Kans op Retinascherm iPad 3 neemt toe

23 reacties

Samsung presenteert volgende week een LCD-scherm voor tablets dat qua pixeldichtheid in de buurt komt van Apple’s Retinaschermen. Dat gebeurt tijdens de SID Display Week. Het gaat om een 10,1” scherm met een resolutie van 2560 bij 1600.

Al tijden gaan er geruchten over een Retinascherm voor de iPad. Volgens verschillende geruchten zou zowel de iPad 2 als de iPad 3 zo’n scherm bevatten. Inmiddels weten we dat de iPad 2 deze niet heeft gekregen, maar met de introductie van schermen zoals deze van Samsung, wordt een groot scherm met een hoge pixeldichtheid steeds realistischer.

Het Retinascherm van de iPhone 4 heeft een pixeldichtheid van 326 per inch. Het scherm dat Samsung volgende week presenteert komt neer op 300ppi. Ondanks de hoge resolutie verbruikt het veertig procent minder energie dan normale LCD’s. Naar verwachting kan het scherm nog dit jaar in producten worden verwerkt.

Samsung’s paneel maakt gebruik van de zogenaamde PenTile technologie. Deze techniek heeft het bedrijf in eigen huis ontwikkeld. Aan de huidige producten van Apple valt af te leiden dat zij een voorkeur geven aan IPS-schermen. Hoe dan ook, een iPad met hoogresolutie-scherm komt steeds dichterbij.

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  Retyro

  Volgens mij heeft steve vorig jaar gezegd dat 300ppi het maximale was wat een mens kon zien dus zou dit scherm voldoende moeten zijn. Daarnaast hou je een ipad toch wel iets verder van je ogen dan een iphone.

  misschien wordt de ipad3 dan mijn eerste ipad.

 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  zoals Steve ook al zei: het is overbodig, een iPhone houd je dichter bij je gezicht dan een ipad, daarvoor heeft het een hogere pixeldichtheid, heb je de iPad op je schoot dan ziet het er op die afstand even goed uit als de iPhone van dichtbij.

  maar het is wel een leuke feature, en mensen betalen daarvoor.
  als Samsung het doet, zal Apple ook moeten.

 • Profielfoto
  n8n

  Jammer dat het bij Samsung een pentile scherm betreft
  http://ignorethecode.net/blog/2011/05/09/pentile_oled_screens/

 • Profielfoto
  petje1

  Of dit display in de iPad 3 komt dat hangt helemaal af van de kosten van zo’n scherm en tevens van de verhouding tussen Apple en Samsung.
  Het zou maar zo kunnen dat Apple een andere leverancier neemt voor het produceren van de volgende generatie displays

 • Profielfoto
  Jojo890

  stomme troep van samsung

 • Profielfoto
  Afroman

  @Jojo

  Je hebt 2 iPads en een iPhone 4. Wat voor processoren zitten daarin?

  Exact.

  Loser.

 • Profielfoto
  Chiel1990

  Zoals n8n al aangeeft met de link, is dit scherm heel anders dan de lcd-schermen die Apple gebruikt. Niet alles is even goed mogelijk op een ‘pentile’ als je het vergelijkt met een normaal (RGB) lcd-scherm.

  Het lijkt mij daarom apart als Apple deze schermen in de nieuwe iPads gaat verwerken

 • Profielfoto
  farl4web

  Gisteren met de iPad 2 van een vriend zitten speulen en toen vond ik het scherm tegenvallen omdat ik mijn iPhone 4 met retina gewend ben. Ik ben zelfs bereid om te wachten tot volgend jaar voor mijn eerste iPad (wat gaat dat lang duren) :angry:. Hartstikke mooi als dat scherm ook zo strak en pixelig wordt!:lol:

 • Profielfoto
  Oldekamp

  @Jojo

  Je hebt 2 iPads en een iPhone 4. Wat voor processoren zitten daarin?

  Exact.

  Loser.

  Apple’s A4 en A5 chips, grotendeels gebaseerd op die van ARM.
  De vorige generaties iPhone, die hadden een Samsung processor.

  Exact.

  :sealed:

 • Profielfoto
  SunKeeper

  The Apple A4 is a package on package (PoP) system-on-a-chip (SoC) designed by Apple and manufactured by Samsung.

  Wel gemaakt, niet ontwikkeld.:wink:

 • Profielfoto
  Aidovive

  @TheScythed: Apple gebruikt processors van Samsung als basis voor zijn eigen A4-processor, die momenteel wordt gebruikt in zowel de iPhone en de iPod touch, als de iPad. Samsung gebruikt de processors in zijn eigen smartphones en tablets, maar Apple krijgt er meer geleverd dat het bedrijf zelf zal gebruiken.
  De A5-processor bevat meerdere cores en is gebaseerd op de dualcore-Cortex A9-processor Orion van Samsung.
  Bron: iPhoneclub.nl

 • Profielfoto
  syltheboy

  Zelf heb ik een 4e generatie iPod touch en een 1e generatie iPad. Ik merk wel dat het scherm van de iPad minder is, omdat het scherm daarvan in verhouding minder pixels heeft. Wel is het zo dat ik de kijkhoek van mijn iPad een stuk beter vind dan die van mijn iPod touch en voor de rest is internetten op een iPad een stuk prettiger. Ook een spel zoals bijv. Angry Birds speel ik veel liever op de iPad, vanwege het veel grotere scherm.

