Intel en Apple: een sprookjeshuwelijk?

Volgens Intel topman Tom Kilroy werkt Apple nauw samen met de chipmaker uit Santa Clara. Apple moet een gedroomde klant zijn voor Intel. Het bedrijf neemt grote partijen af en denkt goed mee over de toekomst. Dat laatste is iets wat je aan Apple kunt overlaten.

Apple helpt Intel zelfs bij het inrichten van de roadmap en doet dat vast met alle liefde. Zes jaar geleden gaf Steve Jobs aan dat Apple over zou stappen naar Intel. Het bedrijf uit Cupertino zou teleurgesteld zijn in de ontwikkelingen van PowerPC-technologie.

Het laatste kwartaal gaf nog maar eens aan waarom Intel blij moet zijn met Apple. De markt voor computers krimpt, maar het relatief kleine marktaandeel van Apple zit nog steeds in de lift.
Onlangs gingen er nog geruchten dat ARM-technologie de toekomst is voor Apple. Dat zou het einde betekenen van het partnerschap tussen de twee tech-giganten. Voor een dergelijk scenario is geen bewijsmateriaal gevonden.

Reageer op artikel:
Intel en Apple: een sprookjeshuwelijk?
Sluiten