Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 17 mei 2011

RIM roept 1000 PlayBooks terug

Het wil niet vlotten met de concurrenten van de iPad. De Motorola Xoom en de BlackBerry PlayBook van RIM waren eventuele waardige tegenstanders van de tablet, maar ook van deze twee heeft Apple weinig te vrezen. Van het laatstgenoemde model zijn er zelfs bijna 1000 teruggehaald door de fabrikant.

De geplaagde modellen hebben een foutieve versie van de software op het apparaat staan, waardoor het niet mogelijk is om software te laden, aldus Engadget. Fabrikant RIM heeft de betreffende modellen inmiddels geïdentificeerd en een lijst met serienummers de deur uitgedaan waar de foutieve modellen aan herkend kunnen worden. De PlayBook werd over het algemeen wel positief ontvangen door de pers, maar vooral de prijs en de omslachtige software werden als negatieve punten genoemd.

De BlackBerry PlayBook kwam op 19 april 2011 uit in Amerika. Hoewel de recensies aangaven dat er nog veel te wensen over werd gelaten, was de tablet een gematigd succes; ruim 50.000 stuks werden op de dag van de lancering verkocht. Volgende maand moet de PlayBook ook in Nederland het licht zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
RIM roept 1000 PlayBooks terug
Sluiten