MacBook Air op rug van Lion?

Door: Rick Stevenhaagen - 24 reacties

De prijs van een refurbished MacBook Air van eind 2010 is met dertig dollar omlaag gegaan naar 829. Geen schokkende verlaging, maar het wijst op een mogelijke vernieuwing van de lichte MacBook-lijn. Eerder gingen er al geruchten dat de Air in juni of juli vernieuwd zou worden.

De iMac en MacBook Pro zijn eerder al voorzien van een Sandy Bridge- en Thunderbolt-update. De MacBook Air moet nog aan de beurt komen. Een nieuwe Air zal tijdens de lancering van Mac OS X Lion een welkome verrassing zijn. Met Lion vaart Apple steeds meer op de koers van het mobiele besturingssysteem iOS en daarmee is een gezamenlijke release een logische stap. Lion wordt verwacht tijdens de WWDC, die op 6 juni van start gaat.

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  Tigerman

  Iemand al enig idee hoeveel Lion gaat kosten?

 • Profielfoto
  JBStudio

  Iemand al enig idee hoeveel Lion gaat kosten?

  Dit zijn van die moedeloze vragen….

  ik verwacht:
  Maand mei computer gekocht: 8 euro
  Anders in de trend van 120 euro

 • Profielfoto
  sjoerdl

  Snow Leopard update was 30 euro,
  dus ik denk dat Lion ook zoiets zal zijn:-)

  Maar even wachten op de volgende Air dan, ik wil er inmiddels behoorlijk graag een aanschaffen.

 • Profielfoto
  FABMAC

  Bel effe met Apple. Vraag het prive nummer van Steve Jobs en je krijgt “waarschijnlijk” gelijk het antwoord.
  Kan je het hier plaatsen en weten wij het ook allemaal.

  suc6 met je telefoontje.

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Mijn god, was het gisteren nog de 3e post, is het hier al de 1ste post!
  Waar ging het mis in de evolutie?

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Ik hoop dat ze binnenkort komen met een nieuwe air inderdaad.
  Gezien de ontwikkelingen bij bijv. ASUS met hun UX21 zullen ze waarschijnlijk ook wel met zoiets moeten komen.

 • Profielfoto
  rdesign

  @sjoerdi Snow Leopard was meer een update van ‘de binnenkant’ van OS X, je zag bijna geen verschil tussen Leopard en Snow Leopard. Lion wordt weer meer een ‘eye-candy’ update, waar mensen wel weer de volle mep, aka €129, willen betalen. Ik gok dus op €129.

 • Profielfoto
  nebilem

  Sow die Asus is wel een prachtig apparaat zeg!

 • Profielfoto
  sjoerdl

  @rdesign Nou dan zal ik wel een zeurpiet zijn maar ik vind Lion in gebruik nog niet heel erg schokkend beter.. (Ik draai de developer preview). Maar ik kan me voorstellen dat ie meer kost, moet zeggen dat het mij persoonlijk niet veel uitmaakt, het is altijd minder geld als een mislukte Windows versie.

 • Profielfoto
  jensengels

  Ik ben gisteren naar de apple store in parijs (carrousel du louvre) geweest en ze hebben mij daar bevestigt dat lion 29 euro gaat kosten!!

 • Profielfoto
  Ganymedus

  @jensengels
  Ik vraag me af of ze dan ook zo handig zijn om de update dusdanig te maken dat je geen snow leopard nodig hebt om te upgraden. Als dat het geval is zijn ze niet slim bezig. Maar ik sta dan wel in de rij om hem te kopen.
  (toegegeven, ik heb nog nooit zoveel legale software gekocht als sinds OSX, dus ze doen ergens iets goeds)

 • Profielfoto
  doluccio

  @Ganymedus
  Die ASUS UX21 is zeker een waardige concurrent voor de huidige MacBook Air. Zeker geen slecht product, ben benieuwd hoe Apple hierop gaat reageren… Over het legaal kopen van software, ik heb recentelijk een artikel gelezen waarin stond dat Mac OS X gebruikers meer software ‘legaal’ verkrijgen dan Windows gebruikers. ‘legaal’ staat tussen aanhalingstekens, omdat ik niet zeer bekend ben met de regels omtrent downloaden.

  @sjoerdl

  Maar ik kan me voorstellen dat ie meer kost, moet zeggen dat het mij persoonlijk niet veel uitmaakt, het is altijd minder geld als een mislukte Windows versie.

  Veel mensen hier zullen het zeker eens zijn met de uitspraak dat Mac OS X fijner is om mee te werken dan met Windows, ’t is tenslotte OneMoreThing. Het is inderdaad minder geld dan een Windows update, maar of die update echt mislukt was? Toen ik de overstap maakte, op mijn pc, van Windows Vista naar Windows 7 moest ik zeggen echt blij te zijn dat gedaan hebben. Ik vind Windows 7 een stuk gebruiksvriendelijker dan Windows Vista en dus zeker geen mislukte update.

