Jelle Ages
Jelle Ages Nieuws 13 mei 2011

Nieuw Apple-patent beschrijft toetsenbord met lucht-feedback

Apple heeft een nieuw patent geregistreerd. Dit keer gaat het om een toetsenbord dat feedback geeft door middel van lucht. Volgens het patent, dat ontdekt is door AppleInsider, zouden de toetsen hiervan een sensor krijgen die ervoor zorgt dat er lucht uit een bepaalde toets komt als je vinger dichtbij is.

Omdat de toetsenborden volgens Apple steeds kleiner en compacter worden, wordt de ruimte tussen de toetsen ook minder. Om daardoor te kunnen voelen of je een toets goed aanraakt, kan er door middel van dit gepatenteerde systeem zogenaamde ‘tactile feedback’ worden gegeven.

Of Apple dit systeem daadwerkelijk uitvoert, is nog maar de vraag. Er zijn de afgelopen jaren namelijk wel meer patenten aangevraagd die tot op heden nog niet in productie zijn gebracht.


Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw Apple-patent beschrijft toetsenbord met lucht-feedback
Sluiten