Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Nieuws 12 mei 2011

Platenlabels doen het graag met iTunes

Platenlabels hopen dat Apple met zijn clouddienst een dusdanig goed product neer zal zetten, dat Google en Amazon ook om de tafel zullen gaan met grote labels. Dat meldt CNET op basis van verschillende bronnen binnen grote platenmaatschappijen.

Google en Amazon streamen al muziek naar de gebruiker, vanuit de cloud. Beide bedrijven hebben geen contracten met grote muzieklabels. Volgens de bron van CNET kunnen licenties de bedrijven helpen om een betere dienst neer te zetten. Er is verder niet ingegaan op wat dat precies inhoudt.

Zonder licenties moet de gebruiker waarschijnlijk zelf zijn muziek uploaden, terwijl dat met licenties niet nodig is. Ook het delen van liedjes via social media en e-mail is zonder zegen van de platenlabels niet toegestaan. Het muzikale initiatief van Apple krijgt waarschijnlijk de naam iCloud. Eerder meldden we dat Apple al een deal gesloten heeft met twee grote platenmaatschappijen. Naar verwachting wordt de dienst van het bedrijf uit Cupertino begin juni aangekondigd tijdens de WWDC.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Platenlabels doen het graag met iTunes
Sluiten