 • Profielfoto
  theiz

  @Tigerman/JBStudio

  Ik denk dat het wat anders zal lopen.
  De vorige versies kwamen op DVD. Deze versie zal denk ik via de AppStore worden aangeboden.

  Nieuwe Apple’s
  8 Euro was kostprijs. Ik denk dat deze nu voor 0 euro als update zal worden aangeboden in de AppStore.

  Oudere Apple’s
  Was rond de 110 euro. Ik verwacht 55 euro in de AppStore.

  De vorige versie was 38 euro. Dat was omdat het eigenlijk geen volledige nieuwe versie was. De versies daarvoor waren iets meer als 100 euro. Eigenlijk niet duur, maar de stap van 38 naar 110 euro is te groot. Gaan veel consumenten niet slikken.
  Dus: 55 euro via de Appstore.

  Ik zet er alvast mijn 10 cent op in.

 • Profielfoto
  sunapple

  Ok, vet. De mijne heb ik vorige verkocht:razz:

 • Profielfoto
  1984

  Sow die Asus is wel een prachtig apparaat zeg!

  [size=2]De UX21 is een 11,6” laptop die slechts 1, 1 kilogram weegt en op het dikste punt slechts 17mm meet. De laptop is geheel opgetrokken uit aluminium. Zoals te zien op de foto, waar de laptop in één stapel te zien is met de Macbook Air 11” en 13”, komt de dikte van apparaten vrijwel overeen.
  Waar ASUS een stapje verder gaat zijn de specificaties: de UX is gebaseerd op de nieuwste generatie Intel Sandy Bridge processors en ondersteunt zelfs Core i7 exemplaren, uiteraard van het ultra low voltage type. De UX laptop is verder standaard voorzien van een Serial ATA 600 128 GB SSD. Een ander voordeel ten opzichte van de Macbook Air: de aanwezigheid van een USB 3.0 slot. ASUS heeft er verder voor gezorgd dat de machine binnen twee seconden uit slaapstand ontwaakt.[/size]

  en dat voor €450.-….??

 • Profielfoto
  iMacDonalds

  Het instapmodel is 450 euro….

 • Profielfoto
  Ganymedus

  en dat voor €450.-….??

  Waar baseer jij die 450€ op?
  Dit bedrag heb ik nog nergens gezien, laat staan een prijsindicatie in ieder andere valuta?

 • Profielfoto
  1984

  Er staan vraagtekens achter @Ganymedus, maar Asus komt wel met meer leuke ideeën zoals deze Eee Pad Transformer voor 599,-

 • Profielfoto
  Mick-23

  Hoe zit het met de mac mini?
  Komt daar ook een nieuwe van uit, want daar is ook al een tijdje niks mee gebeurt.

 • Profielfoto
  Mausy

  Wat ik niet snap is waarom Apple NL geen refurbished machines verkoopt

 • Profielfoto
  ---

  Precies. De Mac mini vind ik nu ook veel te duur voor wat je er voor terug krijgt.
  Tuurlijk het is een leuke machine maar als je een scherm erbij wilt halen zit je al zowat aan de prijs van een nieuwe iMac met veel betere specs.

 • Profielfoto
  Raddie

  @ Mausy
  Apple verkoopt refurbished computers en iPods in de VS winkel. Blijkbaar raken ze daar hun overtollige voorraad kwijt.

 • Profielfoto
  cids

  “Lion wordt verwacht tijdens de WWDC”; volgens mij krijgen we meer te zien op de WWDC van Lion en zal bekend worden wanneer het te koop is…? Dat is wat anders dan dat het wordt verwacht, toch…?

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Er staan vraagtekens achter @Ganymedus, maar Asus komt wel met meer leuke ideeën zoals deze Eee Pad Transformer voor 599,-

  Excuus die had ik niet als dusdanig geïnterpreteerd.
  De U36, een beetje de voorganger, ging over de toonbank voor iets van 850€ geloof ik. Dus je idee is leuk, maar naar mijn idee iets te ver van de realiteit. Als het wel zo zou zijn, zou ik hem gelijk kopen.

  @ Mausy
  Apple verkoopt refurbished computers en iPods in de VS winkel. Blijkbaar raken ze daar hun overtollige voorraad kwijt.

  De laatste keer dat ik in NY was, gaven ze aan dat dit niet meer het geval was, en dat ze ze alleen nog verkochten via het internet. Dit kan natuurlijk alleen het geval zijn geweest in NY. Maar het zou dan niet zoveel meer verschillen van NL, toch? Al zie ik de afdeling Geresiveerde mac niet meer staan. Alleen als je zoekt op Refurbished kom je nog op mogelijke opties.