Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Nieuws 13 mei 2011

Kans op Retinascherm iPad 3 neemt toe

Samsung presenteert volgende week een LCD-scherm voor tablets dat qua pixeldichtheid in de buurt komt van Apple’s Retinaschermen. Dat gebeurt tijdens de SID Display Week. Het gaat om een 10,1” scherm met een resolutie van 2560 bij 1600.

Al tijden gaan er geruchten over een Retinascherm voor de iPad. Volgens verschillende geruchten zou zowel de iPad 2 als de iPad 3 zo’n scherm bevatten. Inmiddels weten we dat de iPad 2 deze niet heeft gekregen, maar met de introductie van schermen zoals deze van Samsung, wordt een groot scherm met een hoge pixeldichtheid steeds realistischer.

Het Retinascherm van de iPhone 4 heeft een pixeldichtheid van 326 per inch. Het scherm dat Samsung volgende week presenteert komt neer op 300ppi. Ondanks de hoge resolutie verbruikt het veertig procent minder energie dan normale LCD’s. Naar verwachting kan het scherm nog dit jaar in producten worden verwerkt.

Samsung’s paneel maakt gebruik van de zogenaamde PenTile technologie. Deze techniek heeft het bedrijf in eigen huis ontwikkeld. Aan de huidige producten van Apple valt af te leiden dat zij een voorkeur geven aan IPS-schermen. Hoe dan ook, een iPad met hoogresolutie-scherm komt steeds dichterbij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kans op Retinascherm iPad 3 neemt toe
Sluiten