot.

  @bram91 Ik wordt het ook een beetje zat, die mensen die blijkbaar tijd hebben om het hele internet in de gaten te houden op Apple-nieuws en dat steeds maar hier willen etaleren. Ik hou het liever bij OMT en vind het prima als de redactie nieuws van anderen overneemt.

 • Profielfoto
  francisbacon

  Waarom moeten sommige mensen altijd zagen over artikels die ook op andere sites staan. Dat boeit niet!! Wij lezen het graag op onze favoriete onemorething;)

  :thumbsup: thats right people (betekent zoiets als; zo is het maar net mensen)

 • Profielfoto
  cornevanbakel

  Ook ik stoor me mateloos aan het negatieve commentaar op OMT. Als je het niet eens bent met het aanbod van de geplaatste stukken, PM dan de redactie. Bijvoorbeeld met de ‘Tip de redactie’-knop onderaan. Hetzelfde geldt voor het mierengen**k betreffende typo’s, taal- of stijlfouten. Dat commentaar leidt af van het oorspronkelijk thema.
  Verder eens met MacAanZee’s en Orson’s aanvullingen.

 • Profielfoto
  KeKo

  Nou Corne, misschien is die kritiek wel terecht als die zo vaak langskomt.
  De nieuwswaarde van OMT is niet erg groot. Vertalingen van de bekende sites zijn dan nog okay, maar vaak zijn het, netjes gezegd, niet de beste vertalingen. Daarbij vind ik het al helemaal idioot om opinies over te nemen van buitenlandse sites (niet nu het geval).
  Ten tijde van macosx.nl (de oude naam van de site) was er weinig nieuws, het nieuws was echter wel interessant. De nieuwsberichten werden op een gegeven moment gegenereerd door een fusie met een andere mac-site. Ik denk dat sindsdien de stelregel is dat er minstens 1 bericht per dag op de site moet verschijnen. Dat kan dus makkelijk met een app-recensie, alleen zou ik dan ook echt zelf een recensie schrijven en niet overnemen.
  On-topic: ik hou van mijn iPhone, maar als hij mijn iPhone wil hebben en daarvoor zijn 5D geeft, zeg ik geen nee;)

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Ik denk dat sindsdien de stelregel is dat er minstens 1 bericht per dag op de site moet verschijnen. Dat kan dus makkelijk met een app-recensie, alleen zou ik dan ook echt zelf een recensie schrijven en niet overnemen.

  Dat is dus echt bullshit, want er zijn genoeg dagen dat er geen nieuwe berichten zijn, vooral in januari, want dat is er gewoon weinig Apple-nieuws.
  Maar als je het allemaal beter weet en kan, meld je je toch zelf aan als redacteur?:wink:

 • Profielfoto
  KeKo

  Daarom doe ik het voor me werk;)

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Ik vind de iPhone 4 nog steeds lastig om lekker beet te houden voor een goede scherpe foto. Daarom alleen al zal ik altijd kiezen voor mn DSLR.

  Voor het snelle snapshot werk echter is de iPhone doorgaans prima en zeker de beste telefooncamera die ik ooit in handen gehad heb.

 • Profielfoto
  Mac Daddy

  Dit doet mij wel weer beter kijken naar camera+. Die functie om de belichting te scheiden is fantastisch.

 • Profielfoto
  Aerea

  … Dat commentaar leidt af van het oorspronkelijk thema. …

  Ja, jouw bericht raakt het oorspronkelijke thema.
  .
  Mensen die zeuren zijn vervelend, maar mensen die zeuren over mensen die zeuren zijn helemaal vervelend.

  Nou Corne, misschien is die kritiek wel terecht als die zo vaak langskomt.

  En zo is het maar net. Blijkbaar hebben mensen nog het beste voor met de website en proberen ze commentaar te leveren (vaak in de hoop op vooruitgang). Beter dan vluchtgedrag!