Statenweg
Statenweg Nieuws 28 mei 2011
Leestijd: 1 minuut

‘Klanten Apple geloven in schijnveiligheid’

De Britse Financial Times voorspelt het einde van de virusvrije Mac. De krant sprak met een aantal veiligheidsexperts die stellen dat het een misvatting is om te denken dat de Mac immuun zou zijn voor bedreigingen.

Dat Mac-gebruikers lange tijd weinig hinder ondervonden van virussen en andere ongemakken hangt volgens hen samen met het kleine marktaandeel dat Apple had. Nu de Mac populairder wordt, zal het ook een aantrekkelijker doelwit zijn voor cybercriminelen.

De experts, waarvan zeker een werkzaam is bij een bedrijf dat anti-virus software verkoopt, gaan zelfs nog een stap verder door te stellen dat de Mac technisch gezien nooit veiliger is geweest dan een PC met Windows. Microsoft zou zelfs meer aandacht besteden aan veiligheid dan Apple.

Een grote zwakte van de Mac zijn de gebruikers, zo stellen de experts. Deze zouden een makkelijk doelwit zijn, omdat ze onterecht denken dat hun systeem veilig is. Apple heeft in het verleden een reclamespotje op tv uitgezonden waarin de kwetsbaarheid van PC’s op de hak wordt genomen.

Afgelopen weken kampten verschillende Apple-gebruikers met malafide software op hun computer onder de namen MacDefender, MacProtector, MacSecurity en MacGuard. Apple reageerde pas na enige tijd en publiceerde instructies hoe de ‘schadelijke’ software verwijderd kan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Klanten Apple geloven in schijnveiligheid’
Sluiten