Jelle Ages
Jelle Ages Nieuws 24 mei 2011

Providers mogen geen extra geld rekenen voor bepaalde diensten

Een tijdje geleden liet KPN weten extra geld van haar klanten te willen gaan vragen voor het gebruik van diensten die het bellen en SMS’en vervangen. Hiertoe behoren onder andere applicaties als WhatsApp en Viber. Ook zouden dergelijke diensten hun netwerk zwaar belasten.

Vorige week bleek dat een voorstel van GroenLinks om de providers hiermee te laten stoppen, ruim gesteund wordt door de Tweede Kamer. Minister Maxime Verhagen heeft nu besloten dit voorstel tot uitvoering te brengen, wat betekent dat providers geen extra kosten mogen rekenen voor eerder genoemde diensten, meldt NU.nl.

De minister staat open voor wijzigingen in de telecomwet, die binnenkort door de Kamer behandeld wordt. Hierin zou eventueel vastgelegd kunnen worden dat providers niks extra’s mogen rekenen voor specifieke diensten. Overigens vindt de Kamer het wel goed dat de providers meer geld vragen voor internet op mobiele telefoons naarmate het netwerk verbetert of meer data kan verwerken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Providers mogen geen extra geld rekenen voor bepaalde diensten
Sluiten