Patentaanvraag cachen media uit cloud

10 reacties

AppleInsider heeft een patentaanvraag ontdekt omtrent streamen vanuit de cloud. Om precies te zijn het soepeler laten verlopen van streaming media. Het patent beschrijft het cachen van kleine mediafragmenten om lange buffersessies te voorkomen.

Bij veel streamingdiensten moet eerst een gedeelte van de media worden ingeladen voordat het afspelen kan beginnen. Bij filmpjes uit zich dat in het bevriezen van het beeld en geluid. Je hebt dan te maken met een lege buffer en zal moeten wachten tot het volgende gedeelte is gedownload. Door kleine mediafragmenten lokaal op te slaan hoopt Apple dit fenomeen op te lossen.

Het lokaal opslaan van mediafragmenten, vermindert of voorkomt lange buffersessies. Een ander voordeel is dat het opslaan van fragmenten weinig schijfruimte inneemt. Dat scheelt zeker de helft van de opslagruimte vergeleken met het volledig downloaden voor offline gebruik. Handig dus, als je beschikt over een telefoon met een beperkte opslagcapaciteit.

Voortgangsbalk met gecachete fragmenten

In de bovenstaande schets is te zien dat het begin van een liedje of filmpje standaard wordt opgeslagen. Dit maakt het mogelijk te zappen zonder dat media, bijvoorbeeld muziek, langer dan een seconde wordt onderbroken. Natuurlijk moet elk liedje of filmpje tijdens het eerste afspeelmoment gecachet worden. Daarna zal het afspelen gesmeerd lopen. Gedeeltelijk van jouw apparaten en gedeeltelijk vanuit de cloud.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  iMacDonalds

  Goed ik idee van Apple. Meteen lanceren met iCloud.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Maar zolang ik vast zit aan T-mobile zal ik helemaal niks hebben aan deze techniek, nog een paar maandjes wachten op een fatsoenlijk netwerk, van Vodafone bijvoorbeeld.. (nee dit is geen reclame, wel m’n dagelijkse ergernissen aan T-M)

 • Profielfoto
  Soulshaker

  7 keren van de 10 zit ik op edge . (2,5G)
  Volgens mij is dan deze techniek nog steeds niet voldoende om die traagheid op te vangen…

  Ik gebruik soundcloud en youtube , via edge is het een echte ergernis !
  Geef mij maar lokale opslag

 • Profielfoto
  Sufkont

  Ik zit tegenwoordig met Vodafoon ook vaak op edge hoor!
  En de snelheid lijkt niet meer als vroeger
  Telefoonbereik is ook behoorlijk slechter geworden, dus wij kijken hierom ook uit naar een andere provider.
  Of zouden ze dat doen omdat ik een goed contract heb en dat niet wil vernieuwen?
  Mijn collega’s zijn na de vernieuwing duidelijk achteruit gegaan namelijk…

 • Profielfoto
  SunKeeper

  I lolled.
  Welke zullen we nu kiezen…KPN of Hyves Mobile?:sarcastic:

 • Profielfoto
  Aerea

  Vodafone is steeds dramatischer aan het worden. T-Mobile is wat mij betreft nog de beste op dit moment. Met Vodafone steeds vaker 3G dat wegvalt en vaak genoeg 3G verbinding, maar nog geen of traag internet.
  .
  Maar ja, eerst nog anderhalf jaar uitzitten bij Vodafone helaas.:P

 • Profielfoto
  spacefreek

  Ik heb vrij recent met beide netwerken gewerkt, heb de T-mobile bijna weggelegd, bah! :angry:

 • Profielfoto
  Baseline

  En nu weer On Topic graag..

 • Profielfoto
  Knurfty

  Lijkt wel een beetje op het patent van Spotify:

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ontopic: ik begrijp er technisch niet veel van, maar het effect klinkt goed. Ik begrijp dat je een filmpje meteen kunt kijken of een liefdje meteen kunt gaan luisteren zonder te wachten op uploaden?

  Netwerken:
  @Sunkeeper en Spacefreek: ik heb T-Mobile, mijn zoon KPN, allebei op een iPhone 3Gs. Het KPN netwerk is het laatste jaar vaak slechter dan T-Mobile als we op dezelfde plekken zijn. En KPN heeft zich helemaal uit de markt gezet met alle opmerkingen over prijsverhogingen en datalimieten. Dus ondanks de tekortkomingen van het T-Mobile netwerk, zal ik er volgende keer bij verlengen denk ik toch weer voor kiezen. Overigens is het T-Mobile netwerk in het afgelopen jaar op veel plaatsen wel verbeterd.