Yoeri
Yoeri Nieuws 4 mei 2011
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe iMac kan twee externe monitors aan

De nieuwe iMac die gisteren uitkwam is uitgerust met Thunderbolt. Dit is een verbindingstechniek waarbij grote snelheden behaald kunnen worden. Je kan met deze techniek meerdere apparaten op één Thunderbolt-poort aansluiten door ze te daisy-chainen. Met de twee Thunderbolt-poorten kan je bijvoorbeeld twee externe monitoren aansluiten op je 27″ inch iMac.

Engadget heeft dit uitgetest en met succes. Op de iMac die van zichzelf al een beelddiagionaal heeft van 27″ inch heeft het twee externe monitoren van ieder 30″ inch aangesloten. Indien je een monitor hebt die ook een uitgaande Thunderbolt-poort heeft kun je daar weer een harde schijf op aansluiten door middel van het daisy-chainen. Het is vooralsnog onbekend of je op een monitor nog een monitor kan aansluiten waardoor je drie of vier externe monitoren op één iMac hebt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe iMac kan twee externe monitors aan
Sluiten