NYT Labs vraagt locatiegegevens iPhone-gebruikers

6 reacties

Hoewel Apple gisteren iOS 4.3.3 heeft vrijgegeven waarmee de locatiegegevens van de gebruiker niet worden opgeslagen in de backups, denkt New York Times’ Research en Development Lab dat deze toch enig nut hebben. Dit lab zegt dat een archief van de locatie handig is voor gebruikers en onderzoekers.

New York Times’ Lab heeft daarom een webapp, OpenPath, ontwikkeld waarmee je anoniem je locatiegegevens kunt delen. Deze worden vervolgens opgeslagen in een database. Het doel van NYT Labs met OpenPath is om de informatie te doneren aan onderzoekers die werken aan problemen als doorstroming van verkeer, en stedenbouw.

Zou jij je locatiegegevens ter beschikking stellen? Hier kun je je aanmelden.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  iCreatedTech

  Nee

 • Profielfoto
  sysop

  Net als TomTom zeker… nee, dank U.

 • Profielfoto
  ieperlingetje

  Waarom zouden deze gegevens handig zijn voor statistieken of conclusies trekken. Hoeveel % van de bevolking heeft een iPhone/iPad + gaat deze data sharen? Redelijk nutteloos om de data dan toch te willen gaan groeperen.

 • Profielfoto
  Ikreisrond

  Zo te lezen aan bovenstaande 3 reacties kunnen de belastingen weer omhoog, om de verkeerstellers langs de kant van de weg te gaan bekostigen…:lol:

 • Profielfoto
  Bacchus

  Mmm, ik heb de gebruiksvoorwaarden gelezen. Naast de locatiegegevens kunnen ook om andere gegevens gevraagd worden. Ik vind het fishy.

 • Profielfoto
  sanius

  Wat boeit het nu om je locatie voor onderzoeken door te geven? Ik snap deze vrees niet zo goed. Heb tot nu toe in mijn leven nog geen persoonlijke hinder ondergaan vanwege het feit dat alles wat ik doe in mijn leven wordt geregistreerd. Dat bedrijven als facebook en google al mijn acties opslaan, dit gebruiken om een soort van profiel op te bouwen om vervolgens… gespecificeerde reclame te sturen. Boehoe. Word daar niet warm of koud van.

  Het is simpelweg de moderne tijd. Je word nu eenmaal bijgehouden, geregistreerd, gemonitord, in de gaten gehouden. Valt weinig aan te veranderen. Dat zij dit ‘misbruik’ willen inzetten om bepaald onderzoek te ondersteunen vind ik niet meer dan deugdelijk.