Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 17 mei 2011

HP ziet (nog) niets in Thunderbolt

In februari dit jaar introduceerde Apple in samenwerking met Intel een nieuw interfacesysteem in de laatste revisie van de MacBook Pro; Thunderbolt. Deze aansluiting maakt het mogelijk om overdracht-snelheden van 10 Gb/s te halen, naast het feit dat de poort gebruikt kan worden om bijvoorbeeld displays aan te sluiten.

Sindsdien heeft Apple Thunderbolt ook in de iMac toegepast en wordt er alles aan gedaan om van het systeem een succes te maken. De ontvangst van Thunderbolt wordt echter nog wat lauwwarm ontvangen door andere hardwareproducenten. Onder andere gigant Hewlett-Packard ziet er op dit moment weinig heil in; “We kijken nog naar Thunderbolt, op dit moment hebben we geen specifieke toepassingen gevonden,” aldus Xavier Lauwaert, wereldwijd marketing manager van HP. Het bedrijf zet op dit moment in op USB 3.0. HP heeft op dit moment bijna een kwart van het totale marktaandeel van desktops in handen.

Thunderbolt is uitermate geschikt voor creatieve krachtpatsers die dagelijks met grote bestanden moeten werken en deze vaak over en weer moeten transporteren, zoals videoproducenten. Fabrikanten van harde schijven LaCie en Western Digital komen binnen afzienbare tijd met hun eerste producten die ook Thunderbolt ondersteunen. Mocht Thunderbolt bij nader inzien toch niet een succes worden, dan is er nog geen man overboord. Het blijft immers een veredeld Mini Display-poortje.

Reageer op artikel:
HP ziet (nog) niets in Thunderbolt
Sluiten