iPad met name gebruikt voor Safari

18 reacties

Gebruikers van de iPad kunnen makkelijk overstappen naar elke andere tablet. Althans, als we de cijfers mogen geloven. De meeste tijd spenderen gebruikers namelijk aan de webbrowser, met 36 procent in mei 2011. Het onderzoek is gebaseerd op lezers van Business Insider.

Na de webbrowser wordt de iPad vooral gebruikt voor sociale media en e-mail, 23 procent. Deze applicaties kunnen grotendeels overgenomen worden door de browser.
Andere apps zijn nog iets minder populair. 21,6 procent van de tijd op een iPad wordt aan deze apps besteedt. Daarbij komt dat veel apps, informatie leveren die je ook op internet kunt vinden.

Veel apps zijn overbodig als de meeste content geoptimaliseerd wordt aangeleverd voor weergave in mobiele browsers. Zou jij in dat geval genoegen nemen met een andere tablet dan de iPad?

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Waarom zou een gebruiker van een Apple iPad WILLEN overstappen op een andere tablet. Dat wil je helemaal niet. Er is geen enkele andere tablet die qua kwaliteit en gebruikersgemak in de buurt komt. Daarbij zie je in de grafiek dat gebruik van webbrowser licht is afgenomen en zowel het video kijken als gamen en vooral het gebruik van apps in het afgelopen jaar juist is toegenomen en niet afgenomen, dus ik snap de strekking van het artikel niet helemaal. Bovendien is de stelling dat het gebruik van de apps voor social media door webbrowsers kunnen worden overgenomen een beetje onzin, want de apps zijn juist handiger in gebruik in de meeste gevallen.

 • Profielfoto
  johnkeates

  Nou, dat is vrij stom om zo te stellen, die iPad heb je juist voor Safari, niet om dat het een iPad is. Er zijn tabellen en grafieken die stellen dat Android sneller is en WP7 mooier en dergelijke, maar mensen willen dat niet. Die nemen alle apparaten in handen en de iPad vinden ze prettig, een fijn formaat, en het doet precies wat ze willen. Je kan iets niet ‘beter’ doen dan wat mensen willen. Meer bieden dan wat mensen willen staat gelijk aan dingen aanbieden die mensen niet willen. Kijk bijvoorbeeld naar die Tab van Samsung, een zwaar, dik en traag apparaat. Dat ding van RIM is niet veel beter. En Dell kan er ook niets van. Dat is een beetje het probleem met al die apparaten, ze zijn gewoon niet prettig in gebruik.

 • Profielfoto
  peterfoliant

  De lezers van Business Insider vormen geen representatieve steekproef van alle iPad gebruikers.

 • Profielfoto
  mymac

  Helemaal eens met MacAanZee. Wat een onzin die eerste zin, omdat je er het meeste mee browset, betekent het niet dat je daarom geen iPad perse nodig hebt. Dit is hetzelfde als het volgende zeggen:
  Gebruikers van de Bugatti Veyron kunnen makkelijk overstappen naar elke andere auto. Althans, als we de cijfers mogen geloven. De meeste tijd spenderen gebruikers namelijk aan normale deelname aan het verkeer.
  Oftewel, omdat je het merendeel van je tijd niet de 1001 pk’s gebruikt, kun je ook af met een 1.4 tdi. Dat klopt, maar naast dat je qua vermogen misschien op dezelfde plek komt, tellen de overige factoren natuurlijk ook mee. Het comfort, het ontwerp, de features…
  Net als de iPad. In theorie kun je misschien af met een Galaxy Tab, maar dan houdt het ook op. Overigens weet ik nu al dat ik dingen als MobileMe synchronisatie (en setup), Find My iPhone, iDisk, Airplay, Home Sharing en Plex niet op een ander tablet zal terugvinden. In mijn geval is het sowieso anders: Ik browse vrij weinig – haast incidenteel – op de iPad. Het merendeel van de tijd gaat op aan Plex (series), Communicatie (mail, Twitter, FB) en PDF’jes lezen.

 • Profielfoto
  klonic

  De conclusie: Gebruikers van de iPad kunnen makkelijk overstappen naar elke andere tablet. is een beetje scheef. Zo is voor een deel van de gebruikers het feit dat er een Appel op staat erg belangrijk. Using e-mail, facebook etc. daar zit ook de facetime catagorie in, dat dus met een andere tablet niet kan. Daarnaast vind ik iOS fijner dan Android, langer ondersteuning, stabieler systeem, meer apps.

  Zo een conclusie trekken op grond van de bovenstaande feiten is niet juist.

 • Profielfoto
  WiBo1953

  Voor mij klopt de statistiek ook zeker niet. De iPad gebruik ik vooral voor de App’s…

 • Profielfoto
  youp.c

  Daarnaast is het OS van de iPad vele malen beter (gebruiksvriendelijker), evenals het design en het aantal Games/Apps in de App Store. En als je zo gaat redeneren kan je ook ipv een mac een goedkope Linux bak nemen, je kan toch hetzelfde?

