Nieuw Apple-patent beschrijft toetsenbord met lucht-feedback

11 reacties

Apple heeft een nieuw patent geregistreerd. Dit keer gaat het om een toetsenbord dat feedback geeft door middel van lucht. Volgens het patent, dat ontdekt is door AppleInsider, zouden de toetsen hiervan een sensor krijgen die ervoor zorgt dat er lucht uit een bepaalde toets komt als je vinger dichtbij is.

Omdat de toetsenborden volgens Apple steeds kleiner en compacter worden, wordt de ruimte tussen de toetsen ook minder. Om daardoor te kunnen voelen of je een toets goed aanraakt, kan er door middel van dit gepatenteerde systeem zogenaamde ‘tactile feedback’ worden gegeven.

Of Apple dit systeem daadwerkelijk uitvoert, is nog maar de vraag. Er zijn de afgelopen jaren namelijk wel meer patenten aangevraagd die tot op heden nog niet in productie zijn gebracht.


Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  gielk

  leuk idee

 • Profielfoto
  Xcode

  Kunnen hiermee ook de broodkruimels tussen de toetsen vandaan geblazen worden?:smile: Tsjah, heb het nooit begrepen, maar er zijn mensen die boven hun toetsenbord eten.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Een toetsenbord die blaast? Het moet niet gekker worden, dan toch liever gewoon dit: http://www.onemorething.nl/2011/05/verklapt-imac-oplichtend-toetsenbord/

 • Profielfoto
  KR1275

  Toetsenborden moeten niet kleiner worden! Als je grote verslagen moet typen, heb je een ergonomisch toetsenbord nodig en niet eentje waarbij de knoppen te dicht op elkaar zitten. Die van Apple zijn uitstekend nu. Niet kleiner maken!!!

 • Profielfoto
  TandMac

  @Xcode
  Je kent mijn zoon blijkbaar niet…:nerd:

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Als mijn zoon dat later zou doen, mep ik hem vanachter die Mac weg.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Ze zouden een kbd met een verwarmings element moeten ontwikkelen. Lekkere warme handjes in de winter. En mogelijk een ventilator systeem om die zweethanden in de zomer weg te werken.

 • Profielfoto
  JoelCoster

  deze technologie is waarschijnlijk toch veel te duur om toe te passen in de imac toetsenborden, en de toetsenborden zijn nu al zo duur, dus ik vraag me af of dit ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden

 • Profielfoto
  Aidovive

  Apple staat er om bekend steeds weer ‘bizarre’ technieken te patenteren. Ik denk eerder dat het zelfbescherming is, om achteraf eventueel gezeur met de concurrent voor te zijn. In de wereld van de technologie vliegen de claims nu eenmaal over en weer.

 • Profielfoto
  iMacDonalds

  Als mijn zoon dat later zou doen, mep ik hem vanachter die Mac weg.

  Volgens mijn zitten we dan niet meer achter Macs. Ik denk dat alles er in die tijd wel aardig anders uit gaat zien kwa computeren en technologie.

 • Profielfoto
  davidtos

  zo zou je wel meer ruimte over houden voor andere hardware in macbook’s.
  als het toetsebord kleiner word.