 • Profielfoto
  spacefreek

  2560 bij 1600 op een 10,1 inch scherm? Wow.. Ik vind 2560×1440 op een 27 inch iMac al scherp:eek:

 • Profielfoto
  MacRay

  Eerlijk gezegd wacht ik daarop.
  Want lezen met zo’n retina display is een stuk aangenamer en rustiger voor de ogen.

  Hopelijk COMING SOON iPad 3

 • Profielfoto
  iMacDonalds

  Is onzin om een iPad met zo een hoge resolutie te hebben. Je houd je iPad gemiddeld 40 cm van je gezicht af. En van die afstand is een iPad ongeveer voor je ogen net zo scherp als een iPhone.

 • Profielfoto
  Matthijn

  LG is ook bezig met hoge resolutie schermen voor o.a tablets, en de huidige leverancier voor schermen is inderdaad, LG.

 • Profielfoto
  r.heijma

  40 cm van mijn gezicht? Nou mijn armen zijn eerder te kort. Ik moet toch eens aan de leesbril.:nerd:

 • Profielfoto
  Matthijn

  Is onzin om een iPad met zo een hoge resolutie te hebben. Je houd je iPad gemiddeld 40 cm van je gezicht af. En van die afstand is een iPad ongeveer voor je ogen net zo scherp als een iPhone.

  Een 300dpi scherm ziet er zeker wel beter uit op ‘iPad’ afstand dan de huidige, en ik zal een hogere resolutie dan zeker verwelkomen:)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Dat de eindproducten van Samsung minder zijn dan die van andere merken, wil niet zeggen dat de onderdelen die ze maken niet in kwaliteitsproducten van Apple verwerkt kunnen worden. Zo was het beeldscherm van de iMac (in elk geval een paar jaar geleden) van LG en dat functioneerde prima, terwijl LG voor zijn TV’s zeker geen high-end merk is. Samsung was bij mijn weten zelfs het eerste merk ter wereld dat ooit flat screen TV’s maakte. Ik weet nog dat ik die een jaar of tien geleden voor het eerst zag op het hypermoderne vliegveld van Kulala Lumpur dat vol hing met die flatscreens van Samsung. Ik vind het een prima ontwikkeling. Hoe hoger de resolutie hoe beter. En als het energieverbruik zelfs nog lager is, is er geen enkele belemmering om het niet te gebruiken. Benieuwd wat de prijs is.

 • Profielfoto
  Oldekamp

  Dat de eindproducten van Samsung minder zijn dan die van andere merken, wil niet zeggen dat de onderdelen die ze maken niet in kwaliteitsproducten van Apple verwerkt kunnen worden. Zo was het beeldscherm van de iMac (in elk geval een paar jaar geleden) van LG en dat functioneerde prima, terwijl LG voor zijn TV\’s zeker geen high-end merk is. Samsung was bij mijn weten zelfs het eerste merk ter wereld dat ooit flat screen TV\’s maakte. Ik weet nog dat ik die een jaar of tien geleden voor het eerst zag op het hypermoderne vliegveld van Kulala Lumpur dat vol hing met die flatscreens van Samsung. Ik vind het een prima ontwikkeling. Hoe hoger de resolutie hoe beter. En als het energieverbruik zelfs nog lager is, is er geen enkele belemmering om het niet te gebruiken. Benieuwd wat de prijs is.

  Tot op de dag van de dag nog altijd LG.;)

 • Profielfoto
  Jesper

  @ iMacDonalds

  Helemaal mee eens. En batterijduur zal ook wel korter worden met zo’n scherm?

 • Profielfoto
  Oldekamp

  @ Jesper

  Ja dat dacht ik ook van de iPhone 4 maar die gaat ook aanzienlijk langer mee dan een 3Gs. Het kan dus wel.:P

 • Profielfoto
  Monsta

  Ben zelf helemaal weg van m’n iPhone4 beeldscherm, maar ik zie niet in hoe de nummer 1 meest gebruikte functie op de iPad; internetten, het browsen gaat bevorderen op zo’n grootte resolutie. Dit zal gaan betekenen dat websites standaard 200% a 300% uitvergroot worden, we standaard blurry/lage kwaliteit afbeeldingen en video te zien krijgen op alle website’s.

  De oplossing om die kwaliteit van uit de ontwikkelaars kant om hoog te schroeven is groter beeld/video materiaal gebruiken. Groter beeldmateriaal/hogere kwaliteit, dat zie ik zo toch 1,2,3 niet gebeuren aangezien het een mobiel apparaat is en het moet hebben van 3g.

  Ik gok zelf dat Apple ooit wellecht de iPad pixel dichtheid iets omhoog gaat schroeven, maar pas over een paar jaar als 4g verbinding (of iets dergelijks) de standaard is.