Statenweg
Statenweg Nieuws 21 mei 2011

MRI-scans tonen aan: Apple is een religie

Apple fanboys staan bekend om hun fanatieke toewijding aan het merk. Niet alleen staan zij vooraan in de rij om hun portemonnee te trekken voor de laatste iPhone of iPad, ook zullen zij het merk indien nodig heftig verdedigen tegenover hun vrienden.

De BBC-documentaire ‘Secrets of the Superbrands‘ (U.K. Only) gaf een aantal neurowetenschappers de opdracht een verklaring te vinden voor dit fenomeen. Door middel van een MRI-scan werd bij Apple-fans onderzocht welke delen van hun hersens geprikkeld raakten bij het denken aan de nieuwste hebbedingetjes uit Cupertino.

De test onthulde dat het merk Apple bij de proefpersonen dezelfde delen van de hersens stimuleert als bij gelovige mensen die naar religieuze afbeeldingen kijken. Knap staaltje marketing van Apple, of moeten wij ons afvragen of er ├╝berhaupt verschil is tussen merkloyaliteit en het aanhangen van een religie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
MRI-scans tonen aan: Apple is een religie
Sluiten