Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Nieuws 25 mei 2011

OWC maakt MacBook Air niet pijlsnel

Er zijn mensen die bij de aanschaf van een Mac, elders een losse harde schijf of extra geheugen kopen. Dit bespaart veel geld, aangezien Apple hoge prijzen rekent voor vrijwel dezelfde hardware. OWC stelt zelfs dat zijn Mercury Aura Pro Express tot 68 procent sneller in het gebruik is dan de standaard SSD’s in de MacBook Air.

Macworld is het niet met die bewering eens. Volgens die website is de SSD van OWC helemaal niet getest op normaal gebruik, maar automatische tests die daar niet bij in de buurt komen. De testresultaten van Macworld zijn gebaseerd op het gebruik van alledaagse bewerkingen in toepassingen als Finder, iPhoto, Aperture en Adobe Photoshop CS5. De resultaten wijzen op wisselende prestaties.Natuurlijk kan je de MacBook Air prima van meer opslagcapaciteit voorzien door een OWC-schijf in te bouwen, maar verwacht geen schokkende veranderingen wat betreft de prestaties van de machine.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OWC maakt MacBook Air niet pijlsnel
Sluiten