Keuze tussen muis en Magic Trackpad bij nieuwe iMac

25 reacties

Gisteren heeft Apple nieuwe iMacs aangekondigd, met ondersteuning voor Thunderbolt. Voor de bediening van dit  apparaat, kun je kiezen tussen een muis of een Magic Trackpad. Deze Trackpad bestaat natuurlijk al langer, maar hier moest bij de aanschaf van een iMac nog wel €69 voor worden betaald. Nu krijg je hem er gratis bij.

Indien je het liefst met een gewone muis werkt, om bijvoorbeeld ergonomische redenen, dan is die optie er natuurlijk nog steeds. Maar werk je liever met vrije vingers, dan heb je de optie om de Magic Mouse kosteloos voor de Magic Trackpad in te wisselen. Wil je ze graag allebei? Dan kun je alsnog €69 bij de verkoopprijs optellen.

Toen de Magic Trackpad door Apple werd uitgebracht, werd er gespeculeerd dat ze de muis uit het computerlandschap wilden hebben. Door de Magic Trackpad als gratis optie bij de nieuwe iMacs te zetten, lijken ze het gebruik ervan in ieder geval wel te willen stimuleren.

Gebruik jij liever een muis of een trackpad?

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  alex_linden

  Beide! En eigenlijk nog aangevuld met pen tablet. Alleen door afwisseling en sneltoetsen kan ik m’n RSI klachten in toom houden.

 • Profielfoto
  Chantal C.

  Op mijn iMac liever een muis. Ik heb nog gewoon een Logitech met een degelijk wieltje. Onderweg is het trackpad op mijn MBP wel fijn. Soms gaat het toch sneller met een muis erbij.

 • Profielfoto
  Appintosh

  Sowieso liever een muis, ik heb wat voor trackpad dan ook nog nooit fijn gevonden… Ik heb een Wacom tablet en een muis, vind ik wel prima zo.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Nou, je krijg hem er niet gratis bij, (naast een muis) maar je hebt in feite gewoon de keuze tussen muis en trackpad. Los worden ze ook voor dezelfde prijs verkocht.

  Je kan wel een bedraad toetsenbord kiezen, en krijg je geen korting, terwijl die los wel goedkoper is dan een draadloze. De boeven bij Apple.:crazy:

 • Profielfoto
  THX-1138

  muis

 • Profielfoto
  lucschram

  Muis, maar de trackpad werkt ook wel fijn hoor.

 • Profielfoto
  Janozua

  Heb voor de trackpad gekozen, denk dat dit fijner gaat werken dan de mouse, straks met Lion.
  Wel jammer dat de levering hierdoor in 3 dagen veranderd.

 • Profielfoto
  sanius

  Ik had dit dilemma afgelopen maand nog maar ben voor de Magic Mouse gegaan. Heb er geen spijt van. De grootste reden waarom geen Trackpad te nemen is dat het slepen van bestanden niet werkt en dat sommige softwarepakketten veel precisie vergt die niet te behalen is met een Trackpad.

  Wil ik overstappen naar de Trackpad dan moeten er wel wat shifts plaatsvinden in de UI paradigm.

 • Profielfoto
  Knurfty

  Precisiewerk in Photoshop e.d. toch liever met muis. :thumbsup:

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik werk veel liever op een trackpad, dat gaat VEEL sneller en is handiger.
  Maar ik ben trackpad alleen gewend op MacBook etc. Hoe het op een iMac werkt weet ik dus nog niet, maar het lijkt my lekkerder dan een muis.

 • Profielfoto
  bjornkeizers

  Aanvankelijk was ik ook sceptisch over de trackpad… maar nu kijk ik niet meer om naar de muis!

  Deze trackpad werkt een stuk beter dan de brakke, kleine trackpads op laptops. Hij is groot genoeg dat ik zelden m’n vingers er vanaf hoef te halen. Ook klikken en slepen werkt heel mooi, maar lukt iets beter met twee vingers. Met name voor internet is het erg handig. Je kunt direct in en uitzoomen op webpagina’s, naar voren en terug zonder dat je aparte knoppen nodig hebt. Op het werk mis ik hem echt.

  De enige toepassing waarvoor ik nog wel een echte muis gebruik zijn FPS games. Daar wil je toch iets meer controle hebben.

