Ramy
Ramy Nieuws 13 mei 2011
Leestijd: 1 minuut

Meer Apple in het Verre Oosten

Foxlink, dochteronderneming van Foxconn, is van plan het aantal APR’s in Azië te verdubbelen. De meesten kennen Foxlink en Foxconn alleen als leveranciers van Apple, maar zelf verkopen ze de eindproducten ook aan de consument. Dit doen ze onder andere via de APR genaamd Studio A.

Foxlink heeft op dit moment al 50 winkels, waar ze exclusief Apple-producten verkopen. In China, Hong Kong, Taiwan en Korea moeten er nog eens 50 bij komen, zodat het in totaal op 100 winkels uit zal komen. Ook is er het plan om in Changchun, in China, 200m² uitsluitend voor Apple-producten te reserveren, in een nieuw Cybermart-filiaal.

Tijdens Apple’s aandeelhoudersvergadering vorig jaar, werd bekend dat Apple van plan was om de komende 24 maanden 25 Apple Stores in China te openen. Dit jaar liet Ron Johnson, Senior Vice President of Retail, echter weten dat de openingen langzamer kunnen gaan dan gepland. Het plan wordt namelijk herzien, en Apple wil zich meer focussen op het openen van grotere winkels.

Juist doordat Apple iedere Apple Store als architectonisch hoogstandje probeert neer te zetten, is het voordeel van APR’s dat er veel meer van zijn, waardoor de kans groter is dat er ook een dichtbij jou in de buurt is.

Apple Store in Shanghai
Apple Store in Shanghai

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meer Apple in het Verre Oosten
Sluiten