Samsung wil nieuwe iPhone en iPad voortijdig zien

22 reacties

Nadat de rechter afgelopen week heeft bepaald dat Apple vijf nog niet uitgebrachte producten van Samsung mag bekijken om te kunnen zien of het geen Apple-patenten schendt, heeft Samsung nu een eis ingediend die vraagt of zij de eerstvolgende iPhone en iPad mogen zien, voordat deze in de winkels liggen.

Samsung zegt dat zij dit nodig achten omdat verwacht wordt dat de iPhone 5 en de iPad 3 gelijktijdig op de markt komen met de Samsung Galaxy Tab 10.1 en de Droid Charge. Samsung wil zijn advocaten de tijd geven om zich voor te bereiden op eventuele rechtszaken van Apple.

Tevens wil Samsung de verpakking van de producten zien om erachter te komen of hun toekomstige producten wellicht dezelfde features hebben. Ook in die situaties wil Samsung zich kunnen voorbereiden op eventuele rechtszaken van de kant van Apple.

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  juwlez

  kinderachtig spelletje.

 • Profielfoto
  joram

  Gaat nogal… omdat Samsung nu staat te kakken omdat ze hun telefoons wel érg op de iPhone hebben laten lijken, willen ze bijkbaar nog even kinderachtig om zich heen schoppen om te laten zien dat ze óók grote mensen spelletjes kunnen spelen.

  Iedereen die de zaak een beetje gevolgd heeft weet dat Samsung nét even te letterlijk naar de iPhone heeft gekeken met een aantal van hun smartphones, dus ze moeten nu niet zo zitten te miepen dat ze op hun vingers getikt kunnen (kúnnen, misschien niet eens zeker) worden. Dan moet je gewoon je broek ophalen en fatsoenlijk toegeven: ja ik heb ’t gedaan, nee dat gaat ons niet nog een keer overkomen.

 • Profielfoto
  M.axx

  Geweldig dit, lijkt wel een soap!

 • Profielfoto
  doluccio

  Ik denk dat Apple hier wel in het voordeel is.. Samsung heeft een vijftal producten moeten laten zien aan Apple’s advocaten waarvan zeker is dat deze op de markt komen. Samsung had ze tenslotte al aangekondigd.
  Het voordeel voor Apple zal hem dus zitten in dat ze het toestel nog kunnen veranderen, daar ga ik van uit. Apple heeft namelijk nog helemaal geen uitspraak gedaan omtrent een nieuwe iPhone of nieuwe iPad.

  Toch wel raar dat bedrijven, die eigenlijk toch een best belangrijke zakelijke relatie hebben, zo met elkaar ruzie kunnen maken.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Raar? Niks raars aan. De producten van Samsung lijken te veel op die van Apple. Bewust of onbewust, zakenpartner of niet, Apple was eerder punt.

 • Profielfoto
  wouwout

  Geweldig. Dit eindigt in een rare deal (die we helaas nooit te weten zullen krijgen)

 • Profielfoto
  BJVR

  Zou ik eigenlijk ook wel willen maar ik denk dat ik elke rechtszaak zou verliezen van Apple:cry:

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Voor wie het overzicht kwijt is:

  Apple klaagt Samsung aan vanwege kopiëren
  Samsung klaagt Apple aan
  Samsung breidt rechtszaak uit
  Samsung geen gelijk > Apple krijgt toestellen te zien
  Samsung doet huilie huilie en wil toestellen van Apple zien

  What’s NeXT?

  Edit: Autocorrect. Heeft Samsung dat nog niet gekopieerd? :sarcastic:

 • Profielfoto
  1984

  Samsung doet huilie huilie

  Samsung doet denkiedenkie

 • Profielfoto
  deSpaanseRente

  Ghehe
  ’t wordt dringend tijd dat Apple eens van zijn arrogante sokkel wordt geblazen hoor, dus ik hoop oprecht dat Samsung gelijk krijgt eigenlijk.

 • Profielfoto
  zulu

  Stel Samsung krijgt gelijk, dan kunnen ze eerder bekijken wat ze na gaan maken? Dan is de cirkel wel rond, je eigen parodie naleven.