 • Profielfoto
  Howl

  Ik vind beide, voor gewoon werk de trackpad gebruiken en dan voor te gamen de muis :).
  Ben ondertussen al zo gewoon om met de trackpad van mijn MBP te werken dat ik bijna zonder kan ^^

 • Profielfoto

  Zijn er ook mensen die de trackpad gebruiken in Aperture en Final Cut of iMovie? Wat zijn de bevindingen dan?

 • Profielfoto
  syltheboy

  Toen ik mijn iMac kocht, koos ik voor een Wireless Mighty Mouse. Dit omdat de Magic Mouse er toen (ongeveer 2 jaar geleden) nog niet was. Niet snel nadat hij was uitgekomen heb ik hem gekocht en hij beviel me een stuk beter.

  Toen wilde ik wel eens zo’n Magic Trackpad proberen en daar ben ik het meest tevreden over. Ik vind het heerlijk om geen (lelijke) muismat meer nodig te hebben.

 • Profielfoto
  Olieboer

  Ik heb ditzelfde afgelopen september gedaan bij de APR. Gewoon zeggen dat je een trackpad wilt en geen muis. En dat je een bedraad toetsenbord wilt ipv draadloos. Kon allemaal geregeld worden. Naast studentenkorting ook nog 10%korting op Applecare. Ook bij apple is dus te onderhandelen.

 • Profielfoto
  Dino

  Ik heb zo’n half jaar geleden een trackpad voor mijn verjaardag gekregen voor bij mijn iMac. Na 2 weken is de oude magic mouse al de kast in verdwenen. Ik vind het echt een geweldig apparaat, helemaal in combinatie met bettertouchtool!

 • Profielfoto
  leopard

  Geef mijn de muis maar immers zo gewend, in de toekomst messchien wel een trackpad. Ik ga zaterdag eens uitproberen in de winkel (s).

 • Profielfoto
  plonserd

  Tevreden gebruiker van de Magic Trackpad:)

  Gevruik voor surfen e.d. sowieso de trackpad van m’n MBP, maar als ik in Logic ga werken gebruik ik m’n MBP als dekstop icm de magic trackpad. Werkt voor mij veel makkelijker dan een muis omdat m’n toetsenbord en trackpad beiden op m’n piano kunnen liggen, met een muis was dit iets lastiger..

 • Profielfoto
  koeny33

  Haha ik dacht dat het plaatje een Poll was:grin:

  Hier een “ouwe” Mighty Mouse. Werkt goed, alleen dat stof in het muisballetje is irritant.

 • Profielfoto
  bjornkeizers

  [email protected] : Ik gebruik de trackpad ook in Aperture en bij het audio-bewerken in Adobe Audition (zelfde moeilijkheidsgraad als werken met iMovie denk ik)

  Het werkt voor mij uitstekend. De trackpad is voor mijn gevoel zelfs iets ‘precieser’ dan de muis bij het werken in Audition. Bij Aperture is het gevoelig genoeg voor detailwerk. Ook het makkelijke in- en uitzoomen zonder aparte knoppen is handig. Je kunt makkelijk met alleen de trackpad kleine details bewerken. Ik doe dat dan wel met twee handen om te zware druk op de wijsvinger te voorkomen.

  Normaal gesproken bewerk je iets door de muisknop in te drukken en te slepen met je kwastje. Bij de trackpad is het ‘klikken’ en vasthouden relatief zwaar, dus is het makkelijker om met links de pad te klikken en met de rechter wijsvinger de kwast te bedienen.

  Het is vast niet voor iedereen handig… maar voor mij werkt het erg lekker in dit soort toepassingen. Zou er zeker eentje proberen bij de plaatselijke APR…

 • Profielfoto
  MrHammond

  Trackpad, veel praktischer dan een muis, ook voor een natuurlijkere houding. Het liefst aangevuld met een tablet. Dankzij alle multitouch gestures gebruik ik m’n muis echt vrijwel nooit meer.

 • Profielfoto
  barrZ

  kan je ook beide gebruiken?
  dat ze naast elkaar staan en dat je kunt afwisselen?

 • Profielfoto

  [email protected]

  Het is vast niet voor iedereen handig… maar voor mij werkt het erg lekker in dit soort toepassingen. Zou er zeker eentje proberen bij de plaatselijke APR…

  Thanks! kan ik wat mee;)

 • Profielfoto
  janvanderploeg

  Trackpad

 • Profielfoto
  Emiel L

  Zonder twijfel de trackpad. Of dat er nou aan ligt dat de trackpad geweldig is, of apple’s muizen wat matig laat ik maar in ’t midden:P