Jelle Ages
Jelle Ages Nieuws 13 mei 2011

HTC, Sony Ericsson, Microsoft en Nokia klagen over App Store-handelsmerk

Af en toe lijkt het alsof sommigen niet tegen het succes van anderen kunnen. Apple heeft in Europa de termen App Store en Appstore als handelsmerk in bezit. De grote (telefoon)bedrijven HTC, Nokia en Microsoft hebben echter aan het Europese Community Trademark Office gevraagd of dit kan worden teruggedraaid.

Zij zijn namelijk van mening dat de termen veel te algemeen zijn, meldt MacStories. Microsoft noemt het een unsupportable claim of exclusivity en vindt dat de term App Store vergelijkbaar is met boekwinkel of speelgoedwinkel en dus door iedereen gebruikt zou mogen worden.

In 2008 had Microsoft al problemen met Apple over de registratie van de handelsmerken in de VS bij de US Patent and Trademark Office. Deze zaak, waarvoor zowel Apple als Microsoft taaldeskundigen voor hebben ingehuurd, is op dit moment nog aan de gang.
In maart dit jaar klaagde Apple Amazon aan vanwege het gebruik van de term App Store. Amazone kwam toen echter met een quote van Steve Jobs waarin hij App Store gebruikt als algemene benaming voor een digitale omgeving waar applicaties gekocht kunnen worden:

So there will be at least four app stores on Android, which customers must search among to find the app they want and developers will need to work with to distribute their apps and get paid. This is going to be a mess for both users and developers. Contrast this with Apple’s integrated App Store, which offers users the easiest-to-use largest app store in the world, preloaded on every iPhone

Reageer op artikel:
HTC, Sony Ericsson, Microsoft en Nokia klagen over App Store-handelsmerk
Sluiten