  Apple moet zich met de echte concurrenten bezig houden. Google, Facebook (+Spotify) als softwarematig Apple verliest doet de hardware er niet meer toe. Eerlijk toegegeven is iTunes en de Appstore erg star, is facetime niet zo’n succes als aangekondigd en gaan ze verliezen op de film en later op de muziek industrie waar ze ooit hun succes mee behaald hebben. Zonder iPod en iTunes was er niet zo’n groot succes geweest als die er nu is.
  Voordeel: kunnen we als Apple-fans gewoon weer onze geliefde producten zonder wachtlijsten kopen wanneer het ons uitkomt.

  Begrijpt me niet verkeerd, ik hou van mijn iphone, macbook(s) en ipad maar blijf wel kritisch kijken.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik ben absoluut voor Apple, die als eerste met iPhone kwam, multitouch etc. En het was natuurlijk duidelijk dat Samsung (en welke fabrikant niet?!) dit zoveel mogelijk geprobeerd heeft na te maken. Toch vind ik deze reactie van Samsung logisch. Al is het alleen maar voor de publiciteit.

 • Profielfoto
  Sanderman1992

  Ik vind dit eerlijk gezegd maar kinderachtig, zowel van Apple als van Samsung.

 • Profielfoto
  RobbieB

  Samsung: “Wij willen de iPad3 en iPhone5 zien”

  Apple: “Welke iPad3 en iPhone5?”

  Samsung: “Die in ontwikkeling zijn”

  Apple: “Wij hebben op het moment geen nieuwe iPad en iPhone in ontwikkeling”

 • Profielfoto
  Aussie

  Dit zullen wel de spelletjes zijn van de advocaten om elkaar te treiteren. Waarschijnlijk hoor je hier niets meer van. Geen van beide partijen en er bij gebaat om iets te laten zien of te zien.

  Ik zie het eerder als teken van zwakte van Apple. Als ze sterk blijven in innoveren of mensen blijven betalen voor een premium product dan hebben ze zo’n actie niet nodig. Als ze op technische implementaties moeten concurreren verliezen ze hands-down van Samsung. Tegen het volume van Samsung/Android kunnen ze niet op.

  Welkom in de premium league van telefoon (en tablets) ……..hier zijn er al meer gesneuveld ( Siemens, Ericsson) of hebben het heel zwaar (Nokia, Palm/HP)

 • Profielfoto
  thijsvanzwam

  @ RobbieB:

  Samsung:”Jawel, want wij leveren de processor”

  :-D

 • Profielfoto
  Monsta

  @thijsvanzwam
  Apple: Volgens mij hebben wij een contract lopen over het geheimhouden van nieuwe producten.
  Samsung: Ohja.. dammit!! ARGGG!!! * doet met voetjes stampen *

 • Profielfoto
  sjoerdl

  Na het kopieren van de iPhone heeft Samsung nu besloten om de rechtszaak ook te kopieren? Ze moeten zich schamen!

  Ik hoor alle telefoon fabrikanten nog lachen om de iPhone: Een telefoon met een knop hahaha, ja hoor! Dat werkt toch niet …

 • Profielfoto
  JH90

  Had Apple kunnen verwachten, vind dat als Apple zo kinderachtig doet ze het ook terug kunnen verwachten. Daarbij valt het wel tegen van Samsung omdat ik vind dat ze boven het gedragsniveau van Apple moeten staan.

 • Profielfoto
  Ramsi

  Lol mooie reactie van Samsung.
  Zoals verwacht gaat het bij Apple niet om producten uit het verleden (waarop ze overigens wel hun aanklacht op baseren) maar om de volgende generatie iPhone en iPad tegen de Galaxy S3. Was ook al ‘verrast’ dat een Amerikaanse rechter heeft besloten dat Samsung hun producten moet laten zien aan de externe advocaten die de belangen verdedigen van Apple.
  Daarnaast is de aanklacht ook bedoelt om schade aan Android aan te richten.
  Apple had immers ook de aanklacht kunnen richten op onder andere Touchwiz 3.0 (Samsung’s UI).

 • Profielfoto
  Johninthout

  Echt een te belachelijke actie..

 • Profielfoto
  hapipiko

  uitstekende marketing, wrsch niet bij iedereen bekend dat Apple 42% aandelen Samsung heeft :thumbsup: