Intel wil meer betekenen voor Apple

6 reacties

Intel wil graag aangepaste chips maken die gebaseerd zijn op Intel’s eigen technologie. Dat zei topman Stacy Smith gisteren tijdens een evenement voor investeerders. Hij doelde hierbij op grote klanten en sprak expliciet over Sony en Apple.

Het bedrijf staat minder te springen om technologieën zoals ARM te produceren in zijn fabrieken, maar er valt wel over te praten. Het bedrijf zou er te weinig winst door kunnen maken. Het verdient in dat geval alleen geld door het fabriceren van chips en daar zit blijkbaar te weinig marge op.

Intel heeft vorig jaar een aantal deals gesloten waardoor het toegang heeft gekregen tot nieuwe technologieën. De kans is groot dat deze deals te maken hebben met technologie die gebruikt wordt in telefoons en tablets. Dit heeft echter nog niet zijn vruchten afgeworpen. Intel heeft de laatste tijd geen grote deals gesloten met bedrijven als Apple.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  yoerio

  ze hebben dingen met 10 gig per seconde nu naar de 10 tb toch wel handig als je in de toekomst films wilt downloaden die zijn namelijk denk ik in qhdtv waar inplaats van 500 mb 10 tb is….

 • Profielfoto
  Hasoweh

  ze hebben dingen met 10 gig per seconde

  10 Gigabit geen gigabyte. Ongeveeer 1,25 Gigabyte per seconde nog heel erg veel.

 • Profielfoto
  Obi

  Intel wil in de zgn ‘foundry’ business stappen. Een foundry is een fabriek waar elektronica fabrikanten die eigen chips (IC) ontwerpen (bv Apple, NVDIA, Nokia) chips kunnen laten produceren. Dit heeft waarschijnlijk te maken met een aankondiging van Samsung van een paar weken geleden die een foundry gingen bouwen. Intel en Samsung zijn in eigen strijd verwikkelt om de grootste in IC productie te worden. De grootste foundry fabrikant in de wereld is TSMC uit Taiwan.

 • Profielfoto
  Zakske

  Intel verdient tonnen geld met z’n x86-microprocessors, een foundry levert veel minder geld op. Als ze ARM’s gaan bakken moeten ze licentiegeld betalen aan ARM Holdings, dat is veel minder lucratief dan hun eigen gepatenteerde x86-microprocessors.

 • Profielfoto
  CorMac

  @Obi:
  Wat jij zegt, dat Intel in de foundry wilt stappen klopt niet. Tenminste als ik bovenstaande tekst lees toch niet.

  Het bedrijf staat minder te springen om technologieën zoals ARM te produceren in zijn fabrieken, maar er valt wel over te praten. Het bedrijf zou er te weinig winst door kunnen maken. Het verdient in dat geval alleen geld door het fabriceren van chips en daar zit blijkbaar te weinig marge op.

 • Profielfoto
  Unkle

  It not just works well, it even provides custom essay.