 • Profielfoto
  KR1275

  Je kunt pas meepraten met deze discussie als je voldoende ervaring hebt met alles wat deze markt biedt. Ik geloof zonder meer dat pads van de concurrentie net zo goed voldoen als de iPad, maar de meesten schreeuwen bij voorbaat al dat de iPad beter is. Merkenliefde niet verwarren met kwaliteit, waar je daadwerkelijk behoefte aan hebt. En pas oordelen als je weet waar je over praat…

 • Profielfoto
  klonic

  Oh en voor veel mensen die niet veel met technologie bezig zijn is een tablet een iPad net zoals een computer een windows is of een mp3 speler een iPod is. Het klopt allemaal niet, maar voor toch redelijk wat mensen (vooral ouderen) is dit toch echt de waarheid.

  Clouddiensten (ook apps, kranten, video) via internet zijn op dit moment waardeloos:

  1. Er zijn de afgelopen tijd flink wat databases gehackt.
  2. Content wordt verwijderd met allerlei redenen.
  3. Draadloos 3g internet is niet snel en betrouwbaar genoeg.
  4. Apps die downloaden laden zijn een stuk sneller dan hele apps die gedownload moeten worden (geoptimaliseerde aanlevering voor mob. websites).
  5. Meer gelimiteerd.
 • Profielfoto
  SunKeeper

  Ik heb wel eens een Galaxy Tab bestuurd. Of nou ja, een poging ertoe, want wat werkt dat ding hakkelig zeg.
  Ik dacht serieus eerst dat het een nepper was, maar het bleek toch van Samsung te zijn.:eek:

  Wi-Fi aan de praat krijgen was al een ramp. Daarna geprobeerd om de email via POP aan de praat te krijgen, maar na 2 dagen klooien werkte het ontvangen nog niet. Verzenden ging wel.

  Als ik dan kijk naar hoe simpel dat op mijn iPhone ging, toen ik hem kreeg, geen handleiding bij nodig. De iPad ook wel eens kort bekeken in een Store, maar dat werkt toch net zo goed als iOS op een iPhone lijkt me.

  En zelfs de handleiding van de Galaxy Tab is waardeloos. Er staat wel hoe je het moet doen, maar vervolgens werkt het niet.:slant:

 • Profielfoto
  Chantal C.

  Door wie is dat onderzoek betaald? Samsung zeker?

 • Profielfoto
  Little Idiot

  De veel “onderzoeken” worden gebruikt om iets te bevestigen, of marketing doeleinden. Het is maar net hoe en aan wie je de vragen stelt. En wat je er vervolgens mee doet.
  Gewoon lekker met je iPad blijven spelen. Er zijn nog steeds geen concurenten die enigzins. In de buurt komen.

 • Profielfoto
  maconly

  een porsche rijder kan ook met een fiat panda van a naar b , het meeste gebruik maakt hij van het stuur 89 %

 • Profielfoto
  serum

  >las het artikel en schudde zijn hoofd..<

 • Profielfoto

  Door wie is dat onderzoek betaald? Samsung zeker?

  Je kunt je beter afvragen door wie OMT de laatste jaren betaald wordt of in ieder geval afvragen wie in hemelsnaam dit soort artikelen laat plaatsen..? Dit soort rioolberichten lijken ze nodig te hebben om hits/reacties te krijgen… Blijkbaar hebben ze niet door dat velen oude bezoekers de site nog maar sporadisch bezoeken.. Samenwerking met iPhoneclub is (naar mijn mening) hier debet aan..

 • Profielfoto
  Xcode

  Voor mij klopt de statistiek ook zeker niet. De iPad gebruik ik vooral voor de App\’s…

  Dat is juist de grap van statistiek. Je hebt uitschieters naar links en naar rechts en daar komt een gemiddelde uit die de hele onderzochte groep representeert. Ik gebruik op de iPad trouwens inderdaad het grootste deel van de tijd Safari. Maar dat betekent niet dat ik net zo goed veel plezier kan beleven aan een apparaat van een andere fabrikant met een fatsoenlijke beleving. Het gaat om het totaalpakket.

 • Profielfoto
  PatrickHopman

  Gevaarlijke conclusie op een Apple blog. Denk dat ze op een Android blog heel anders zouden reageren hierop.

 • Profielfoto
  Aidovive

  De conclusie is dat het merendeel van de consumenten graag wil kunnen ‘internetten’ op de bank. HOOFDZAKELIJK om die reden zullen ze een tablet of pad kopen. Gelukkig kun je nog veel meer met een tablet, pad of slate.

  Alleen om die reden al zou men liever een iPad moeten willen kopen;-)