Statenweg
Statenweg Nieuws 31 mei 2011

iWork gelanceerd voor iPhone en iPod touch

Apple’s productiviteitspakket iWork is nu ook beschikbaar voor de iPhone 3GS, iPhone 4 en de iPod touch (3e en 4e generatie). Met de apps Pages, Keynote en Numbers kun je onderweg werken aan je tekstdocument, presentatie of spreadsheet.

De iWork-applicaties, bekend van de Mac, kwamen eerder al beschikbaar voor de iPad. Apple belooft dat het gebruik van de applicaties op het kleine schermpje van de iPhone soepel zal verlopen, dankzij functies als Smartzoom waarmee het beeld automatisch in- en uitzoomt naar de tekstcursor.

De Keynote-presentaties zijn full screen op het schermpje van de iPhone te bekijken of via een connector op de projector of HDTV. Voor het bedienen van de presentatie kun je gebruik maken van de Keynote Remote app (79 cent). Het printen van documenten gaat draadloos via AirPrint.

De applicaties Keynote, Pages en Numbers zijn los verkrijgbaar in de AppStore voor €7,99 per stuk. De apps zijn universeel, wat inhoudt dat ze zowel te gebruiken zijn op de iPad als de iPod touch en iPhone. Heb je een of meerdere apps reeds aangeschaft voor de iPad, dan kun je deze gratis upgraden en installeren op je iPhone of iPod touch.

Reageer op artikel:
iWork gelanceerd voor iPhone en iPod touch
Sluiten