Patent: camera en games in wellicht volgende iPod Nano

8 reacties

Nadat onlangs een foto is gelekt van een mogelijk nieuwe iPod Nano met camera, is er nu een patent waaruit blijkt dat Apple dit heeft gepatenteerd, meldt AppleInsider. Daarnaast vertelt het patent dat je ook games zou kunnen spelen met wellicht de volgende iPod Nano.

Volgens AppleInsider meldt het patent ook nog een aantal nieuwe sensoren in de iPod, zoals een bewegingsmeter, temperatuursensor en microfoon. Tevens nieuw zijn mogelijk screensavers, waarin informatie van bepaalde sensoren weergegeven zou kunnen worden, zoals de huidige temperatuur.

Eerder werd al gesproken over apps en games op de iPod nano met touchscreen, nadat het apparaatje ‘gehackt’ was. Hierdoor werd het mogelijk voorge├»nstalleerde apps te laten verdwijnen. Hier bleef het echter ook bij.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  kerelvent

  Ik hoop op een sterk verbeterd notifications systeem in iOS 5, met de mogelijkheid de volgende Nano als horloge en notofication schermpje te gebruiken.

 • Profielfoto
  KingChaos

  Dat zou wel vet zijn;)

 • Profielfoto
  Jojo890

  Sjeeeh wat stom, dat noem ik geen ipod nano meer, meer een ipod touch.

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Games op een scherm van twee duim groot? Netjes.:neutral:

 • Profielfoto
  spacefreek

  iPod Touch mini..

 • Profielfoto
  dsthijs

  Wat wel opvallend is bij dit patent is de vorm van de iPod.
  Waar we op de foto met de camera (http://www.onemorething.nl/2011/05/krijgt-de-nieuwe-ipod-nano-camera-terug/) nog ongeveer hetzelfde design zagen als de huidige iPod nano, is het design bij deze tekening net even iets anders. Wat mij betreft mooier.
  Verder verwacht ik van de nieuwe iPod nano dat de clip wordt verwijderd (een camera met een clip combineren is immers lastig) en dat in plaats daarvan Apple zelf een hoesje of iets dergelijks gaat ontwikkelen voor deze iPod. Precies zoals ze eerder deden bij de iPad en de iPhone.

 • Profielfoto
  iPodzz

  Temperatuur (?) hoe dan als je hem in je broekzak doet stijgt de temperatuur!?
  En als de temperatuur in de koptelefoon zit kan je je eigen niet meer gebruiken wil je dat ff kunnen bekijken, en die zit soms ook in je jaszak of broekzak of tas.

 • Profielfoto
  tomkloos

  Ik neem aan dat met huidige tempratuur niet de tempratuur van de iPod bedoeld wordt maar de tempratuur die online via een weer-app wordt opgehaald.