iWork gelanceerd voor iPhone en iPod touch

10 reacties

Apple’s productiviteitspakket iWork is nu ook beschikbaar voor de iPhone 3GS, iPhone 4 en de iPod touch (3e en 4e generatie). Met de apps Pages, Keynote en Numbers kun je onderweg werken aan je tekstdocument, presentatie of spreadsheet.

De iWork-applicaties, bekend van de Mac, kwamen eerder al beschikbaar voor de iPad. Apple belooft dat het gebruik van de applicaties op het kleine schermpje van de iPhone soepel zal verlopen, dankzij functies als Smartzoom waarmee het beeld automatisch in- en uitzoomt naar de tekstcursor.

De Keynote-presentaties zijn full screen op het schermpje van de iPhone te bekijken of via een connector op de projector of HDTV. Voor het bedienen van de presentatie kun je gebruik maken van de Keynote Remote app (79 cent). Het printen van documenten gaat draadloos via AirPrint.

De applicaties Keynote, Pages en Numbers zijn los verkrijgbaar in de AppStore voor €7,99 per stuk. De apps zijn universeel, wat inhoudt dat ze zowel te gebruiken zijn op de iPad als de iPod touch en iPhone. Heb je een of meerdere apps reeds aangeschaft voor de iPad, dan kun je deze gratis upgraden en installeren op je iPhone of iPod touch.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  iStevie

  He dat is wel leuk nieuws, even updaten en eens testen op de iPhone!

 • Profielfoto
  Marcell96

  leuk, het is allee een best grote app vergeleken met DocsToGo:(
  daar blijf ik dan ook bij…

 • Profielfoto
  KR1275

  Keynote kan best handig zijn als je de iPhone (of iPad) op een beamer of scherm kunt aansluiten, maar wat moet je nou met iWork op de iPhone?? Ik word al kriegel bij het typen van een smsje…

 • Profielfoto
  monnieman

  Type op de iPhone is al lastig en al helemaal als je Pages niet eens in landscape modus kan gebruiken:confused:

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Denk dat het meer het bekijken van documenten is, maar ja dat konden we al in Mail. Of misschien gewoon omdat het anders raar is dat er niet een dergelijke app is voor de iPhone door Apple zelf gemaakt;):P.

 • Profielfoto
  Marcell96

  Ik vind het toetsenbord wel fijn hoor, ook in portrait-stand.
  beter dan op mijn Galaxy Europe…

 • Profielfoto
  doluccio

  Een goede aanvulling van Apple! Ben blij dat ik Keynote, Pages en Numbers nu ook kan gebruiken op mijn iPhone. Kosteloos nog ook, want had de apps al gekocht voor mijn iPad.

  Als je echter alleen een iPhone hebt lijkt me de software vrijwel overbodig / te duur. Je betaalt drie keer 7,99 om documenten te bewerken. Veelal zijn het kleine aanpassingen die je doet op je iPhone, voor hele stukken tekst lijkt me het toetsenbord te klein.

  @Maverick9898
  Ik denk dat Apple dit voornamelijk doet om gewoon goed geld te verdienen. De apps zijn vrij prijzig en kijkend naar de iPad verkopen ze heel goed. Hoge prijs • veel verkoop = heel veel winst. Er zijn waarschijnlijk veel mensen die de App kopen voor de kleine wijzigingen zoals hierboven staat. Niet bij nadenkend dat het eigenlijk absurd veel geld is voor iets dat je niet zo heel veel gaat gebruiken.

 • Profielfoto
  pippen2

  Voor zakelijk gebruik is het best handig. Ik ga het denk ik wel eens gebruiken op de iPhone. Je bent weg, maar je moet eigenlijk nog even iets aanpassen in een document wat iemand je net gemaild hebt. Dan kan je dat nu mooi doen. En daarna weer terug mailen. Voor kleine aanpassingen is het prima te doen.

 • Profielfoto
  Rolf

  Als je iWork al gekocht hebt voor je Mac, is 7.99 per app natuurlijk een ongelooflijk belachelijke prijs. Geen haar op mijn lijf dat erover piekert dit aan te schaffen….

 • Profielfoto
  Marco Schreijen

  Even Keynote voor iPhone geprobeerd op LED TV met HDMI adapter en 5 meter kabel. Werkt feilloos!